PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja z 1.0.11 do 1.0.13



spex
12-09-2007, 02:21
Witam

Mam pytanie. Czy w przypadku paczek pochodzących z tego serwisu wystarczy że podmienię pliki? Czy jeszcze coś trzeba zrobić? A może muszę to zrobić 1.0.11 > 1.0.12 > 1.0.13 ?

haponiuk
12-09-2007, 07:21
Aby zaktualizować wcześniejsze polskie wydania lub oryginalną wersję Joomla, trzeba nadpisać wszystkie pliki (z wyjątkiem configuration.php), a potem KONIECZNIE w panelu administracyjnym przejść do menu Konfiguracja globalna, przejrzeć ustawienia, ustalić język panelu administracyjnego i zapisać nową konfigurację.
Do aktualizacji Joomla+Admin-pl 1.0.12beta i wcześniejszych - wersji Joomla! 1.0.13 IE iso

spex
16-09-2007, 02:38
To tak będę musiał zrobić tylko poczekam sobie do wersji FULL PL(Za która jestem niezmiernie wdzięczny zespołowi)

A da się potem jakoś prze konwertować Jommle ISO>UTF? Czy będę juz do końca skażany na ISO?

Sova
16-09-2007, 02:47
http://www.joomla.pl/index.php/content/view/336/2/

CNK
21-10-2007, 15:43
niestety ani z utf, ani z iso nie mam odpowiedniego kodowania :/

abarczewski
15-11-2007, 01:04
Racja ja też mam problemy z kodowaniem, a uwierz mi próbowałem chyba wszystkiego....

CNK
04-12-2007, 21:38
wie ktoś jak rozwiązać problem polskich znaków w Joomli 1.0.13? (w kodowaniu latin1_swedish_ci) Mam w tym postawione forum i stronę.., ale z nową joomlą są problemy..

Sova
16-12-2007, 04:12
wie ktoś jak rozwiązać problem polskich znaków w Joomli 1.0.13? (w kodowaniu latin1_swedish_ci)..

A jak ma nie być problemu skoro kodowanie jest ustawione dla j.szwedzkiego?

Madleine
19-12-2007, 12:42
Zaktualizowałam do 1.0.13 ale panel admina mam w języku angielskim. Strona jest zgodnie z ustawieniami w panelu - w języku polskim. Może gdzieś trzeba ustawić język dla panelu admina? Podpowiedzcie jeśli wiecie

bosseq
26-12-2007, 17:29
zauważyłem, że angielski admin jest w wersji joomla_1_0_13-pl - i o dziwo tu jest dobre kodowanie (tylko jest błąd w adminie bo zmienne są TAK/NIE co oczywiście powoduje problemy), za to ładny polski panel admina mam w wersji: joomla_1.0.13_JIE-pl-utf, ale na stronie mam takie ładne literki: 걶 itp..
Już mnie krew zalewa bo trzeci dzień z tym walcze. Zmieniałem kodowania w templatce, w modułach, w adminie i nie wiem o co kaman, gdzieś coś musiałem pominąć. Zauważyłem jeszcze, że jak zapisuję artykuł z polskimi znakami i edytuje go ponownie to znak zapisuje się jako pytajnik "?".

sogo
26-12-2007, 19:11
A jak ma nie być problemu skoro kodowanie jest ustawione dla j.szwedzkiego?
może to śmieszne, ale z takim kodowaniem na wielu bazach znaki są wyświetlane poprawnie, dotyczy to tylko joomla z wersji 1.013 PL w wydaniu oficjalnym. W joomla z polskim adminem miałem podobne kłopoty gdyż nie akceptowała ona bazy z takim kodowaniem.
pozdr.

