PDA

Zobacz pełną wersję : Banner .swf



tom3k
11-03-2006, 18:30
Muszę umiescic banner w rotatorze. Banner jest w formacie .swf Wgralem go do images/banners. Wchodze do pa/bannery wybieram nowy banner ale joomla go nie widzi.... co zrobic zeby w rotatorze wyswietlic banner .swf?

magic
11-03-2006, 18:40
Zakładam, że masz na myśli standardowy komponent Joomla! o nazwie Banners (Banery).
Osobiście proponowałbym poszukać innego komponentu, który będzie spełniał twoje wymagania. Jest tego sporo. Zacznij poszukiwanioa np. tutaj (http://www.joomla.pl/index.php/component/option,com_josresource/Itemid,55/func,viewcategory/catid,1/).

aqq
19-03-2006, 18:57
mam dokładnie taki sam problem :( i nie wiem co jest grane, patrzyłem w pliki modules/mod_banners.php , w components/bannners.php

no i nie wiem co jest grane, w pliku mod_banners.php mam taki fragment, moze w nim coś jest do zmiany zeby dało sie zalaczac pliki swf :>


if (trim( $banner->custombannercode )) {
echo $banner->custombannercode;
} else if (eregi( "(\.bmp|\.gif|\.jpg|\.jpeg|\.png)$", $banner->imageurl )) {
$imageurl = $mosConfig_live_site .'/images/banners/'. $banner->imageurl;
$link = sefRelToAbs( 'index.php?option=com_banners&task=click&bid='. $banner->bid );
echo '<a href="'. $link .'" target="_blank"><img src="'. $imageurl .'" border="0" alt="Advertisement" /></a>';

} else if (eregi("\.swf$", $banner->imageurl)) {
$imageurl = "$mosConfig_live_site/images/banners/".$banner->imageurl;
echo "<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0\" border=\"5\">
<param name=\"movie\" value=\"$imageurl\"><embed src=\"$imageurl\" loop=\"false\" pluginspage=\"http://www.macromedia.com/go/get/flashplayer\" type=\"application/x-shockwave-flash\"></embed></object>";
}

maximus
19-03-2006, 19:52
W kodzie jak i plikach jest Oki doki chodzi o prostą rzecz standardowy moduł komponent nie czytaj jak na razie tego rodzajów plików i dlatego proponuje Ci się odpowiednik czasami nawet lepszy od standardowego. A swoja drogą to warto było by rozszerzyć standard o ten plik pewnie wielu by to pomogło a jak na razie postaje to, co jest a jest bardzo wiele.