PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zewn. skryptem php



trewaz
06-03-2006, 23:39
Czesc,

Jestem zupelnie nowy i mozna powiedziec "zielony" wiec prosze o wyrozumialosc :)

Zainstalowalem niedawno Joomla wersje 1.0.7 i mam problem z includowaniem do statycznego artykulu. Chodzi o pewien skrypt ktory uruchamiany jest na stronie komenda include. Czy moglibyscie mi podpowiedziec w jaki sposob tego moge dokonac ? :D

Z gory dzieki.

zwiastun
06-03-2006, 23:58
Pozwolisz, że najpierw udam głupiego. A co to znaczy includowanie?

stone
07-03-2006, 08:44
ładne słówko:)

a tak na poważeni poszukaj na forum, był ten temat juz poruszany, także na stronie pomocy (www.pomoc.joomla.pl) możesz cos na ten temat znaleść

trewaz
07-03-2006, 09:10
ładne słówko:)

a tak na poważeni poszukaj na forum, był ten temat juz poruszany, także na stronie pomocy (www.pomoc.joomla.pl (http://www.pomoc.joomla.pl)) możesz cos na ten temat znaleść


Intensywnie szukalem, niestety nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie, czy moglbys wskazac konkretny link ? :)

stone
07-03-2006, 10:29
http://forum.joomla.pl/forum/showthread.php?t=970&highlight=php

trewaz
19-03-2006, 21:45
Niestety w linku ktory podales jest jedynie info jak wstawiac listing :( A mi chodzi o dokladnie odwrotny efekt - wykonanie funkcji php w artykule.

stone
19-03-2006, 21:51
hmm, zobacz to, może pomoże http://www.mambopl.com/index.php?option=com_remository&Itemid=44&func=fileinfo&parent=folder&filecatid=142

czarofnik
25-10-2006, 15:44
hmm, zobacz to, może pomoże http://www.mambopl.com/index.php?option=com_remository&Itemid=44&func=fileinfo&parent=folder&filecatid=142

a sluchaj po tym jak wgram bota to jak gdzies wlepie kod php czy musze cos wgrac do katalogu content ? ! nie bardzo wiem

mam katalog public_html/cms/indexjoomla.pl

i public_html/tabela/tabela.pl

i chcialem wgrac w jednym miejscu wlasnie ta tabele i nie moge jej zaincludowac?!