bosseq
26-12-2007, 20:55
czyli co sugerujesz? zmianę kodowania bazy? Bo ja już zrobiłem indywidualną wersję joomli i zmieniłem absolutnie we wszystkich xml kodowanie (polskich i angielskich) -> bez skutku. Efekty możesz zobaczyć na www.lannashine.pl

bosseq
27-12-2007, 00:57
odkryłem coś ciekawego. Nastawiałem sobie bazę danych na UTF8 unicode i na UTF8 polski, ale nic się na stronie nie zmieniało, za to przeglądam tabele i widzę, że one są dalej na latin1_general_ci, próbowałem zrobić zapytanie SQL, żeby je przerobić, ale dowiedziałem się, że mam ACCESS DENIED wrr, może coś źle robie albo źle kombinuje, możecie rzucić okiem?:

ALTER DATABASE `jos_banner` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci

bosseq
27-12-2007, 02:46
wreszcie wiem co było nie tak !!!!!
Każda tabela była u mnie na latin1, a w każdej z tabel każde pole było na latin1. Wystarczy zmienić z latin1 na unicode_polish i poprawić artykuły i tytuły. Zawsze jakieś rozwiązanie :)
Zastanawia mnie tylko jedno. Czemu z joomlą 1.0.11pl utworzyły mi się te tabele z kodowaniem latin1 ??? i dlaczego to działało??

jeśli ktoś będzie miał taki problem jak ja to mogę przygotować dla niego zbiorowe zapytanie dla bazy danych, żeby nie męczył się z każdą sztuką z osobna, a to przykładowe zapytanie, które naprawia sam content:

ALTER TABLE `jos_content` CHANGE `introtext` `introtext` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL

pozdrawiam ;)

zwiastun
27-12-2007, 05:59
Takie kodowanie w Joomla jest standardowe. W 1.0.13 JIE został zmodyfikowany instalator (ale konieczny MySQL od wersji 4.1, a nie jak domyślnie od 3.23)
Przygotuj i opublikuj - niejeden taki problem ma!

bosseq
28-12-2007, 02:41
no to przygotowałem, jak gdzieś coś pominąłem to dajcie znać :] (w pierwszej pozycji zamiast "nazwa_bazy_danych" wpiszcie swoją bazę)

ALTER DATABASE `nazwa_bazy_danych` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;

ALTER TABLE `jos_banner` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_bannerclient` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 60 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_bannerclient` CHANGE `contact` `contact` VARCHAR( 60 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_bannerclient` CHANGE `extrainfo` `extrainfo` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_categories` CHANGE `title` `title` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_categories` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_categories` CHANGE `section` `section` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_categories` CHANGE `description` `description` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_categories` CHANGE `editor` `editor` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL;
ALTER TABLE `jos_components` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `con_position` `con_position` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL ;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `address` `address` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL ;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `state` `state` VARCHAR( 20 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `suburb` `suburb` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL;
ALTER TABLE `jos_contact_details` CHANGE `misc` `misc` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL ;
ALTER TABLE `jos_content` CHANGE `title` `title` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_content` CHANGE `title_alias` `title_alias` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_content` CHANGE `introtext` `introtext` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_content` CHANGE `fulltext` `fulltext` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro` CHANGE `section_value` `section_value` VARCHAR( 240 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL DEFAULT '0';
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro` CHANGE `value` `value` VARCHAR( 240 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro_groups` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro_sections` CHANGE `value` `value` VARCHAR( 230 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro_sections` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 230 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_core_acl_groups_aro_map` CHANGE `section_value` `section_value` VARCHAR( 240 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_core_log_searches` CHANGE `search_term` `search_term` VARCHAR( 128 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_groups` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_mambots` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_menu` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL;
ALTER TABLE `jos_messages` CHANGE `subject` `subject` VARCHAR( 230 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_modules` CHANGE `title` `title` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_modules` CHANGE `content` `content` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_modules` CHANGE `module` `module` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NULL DEFAULT NULL ;
ALTER TABLE `jos_newsfeeds` CHANGE `name` `name` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_polls` CHANGE `title` `title` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_poll_data` CHANGE `text` `text` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_sections` CHANGE `title` `title` VARCHAR( 50 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_sections` CHANGE `name` `name` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_sections` CHANGE `description` `description` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ;
ALTER TABLE `jos_template_positions` CHANGE `description` `description` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `jos_weblinks` CHANGE `title` `title` VARCHAR( 250 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL

bosseq
28-12-2007, 02:53
tylko pamiętajcie, że po takiej modyfikacji koniczne będzie poprawienie polskich literek w artykułach, materiałach statycznych, nazwach kategorii i sekcji (gdziekolwiek, gdzie mogły być polskie znaczki
-----------------------------------------------------------
znalazłem niedociągnięcie, wywala się frontpage.

