PDA

Zobacz pełną wersję : _PONYGALLERY_FILENAME_BAD nie da się uploadowac zdjęć!



fotospider.pl
02-07-2007, 17:38
zainstalowałem PonyGallery razem z Joomla! Power Edition. Chciałem własnie skorzystać z tej galerii, ale przy uploadzie wyskakuje tylko ten komunikat: _PONYGALLERY_FILENAME_BAD

Co jest źle i powinienem zrobić?

W ustawieniach komponentu jak coś próbuję zmienić to pisze: "Plik konfiguracyjny zabezpieczony przed zapisem!"

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże!

stone
02-07-2007, 20:52
Co do pliku konfigurcyjnego to musisz ustawic jego prawa dostepu na 777 na czas zapisywania zmian

co do zdjecia czy testowałes to z różnymi plikami, zwróć uwagę żeby nie było przerw ani polskich znaków w nazwie

fotospider.pl
02-07-2007, 21:04
sprawdzałem, ale cały czas to samo się pojawia ("_PONYGALLERY_FILENAME_BAD")

dividos
30-10-2007, 22:23
Co do pliku konfigurcyjnego to musisz ustawic jego prawa dostepu na 777 na czas zapisywania zmian

co do zdjecia czy testowałes to z różnymi plikami, zwróć uwagę żeby nie było przerw ani polskich znaków w nazwie
O który plik kofiguracyjny chodzi?

waros
08-12-2007, 16:41
Udało Ci się rozwiązać problem z PonyGallery ? Mam ten sam problem i widziałem na forum, że wiele osób na to samo, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.

Girwan
10-12-2007, 19:37
ja natomiast dodałem pony gallery, instalacja poszła bez problemów, natomiast jak probuję ładować zdjęcie, to widać że strona pracuje, nic jednak nie pojawia się na końcu - żadna fotka nie ładuje się :(

skorp
12-12-2007, 15:53
Napiszcie jaka metodą ładujecie zdjecia. W pliku zip, przez katalog, czy formularz?

Komunikat powinei wygladac tak:
"Błędna nazwa pliku, lub nie można skopiować wczytanego obrazka do oryginalnej ścieżki docelowej."
moze macie jaksi stary plik z tlumaczeniem i brakuje _PONYGALLERY_FILENAME_BAD.

Plik konfiguracji to administrator/components/com_ponygallery/config.ponygallery.php

Girwan
12-12-2007, 16:19
problem w tym, ze mi nie wywala żadnego komunikatu o błędzie - storna mieli, jest klepsydra i ... nic więcej. Kursor z klepsydry robi się normalny a zdjęć nie ma:(

Próbowałem wgrywać plik *jpg

skorp
14-12-2007, 09:02
probowales roznych plikow ? chodzi mi o wielkosc, na niektorych serwerach wywala sie przy duzych plikach, zalezy jaki jest ustawiony limit pamieci.
jaka masz wersje pony oraz joomla?

Girwan
14-12-2007, 09:20
Joomla ver 1.0.13
pony gallery (max obrazek = 2000000) ver 1.1

może to raczej kwestia jakichś ustawien na serwerze? :(
chociaż przez FTP-a mogą normalnie wgrywać

wgrywać nie mogę zarówno z poziomu klienta jak i panelu admina - wskazuje plik - jest informacja upload sucesfull a obrazka na liście nie ma :(

skorp
14-12-2007, 12:10
troche stara, ja od razu mialem wersje Pony Gallery ML 2.2.0 a teraz uzywam 2.4.1
rozumiem ze sprawdziles uprawnienia do katalgow gdzie pony trzyma zdjecia?