PDA

Zobacz pełną wersję : Jak włączyć edytor?



albert-oz
08-03-2006, 23:23
Witam.

Moje pytanie wydaje się banalne, ale niestety nie potrafię sobie poradzić. Otóż zainstalowałem w Joomola 1.0.7 edytor JCE (tak jak to bylo w opisie najpierw komponent puźniej bota) nawet udalo mi się do tego doinstalować pluginy.
Jedyny problem to nie wiem jak uruchomić EDYTOR WYSWIG JCE jak i TinyMCE który był już w pakiecie. :confused:
- w konfiguraji mam ustawione uprawnienia na PUBLIC i publikowanie na TAK.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

viper
09-03-2006, 00:44
Zaloguj sie w panelu administracyjnym i przejdz do >> konfiguracji witryny.
Na pierwszej zakładce Witryna masz pozycje >>Edytor: z listy wybiesz JCE.To jest ustawienie dla całej witryny.
Mozesz ustawic indywidualnie dla kazdego uzytkownika edytor w tym celu kliknij na ikone >> Konta Użytkowników i kliknij na usera . Po prawej stronie zobaczysz zakładkę>. Parametry a w nich możesz wybrać edytor.

pozdrawiam

albert-oz
09-03-2006, 19:26
Wielkie dzięki
UDAŁO SIĘ :-) nie wiem jak mogłem to przeoczyć.
Pozdrawiam

robakx1
15-09-2006, 11:25
No właśnie a ja mam ciagle ten problem bo nie mam zakładki o której tu mowa: "Na pierwszej zakładce Witryna masz pozycje >>Edytor: z listy wybiesz JCE.To jest ustawienie dla całej witryny." choc edytorm mam zainstalowany to nie wiem jak sie do niego dostać. kozystam z joomli 1.0.11 i jce104-pl

zwiastun
15-09-2006, 13:25
Niemożliwe, że nie masz. Możliwe, że nie widzisz albo źle szukasz.
Panel admina => Witryna [Site] = Konfiguracja witryny [Global Configuration] => Witryna [Site] (zakładka).