-----------------------------------------------------------
dodatek:

ALTER TABLE `jos_content_frontpage` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_banner` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_bannerclient` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_bannerfinish` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_categories` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_components` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_contact_details` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_content` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_content_rating` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro_groups` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_acl_aro_sections` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_acl_groups_aro_map` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_log_items` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_core_log_searches` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_groups` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_mambots` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_menu` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_messages` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_messages_cfg` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_modules` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_modules_menu` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_newsfeeds` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_polls` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_poll_data` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_poll_date` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_poll_menu` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_sections` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_session` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_stats_agents` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_templates_menu` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_template_positions` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_users` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_usertypes` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;
ALTER TABLE `jos_weblinks` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;

bosseq
28-12-2007, 17:47
Takie kodowanie w Joomla jest standardowe. W 1.0.13 JIE został zmodyfikowany instalator (ale konieczny MySQL od wersji 4.1, a nie jak domyślnie od 3.23)
Przygotuj i opublikuj - niejeden taki problem ma!

ja mam wersja klienta MySQL i serwera: 5.0.45 ,ale mam tu jeszcze napisane, że mój phpAdmin jest w wersji 2.10.3, ale to nie ma znaczenia zdaje się, bo to tylko edytor bazy.

zwiastun
28-12-2007, 20:27
http://www.demo.joomla.pl/content/category/6/22/26/

bosseq
30-12-2007, 00:26
nie wiem po co dałeś tego linka tutaj, ale ok.
Poradziłem sobie niemal ze wszystkim już co się da, poza jednym małym żuwnem, mianowicie polskich znaków brak w IE wrrrr , co zrobić, żeby były polskie w IE. W meta dane z ISO zamienić na UTF, UTF-8 czy coś takiego? Popróbuje dzisiaj, ale jak ktoś wie, to powiedzcie plizz.

sogo
30-12-2007, 01:34
nie wiem jaką masz templatkę ale w wielu był błąd w definicji charset w pliku index.php templatki:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;>charset=iso-8859-2" />
Zaznaczone na czerwono.
jeśli witrynę masz w utf to zamiast iso-8859-2 wpisz utf-8
Usuń ten znaczek >
Lub w miejsce istniejącego wklej ten:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

pozdr.

bosseq
01-01-2008, 23:10
no zapomniałem właśnie napisać, że znalazłem topic na forum, który mi pomógł. Trzeba W pliku index.php templatki zamienić z :

$iso = split( '=', _ISO ); echo '<?xml version="1.0" encoding="'. $iso[1] .'"?' .'>'; ?>

na

echo '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>'; header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');?>

i wszystko zaczyna działać. Zostaje tylko problem dat bo też mają złe kodowanie, ale dojde do tego niebawem. Ide o zakład, że to jakaś jazda z komponentami.
dzięki i pozdro

abarczewski
23-01-2008, 02:00
Mi również to pomogło. Chociaz długą przerwę na wzmocnienie nerwów sobie zrobiłem. Teraz oddycham z ulgą. Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość, przede wszystkim "Zwiastuna"

Amfidiusz
29-02-2008, 21:26
A mi wciąż przy upgradzie pokazuje się błąd następującej treści:

access denied ... character set utf8 collate utf8_general_ci

Próbowałem naprawić tabele w sposób zaproponowany przez bosseqa, ale to nic nie daje. Już sam nie wiem co robić, a zależy mi na zawartości tej bazy :(

grand232
26-03-2008, 11:10
Przy aktualizacji joomla z wersji 1.0.11 Stable do 1.0.13 Stable zmienił mi się język w panelu administratora (z PL na EN). Aktualizację przeprowadziłem zgodnie z instrukcjami w artykule KomputerŚwiat Ekspert styczeń 2008. Aktualizację pobrałem ze strony: joomlacode.org/gf/project/joomla/frs
Jak zmienić język na polski w panelu administratora po aktualizacji?

