PDA

Zobacz pełną wersję : Letterman



lukidb
27-10-2005, 17:28
kolejny problem...
czy jest juz letterman dzialajacy pod joomla?
probowalem tego z mambo (1.0) i niestety kicha. pluje sie cos o baze danych.
instalowalem go na serwerze i na localu,w obydwu przypadkach ten sam efekt.przy probie dodania nowego subskrybenta z poziomu panelu administracyjnego wskakuje blad ja na zalaczonym obrazku

http://www.eyu.neostrada.pl/komunikat.gif

Dylek
27-10-2005, 17:44
Powstaje komponent o nazwie redletter oparty na Lettermanie, natomiast nie ma jeszcze opublikowanej nawet bety. Chyba musisz poczekac, albo pogrzebac sie w kodzie. Zobacz czy nie ma gdzies na sztywno odwolan do tabel z prefiksami mos_, moze to mu przeszkadza, jako ze w Joomla prefiksem jest jos_.

lukidb
27-10-2005, 18:11
tak sobie wlasnie przegladam baze i nie ma w niej tabeli jos_letterman_subscribers... sprobuje ja walnac recznie...

stone
28-10-2005, 09:37
ewentulanie zobacz mamml, on chyba chodzi poprawnie

lukidb
29-10-2005, 00:43
rzeczywiscie wystarczy dodac tabele "jos_letterman_subscribers" i wszystko dziala ok... (ja skopiowalem z locala. tabela z mambo ze zmienionym prefixem mos_ na jos_ )
pozdroofka.

arti
30-10-2005, 19:15
kolejny problem...
czy jest juz letterman dzialajacy pod joomla?

Ten letterman w wersji 1.1 działa bez problemu pod Joomla!

donut
03-11-2005, 00:07
natomiast z community builder nie wspolpracuje - mam pytanie czy wam tez nie dziala spolszczenie ( wlasne ) w panelu administratora ? bo mi nie wyswietla nazw tylko LM_blabla .. pewnie mi przecinek uciekl..

arti
03-11-2005, 08:22
natomiast z community builder nie wspolpracuje
A na jakiej zasadzie chciałbyć aby współpracował?

mam pytanie czy wam tez nie dziala spolszczenie ( wlasne ) w panelu administratora ? bo mi nie wyswietla nazw tylko LM_blabla .. pewnie mi przecinek uciekl..
Z tego co pamiętam to brakuje w pliku deklaracji (wzmianki) o położeniu plików językowych. Wystarczy przekleić z innego pliku - jak nie znajdziesz to po południ (jak wrócę do domu) to Ci wkleję.

Joomla User
09-11-2005, 15:07
Właśnie sprawdziłem, że dobrze działa Letterman 1.0 z www.mambopl.com (http://www.mambopl.com) - trzeba tylko zmienić nazwę tabeli z mos_letterman_subscribers na jos_letterman_subscribers

P.S. Gdzie można pobrać Lettermana 1.1 (najlepiej pl)?

wszelaki
10-11-2005, 13:26
Ja mam natomiast problem ze w Joomli komponent Letterman 1.1 zamiast tekstów wyświetla mi zmienne w stylu LM_MESSAGE. Takie problemy są w panelu administracyjnym i w stopce wiadomości którą wysyła.


Pozdrawiam,


Daniel

arti
12-11-2005, 02:31
Ja mam natomiast problem ze w Joomli komponent Letterman 1.1 zamiast tekstów wyświetla mi zmienne w stylu LM_MESSAGE. Takie problemy są w panelu administracyjnym i w stopce wiadomości którą wysyła.

Dodaj do pliku admin.letterman.php na samym początku poniższy kod:


if( !@include_once( $mosConfig_absolute_path .
"/administrator/components/com_letterman/language/$mosConfig_lang.messages.php" ) )
include_once( $mosConfig_absolute_path .
"/administrator/components/com_letterman/language/english.messages.php" );