PDA

Zobacz pełną wersję : Edytor TMEdit - problem "script error"



Adams_
26-10-2005, 16:04
Korzystam z edytora tekstów "TMEdit" (ex. HTMLArea3XTD v11RC1).
Dość często podczas wstawiania obrazków oraz hyperlinków wyskakuje błąd "script error" dotyczący "braku uprawnień".
W 100% blokuje to wszelką pracę nad stronami.
Błąd występuje przy przeglądarkach IE, z Opera/Firefox TMEdit praktycznie nie działa.

Poprosze o rady :)

Pozdrawiam
Adams

wienie
27-10-2005, 12:15
Witam !!

mam podobne problemy z jakimikolwiek zalczniakmi.

Moja witryny na tym sie opiera a wgralem juz chyba 5 edytorow i sprawdzalem na dwoch serwerach i zalczniki nie dzialaja jak trzeba.

Czy ktos moze mi pomoc?

Wiesiek

gg: 3849037

stone
28-10-2005, 09:38
Witam
Mozliwe ze nie sa ustawione odpowiednie prawa zapisu dla katalogu do ktorego maja byc wgrywane obrazki

wienie
28-10-2005, 10:09
A oto ciekawosta!!

wszystkie edytory w ktorych chcialem pisac i dodawac obrazki i zalczaniki nie dzialaly dobrze pod firefox!!

uruchomilem niechcacy IE i dziala!!

dziwy?

Adams_
28-10-2005, 11:48
Prawa zapisu do katalogow sa ustwione poprawnie, zapisywanie dziala. Problem w tym, ze nagle bez jakiejkolwiek przyczyny wyskakuje "script error" i koniec. Rzecz dzieje sie tez przy stawianiu hyperlinkow.
Aktualizacja edytora o patch nic nie zmienila :(

Adams_
30-11-2005, 02:20
Nikt poza mną nie miał podobnych problemów?

Adams_
19-01-2006, 04:15
Widzę, że zero odzweu w tej sprawie ... ponawiam pytanie załączając obrazek.

Praca przebiegała bezproblemowo. Zakończyłem, zrobiłem restart komputera i ... script error podczas dodawania hyperlinków przed edytor TMEdit. Przelogowałem panel, problem zniknął. Przelogowałem ponownie, script error .. i tak już zostało.

wszystkie prawa do tego modułu są ustawione na 755

http://img79.imageshack.us/img79/4089/joomla6gl.th.gif (http://img79.imageshack.us/my.php?image=joomla6gl.gif)

stone
19-01-2006, 12:00
Boję sie ze to moze byc cos zwiazego z samym dodatkiem, a wtaki przypadku trzeba by zapytac autorow. Postaram sie cos poszperac i dam znac wieczorkie czy cos znalazlem
Pozdrawiam

Adams_
19-01-2006, 15:29
Oo, wielkie dzieki. Wczoraj udalo mi sie opanowac "script error". Nie wiem czy przez przypadek czy nie. Zauwazylem dwoch zalogowanych uzytkownikow do systemu administracyjnego. Na glownej stronie okazalo sie, ze ... dwoch takich samych. Wyrzucilem "obu", zalogowalem sie ponownie, wszystko wrocilo do normy. Wrocilem do edytora i problem z errorem zniknal.

stone
19-01-2006, 18:34
Hmm, w takim razie moze to jest problem z sesjami joomli, czasem jak dobrze pojdzie to sam siebie widze do 10 razy zalogowanego w panelu admian ale jakosa nigdy mi nie sprawialo to problemow. Inna sprawa ze rzadko wstawiam linki.