PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z MOSImage



snedy
27-10-2005, 20:41
Hej Joomlowicze. Jestem laikiem jeśli chodzi o mambo czy joomle, jednak postanowiłem skończym raz na zawsze z jportalem i zrobić porządna strone. Wszystko było by okey gdyby nie właśnie dodawanie obrazków do newsów po przez mosimage.nawet standardowe obrazki w joomli nie ładują mi się do newsów. wybieram obraz, daje do prawej badz lewej, Aplly i nic sie nie dzieje. Ten sam blad mam na innym serveze. Czy ktos się z tym już spotkał??

nexus246
28-10-2005, 08:39
Musisz go osadzic w tekscie wpisujac {mosimage} i w konfiguracji podstrony w menu miec ustawione zeby MosImages były pokazywane.

Lemik
01-03-2006, 02:03
z miłą chęcią i ja ym to zmienił tylko nie bardzo wiem gdzie jest ta Twoja konfiguracja :) Gdzie jest ta "konfiguracja podstrony"? Możesz uszczególnić? :)

zwiastun
01-03-2006, 02:54
http://www.pomoc.joomla.pl/pomoc/index.php/content/view/131/26/
http://www.joomlademo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=128

Lemik
01-03-2006, 21:12
dobra obkumałem, chociaż byuło trudno, opisy, poradniki mają inne nazwy a teoretycznie w joomli są stosowane inne nazwy, przykład - DODATKI są w opisach, a w joomli faktycznie jest BOT. Dla poczatkującego takie rozbieżnosci nazw to prawdziwa mekka przez drogę. A to nie jedyna odmienna nazwa. Ale mniejsza z tym.

A jak to zastosować w DOCManie?, tam nie ma zakładki z grafiką, gdzie można sobie wybierać kolejne obrazki, jest tylko wybór miniaturki, ale służy ona czemu innemu.
Tak samo w DocManie nie działa 'mospagebreak', a w artykulach działa :confused:
Jest na to jakiś sposób?

viper
01-03-2006, 21:22
mospagebreak było na forum poszukaj

Lemik
01-03-2006, 21:43
jasne że było, czytałem, i nie znalazłem odpwiedzi na moje pytanie.
Tak jak mówiłem, te dodatki działają mi w artykulach, ale nie działają w DocManie, więc dlatego zadałem takie pytanko :)