chloe
19-04-2008, 12:41
Mam pytanie - czy majac zainstalowana Joomla 1.0.11 PL + Admin i chcac zaktualizowac ja do wersji 1.0.13, moge nadpisac stare pliki tymi z paczki Joomla 1.0.13 JIE iso? Pytanie tez, czy nadpisywac takie katalogi jak components, mambots, gdzie przeciez mam poinstalowane dodatkowe komponenty/boty? Z gory dziekuje za odpowiedz.

zwiastun
19-04-2008, 15:54
Poczekaj na wydanie 1.0.15 J+AL

chloe
19-04-2008, 17:38
A na kiedy jest (orientacyjnie) planowane takie wydanie? I czy gdybym jednak chciala zaktualizowac do 1.0.13, to jaka jest odpowiedz na moje pytanie? :) Dzieki.

inkos
20-04-2008, 11:43
A na kiedy jest (orientacyjnie) planowane takie wydanie? I czy gdybym jednak chciala zaktualizowac do 1.0.13, to jaka jest odpowiedz na moje pytanie? :) Dzieki.
Poczekaj jak zaproponował Ci zwiastun albo przynajmniej przejdz na Joomla 1.0.13. Oczywiscie zawsze pamietaj o backupie przed kazda operacja aktualizacji.

chloe
20-04-2008, 12:36
Ok, dzieki, ale nadal nie znam odpowiedzi na moje pytania :/
1) Czy majac zainstalowana Joomla 1.0.11 PL + Admin i chcac zaktualizowac ja do wersji 1.0.13, moge nadpisac stare pliki tymi z paczki Joomla 1.0.13 JIE iso?
2) Czy nadpisywac takie katalogi jak components, mambots, gdzie przeciez mam poinstalowane dodatkowe komponenty/boty?

inkos
20-04-2008, 13:26
Nadpisać ale nie zmieniać plików tych komponentów i innych dodadków które zainstalowałeś. Tylko same pliki paczki Joomla. Oczywiscie jesli cos zmieniałeś - pamiętaj iż musisz te zmiany w plikach joomla naniesć w nowych wersjach.

chloe
01-05-2008, 20:36
Ok, udało się zaktualizować 1.0.11 Admin pl do 1.0.15+ JAL - nadpisałam wszystkie pliki i zostawiłam te, które były nowe (komponenty, moduły). Hula. Dzięki!

le1t00
23-05-2008, 22:53
EDIT: już bangla.

EDIT: Jak zmienić język panelu admina?

ananas
23-05-2008, 23:26
Aby zaktualizować wcześniejsze polskie wydania lub oryginalną wersję Joomla, trzeba nadpisać wszystkie pliki (z wyjątkiem configuration.php), a potem KONIECZNIE w panelu administracyjnym przejść do menu Konfiguracja globalna, przejrzeć ustawienia, ustalić język panelu administracyjnego i zapisać nową konfigurację.
Do aktualizacji Joomla+Admin-pl 1.0.12beta i wcześniejszych - wersji Joomla! 1.0.13 IE iso
Witam proszę o pomoc
czy tylko te pliki które są luzem czy katalogi też trzeba nadpisać? bo jestem na etapie uaktualniania strony: portal gsm (http://www.portalgsm.eu)
Pozdrawiam
Paweł
telefony komórkowe (http://www.portalgsm.eu)
euro 2012 (http://www.europunkt.eu)

le1t00
23-05-2008, 23:30
Kurde mam poważny problem. Wgrałem już aktuaizację joomli do 1.0.15 i nie mam polskich ogonków (ustwione kodowanie udf), pobrałem łatkę do ISO a tam jeden plik bez formatu. Jak to zrobić? proszę o pomoc
edit: Działa ale mam jeszcze gorszy problem po aktualizacji do 1.0.15 nie moge żadnych addonów wgrywać ;'/