PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zainstalować komponent lub moduł na serwer??



djadix
08-03-2006, 11:16
Siemka pomozcie mi, dopiero pierwszy raz uzwyam joomli i nie wiem jak wgrac i gdzie wgrac komponenta ktorego sciagnolem z neta na serwer bo patrzalem na tamte tematy i tak robilem ale mi wyskakuje blad w instalacji lub wczytaniu prosze pomozcie !!!

stone
08-03-2006, 11:19
Primo szczegółowe inforamcje na pomoc.joomla.pl
a dodatkwo wypadało by podać jaki to błąd:)

djadix
08-03-2006, 11:22
Oto ten błąd: Invalid checksum for file "Rar!ϐs 3út €UqE VÔÖó‰9235 com_docmanV13_RC_2_pl\classes\DOCMAN_config.clas" : 61601 calculated, 26 expected Wczytaj component - Wczytanie pliku NIEUDANE Błąd programu rozpakowującego archiwum: "%s" Kod: "%s" [ Dalej... (http://www.cybercrazy.yoyo.pl/administrator/index2.php?option=com_installer&element=component) ] Wczytaj component - Niepowodzenie Nie znaleziono pliku instalacyjnego:
[ Dalej... (http://www.cybercrazy.yoyo.pl/administrator/index2.php?option=com_installer&element=component) ]

stone
08-03-2006, 11:25
Wydaje sie jakby paczka instalacyjna była uszkodzona, pobierz jeszcze raz i spruboj ponownie

djadix
08-03-2006, 11:27
Ok spruboje tak jak mowiles :)

djadix
08-03-2006, 11:28
aaa... jeszcze jedno a jak wgrywam to na ten serwer ta paczke z tym komponentem to ona ma byc spakowana ??:confused:

stone
08-03-2006, 11:29
paczki nie wgruwadsz tylko uzywasz instalatora z panelu admina

djadix
08-03-2006, 11:31
No tak wiem, ale musi byc spakowana nie ???

viper
08-03-2006, 11:40
Powinna być spakowana. Zobacz do pliku spakowanego , jeśli zobaczysz plik *.xml po otwarciu spakowanej paczki to taką instalujesz a jeśli w niej nie ma tego pliku a widzisz jeszcze inny spakowany i inne pliki np *txt to rozpakuj bo najprawdopodobnie w tym następnym spakowanym jest własciwa paczka instalacyjna a w plikach*.txt jest opis tej paczki.

djadix
08-03-2006, 11:57
Ok dzieki :)

zwiastun
08-03-2006, 12:38
Nie wiem czy dobrze rozumiem pytającego. Instalowanie z katalogu na serwerze to instalownie z rozpakownego pakietu! a nie skompresowanego.
Poprzenia odpowiedź jest błędna!

viper
08-03-2006, 12:44
stone
paczki nie wgruwadsz tylko uzywasz instalatora z panelu admina

djadix
No tak wiem, ale musi byc spakowana nie ???
Oczywiście spakowana.

A jeśli z katalogu z serwera to tak jak podał Zwiastun.

livio
08-03-2006, 22:16
Zauważcie, że początek paczki był wyświetlony: paczka była w .rar, a nie w .zip.

Jeżeli otworzycie w Notatniku (np.) jakikolwiek plik, ma on swój początek.
Zip ma "pk", HTML ma swoje DOCTYPE, a rar ma "Rar!".