PDA

Zobacz pełną wersję : PonyGallery 1.15 PL by Vehli



krecik
27-02-2006, 16:44
Coś nie działa to. Instaluje się z sukcesem. Język się nie zmienił na polski. Dodaje kategorie ale nie widać jej tam gdzie się dodaje zdjęcia do kategorii. Czy ktoś może pomóc? Wcześniej miałem zainstalowaną PonyGallery 1.15 w języku orginalnym.

http://www.mambopl.com/component/option,com_remository/Itemid,44/func,fileinfo/parent,folder/filecatid,220/

stone
28-02-2006, 09:02
Witam, ja także prubowałem uzywać tej galeri ale coś było w moim przypadku nie tak, gdyz nie dało się dodawać nowych obrazków. Generalne może jednak lepiej się zainteresować wobec problemów innym komponentem

danieladrianka
28-02-2006, 10:25
hmmm Ta galeria miala błędy - bo vehli zapomniał dodać jezyk polski do xml-a ale już poprawł ;P pozatym w galerii nie działał pokaz slajdów, ale też już poprawiono - poprawiona paczka jest na mambopl.com ;)
A co do reszty to hmmm u mnie wszyściutko działa jak nigdy dotąd w innej galerii!;)

stone
28-02-2006, 10:37
Na jakiej Joomli? Bo u mnie problemy pojawiły się na 1.0.8

danieladrianka
28-02-2006, 16:16
no fakt ja używam 1.05 pl
;) i działa wszystko ;)

Vehli
28-02-2006, 16:49
Witam państwa. Galerię testowałem na joomli 1.07 oraz na mambo 4.5.2
Wszystko działa i jest to jak dla mnie jak narazie najlepsza wersja serii pony gallery. Jak wspomniał wcześniej Danieladrianka, nie dodałem do xmla wpisu z plikiem językowym. Jeżeli nie chcecie instalować galerii na nowo, a nie macie polskiego langu to wystarczy go wrzucić do katalogu z plikami językowymi na serwerze. Jeżeli język waszej joomli/mambo jest językiem polskim, to galeria odrazu także zmieni język. Pozdrawiam serdecznie ;)

stone
28-02-2006, 21:57
Witam.
Znalazłem problem, aczkolwiek nie jestem w stanie powiedzieć w jaki sposób to komukolwiek działa.

Otóż w pliku toolbar.ponygallery.html.php sa przetlumaczone takie slowa jak 'New' 'Edit' , z tym że to nie są zmienne językowe (czy tam stałe) ale określenia akcji. I komponent rozpoznaje prawidłowo akcje jak pozostają tam wpisy oryginalne. Nie ma koniecznosci tlumaczenia tego pliku.

Załączam poprawiony plik.

Aha przetlumaczony plik (czyli wedlug mnie bledny) jest w aktualnej paczce na mambopl.com

danieladrianka
28-02-2006, 22:04
hehehheh mi działa bo miałem instalkę oryginalną a potem tylko język wrzuciłem;)

Dylek
01-03-2006, 11:10
Paczka z poprawka od Stone'a juz lezy na mambopl.com - zostala podmieniona stara.

krecik
01-03-2006, 19:22
Ściągłem jeszcze dzisiaj raz to. Oprócz tego, że musiałem wgrać plik z językiem polskim to prawie wszystko działa, oprócz "autora". Mimo, że coś innego wypisuje w polu autor/właściciel to za każdym razem mi wyświetla "admin" :/ Też tak macie?

petrosbike
11-03-2006, 12:19
Mam joomle 1.0.7 i SMF 1.1 rc2 zintegrowane i zostałem już całkiem osłabiony.
Instalowałem już wszystkie pony i ang i tą polska -i nic nie działa .szystko sie łądnie instaluje ale....albo kategoria sie nie ujawnia przy uploadzie albo obrazki sie wgrywaja to ich nie widac itd.Nie mam juz siły.
Czy ktoś zna adres gdzie jest krok po kroku opisane jak to wszystko dograć?
Robiłem też próby z Zoom gallery i podobne efekty.Instaluje sie tylko ze nie wyświetla obrazków wiekzsych niż np 100x100.Jak wgram mały awatar 100x100 to owzsem widać go w galerii.Ustawiłem rozmiar plików na ogroooomny :999000 -i nic oraz 800x 1000.Przy próbie wgrania wiekszego obrazka -owszem wgrywa sie ale pokazuje tylko czerwony krzyzyk w miejscu obrazka i jest pusto.a w katalogu obrazek siedzi.
Czy ja nie mogę miec żadnej galerii?

stone
11-03-2006, 21:25
Twoje pytanie ma charakter raczej filizoficzny.:)
Co do samej galerii jak sam widzisz cieko powiedziec co jest nie tak, jeszcze do głowy mi przychodza problemy ze strony serwera, czy masz jakis dobry serwer?
Jeżeli masz jeszcze sile mozesz sprubowac rsgallery2, podobniez najlepsza:)