PDA

Zobacz pełną wersję : Garstka problemow



gottie
06-03-2006, 15:44
Na poczatek witam wszystkich uzytkownikow. Jak do tej pory przeczytalem sporo artykulow i forow na temat Joomli, az pojawily sie problemy, ktorych nie potrafie rozwiazac.

Mam konto na pandela.com, adres serwisu to polonia.up.md. Zainstalowana Joomla 1.0.7

Problem 1: wyglad

Na firefoxie portal jest OK, na IE wyglada jak sieczka. Dlaczego? Gdzie szukac przyczyny? w templatce? czy gdzies glebiej w kodzie?

Problem 2: instalacja modulow

Wszystko bylo ok, ale do czasu. Nie wiem nawet kiedy, pojawil sie problem przy wchodzeniu w opcje instalacji modulow. Po prostu wyrzuca mi taki screen. http://gottie.ovh.org/screen.jpghttp://polonia.up.md/screen.jpg

Problem 3: Napisz do nas

Gdzie w ustawieniach nalezy podac maila, by w sekcji napisz do nas system wysylal maila do administratora? Wpisany jest poprawny w komponentach kontakty, lecz jednak zadnego maila nie dostaje. Poczte mam skonfigurowana przez SMTP na o2.pl i wysyla maile przy rejestracji uzytkownikow.

Problem 4: Polskie literki w myPMS II

Mam zainstalowany komponent do wiadomosci prywatnych i modul powiadamiajacy o nowych wiadomosciach. niestety w tresci zamiast polskich znakow sa krzaki. Gdzie moge to poprawic lub zmienic tlumaczenie na bez ogonkow.
link do modulu http://www.mambers.com/showthread.php?t=4822

mam nadzieje ze uda mi sie uzyskac odpoweidzi na te pytania.

pozdrawiam

gottie
07-03-2006, 12:20
I sam odpowiem sobie na kilka pytan :)

Zmienilem templatke i jest ok w FF i IE
Podobnie z polskimi znakami, jest juz ok,
Wywalilem komponent instalacji modulow i zainstalowalem jeszcze raz, wszystkio ok :)

nadal nie dziala kontakt z adminem... :(

nie ma to jak czlowiek sam do wszystkiego dojdzie

viper
07-03-2006, 13:05
Pierwsza zasada 1 post jeden problem.
Fajnie ,że pare sam rozwiązałeś i podałeś rozwiązanie.
Na ostatnie też znajdziesz odpowiedz tylko poszukaj na tym forum , było to.

Pozdrawiam
ps zobacz mój podpis i go stosuj a zajdziesz daleko.