PDA

Zobacz pełną wersję : nowi użytkownicy i administratorzy



maryzia
26-10-2005, 16:38
Dopiero zaczynam prace z joomla i wszystko było super do momentu kiedy rozpoczęłam tworzenie użytkowników o różnych rangach...
W panelu administratora wyświetla mi się tylko superadmin a pozostałych niewidać (ale są bo się da zalogować przez głowną strone).
Nie da się również zalogować do panelu administracyjnego nowymi administratorami

Gdzie może tkwić problem?

zwiastun
27-10-2005, 23:31
Pewnikiem w jakichś błędach instalacji. Bo co mogłoby być jeszcze powodem, to na podstawie info, jakiego udzieliłeś, nie sposób rozstrzygnąc.

zbuko
05-11-2005, 18:26
Witam, mam dokładnie ten sam problem :mad: Nawet ustawiłem wysyłkę maili przy zakładaniu nowego użytkownika i jak najbardziej dostałem maila, natomiast użytkownika nadal w panelu nie widać. Jeżeli to błąd w instalacji lub konfiguracji, to jaki?

zbuko
05-11-2005, 18:30
Ciekawostka, sprawdź maryziu czy też tak masz. Widać tylko Administratora, ale na dole stoi jak byk: " Results 1 - 3 of 3", czyli, że dwaj pozostali są 'widziani' tylko z nieznanych mi (jeszcze) powodów nie wyświetlani.

arti
06-11-2005, 17:56
Dziwne, że taki błąd pojawia się przy tworzeniu usera z panelu admina. Niemniej być może instalowaliscie Joomla! nieoryginalną (czyli taką, w której ktoś ingerował w kod i może cos spierniczył.

Aby to wykluczyć wystarczy sprawdzić czy po utworzeniu użytkownikach są wszystkie tabele wypełniane, czyli wystarczy przeczytać topic http://forum.joomla.org/index.php/topic,8374.0.html w którym opisałem wszystkie powiązania bardzo dokładnie. W razie niejasności służę pomocą :)

maryzia
23-11-2005, 01:20
U mnie wygląda to dokładnie tak jak opisał to Zbuko i ten problem jest opisany w topicu zacytowanym przez artiego.

Zainstalowałam ponownie Joomla!, tym razem dla pewności ściągnełam plik z joomla.pl ale problem się powtórzył :(

Co zrobić, żeby przy każdym nowym użytkowniku nie poprawiać tego błędu ręcznie?

zbuko
23-11-2005, 10:32
Mam rozwiazanie, chociaż trochę słabe ;) Otóż po zainstalowaniu wszystkiego od nowa na świeżo zainstalowanej Fedorze 4 wszystko działa jak należy. Co może być przyczyną? Podejrzewam wersję MySQL-a, bo tylko to jest różne w porównaniu z Windowsem, czyli na Linuchu jest 4, a na Windzie 5. Nie mam czasu się wgryzać w różnice, pewnie wystarczy zmienić jakąś opcję w konfiguracji, ale skoro działa na linuchu, to mi wystarczy, i tak stronka działa na moim serwerze tylko do momentu jej dokończenia i wrzucenia na hosta.

arti
23-11-2005, 10:51
Zainstalowałam ponownie Joomla!, tym razem dla pewności ściągnełam plik z joomla.pl ale problem się powtórzył :(

A z Joomla.org ?