PDA

Zobacz pełną wersję : Nagle nie ładują się edytory oraz górne menu w adminie



rzodkiewka
29-10-2005, 23:47
- Nagle nie ładują się edytory - http://dnet.pl/~tomekf/Schowek01.jpg (http://dnet.pl/~tomekf/Schowek01.jpg) W tym dniu były problemy z serwerem (te problemy to raz było połączenie raz nie, wprawdzie jak tylko było to od razu dalej robiłem w adminie, nio, ale to chyba nie to mogło coś zchrzanić nie? - dziwne, że czasem już prawie jakby się rozszerzone edytory miały załadować ale skończy się na wyświetlaniu samego tekstu przy edycji treści a raz nie pokaże nawet i jej Dodam jeszcze, że przy ładowaniu edytorów wyświetla się okno z info: Ta strona uzyskuje dostęp do informacji, które nie są pod jej kontrolą - nie wiem co się z chrzaniło - odświeżyłem bazę, ale dalej nic - dodam, że mam cpanel

Ja wciąż jeszcze laik, ale może debug wam coś pomoże: (wsprawie tych edytorów)
1
SELECT folder, element, published, params
FROM jos_mambots
WHERE published >= 1
AND access <= 0
AND folder = 'system'
ORDER BY ordering

następny cud się zdażył! http://forum.joomla.org/Smileys/joomla/cry.gif na ogół przestały działać menu jak np. content - po odświeżeniu czasem coś zadziała, ale przeważnie raz na rzadszy czas - menu widac ale nie chodzi - z niższej strefy działa - czyli te duże ikony z głównej strony w administracji

[b]Zrobiłem kasację wszystkiego, instalację na nowo z usunięciem bazy poprzez instalatora joomli 1.03 - Menu w adminie dalej nie hula, Tiny też nie, ale za to już hula fckeditor2.1

Menu chodzi, ale tylko w operze - ale z kolei fckeditor2.1 nie

Co jest grane? Pamiecie jakieś pomysły - szczerze to myślę, że to wina gdzieś servera, chciałbym to rozwiązać bo latanie po 2 przeglądarkach internetowych by odbudować mój serwis i uaktualniać go na bierząco to trochę uciążliwe

stone
30-10-2005, 08:27
Jak cos sie dzieje nagle to w 90% jest to wina serwera. Zgłoś adminowi swoje problemy i zobaczymy co powie.

Aha sprawdz jeszcze czy ta sama sytuacja wystepuje pod mozilla

rzodkiewka
30-10-2005, 10:59
Dziękuję na mozilli już wszystko chodzi Ps. zastanawia mnie co się mogło na serwerku zchrzanić - może powinienem opróżnić zawartość katalogu skrótu www ... nio tak czy siak dziękuweczka

rafal_off
30-10-2005, 11:54
Mialem podobny problem z edytorem mosCE 1RC, pod każdą przegladarkami na bazie IE, kiedy przechodzilem do edycji jakegokolwiek artkulu w panelu admina.
Jednak zauważylem ze kiedy loguje sie do panelu admina wisujac:
http://nazwa _domeny.pl/administrator (bez koncowego slasha) wtedy wykrzacza sie ten bląd, kiedy wpisuje dokladny adres URL jaki jest w configu serwisu /+administrator/ zakonczone slashem wszystko jest ok pod każdą przeglądarką, dlaczego tak sie dzieje jeszcze nie wiem.

Obadaj

rzodkiewka
31-10-2005, 11:37
ja już wiem dlaczego edytorki nie chciały chodzić: z powodu umieszczenia pliku gif w artykule: jak tylko skasowałem z serwera ten plik od razu edytory zaczęły się pojawiać jak należy

A z tymi menu to nie wiem czy to nie przez jakiś bug w Autopatcher PL - naszczęscie mozilla okazała się odporna na wszystko prócz na gifa ... Pozdrowieńka