PDA

Zobacz pełną wersję : Nie upoladuje zdjec



Executor
01-10-2007, 17:28
Witam.
Czy miesliscie kiedys problem z ta galeria, zwiany z tym, ze nie uploaduje zdjec?

Podaje sciezke, daje upload, po paru sekundach strona sie przeladowuje, brak jakiegokolwiek komuniaktu.

Sprawdzam w zdjeciach, a tam nie ma nic.

Probowalem przegrac na dysk do katalogow komponentu zdjecia ale tez sie nie da. myslalem ze chodzi o prawa, ale praw katalogow tez zmienic nie moge;/

Co mam zrobic?

misiaczekmarek
29-12-2007, 02:55
Witam,
przeczytałem wszystkie tematy z problemem "nie uplouduje zdjęć" i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
joomla 1.013 IE iso,
dostawca home.pl,
pony 2.4.1 z source.... (druga wersja to serwer lokalny na wamp, czysta instalka joomli i odrazu pony).
wszystko na zielono tylko przy wczytywaniu zdjęć ze strony admina (dowolną metodą, nazwy bez polskich znaków, spacji, dodatkowych kropek, małe pliki) wyrzuca do strony logowania.
jakieś sugestie :( ?

szymcio2001
04-02-2008, 00:10
Podaje sciezke, daje upload, po paru sekundach strona sie przeladowuje, brak jakiegokolwiek komuniaktu.
Sprawdzam w zdjeciach, a tam nie ma nic.

Miałem taki sam problem - okazało się, że moja wersja galerii (2.5.0) pod Joomlą 1.5 RC ileś tam nie działa, bo ma jakiś błąd w kodzie. U mnie zaczęło działać jak w pliku administrator/components/com_ponygallery/admin.ponygallery.php dopisałem na początku linijkę:

global $ag_pathoriginalimages;
tuż przed:

// sanitize config variables
Zmienna powinna być globalna, a z jakiegoś powodu w tej wersij Joomli nie jest.
Mam nadzieję, że komuś to pomoże, bo straciłem na debugowanie kodu kilka godzin :-)

misiaczekmarek
04-02-2008, 21:52
@szymcio2001
niestety nie pomogło :( na moją wersję. a tak z ciekawości skąd ściągnąłeś wersję 2.50 (moja to ML 2.4.11)

Patron
12-03-2008, 17:39
Sprawdź jeszcze ustawienia pliku php.ini a mianowicie dwa parametry:
pierwszy: file_uploads = On
drugi: upload_tmp_dir = "/ścieżka"
gdzie ścieżka oznacza pełną ścieżkę dostępu do katalogu na serwerze (możesz sobie sam go utworzyć) no i oczywiście nie możesz mieć ; przed tymi dwoma parametrami :)

misiaczekmarek
13-03-2008, 02:16
@Patron

Dzięki za sugestie. Sprawdziłem poprzez panel administracyjny/syste/info o php i jest file_uploads = ON i katalog temp ustawiony na tmp wykorzystywany ogólnie. Czyli to nie to.

jokrasa
27-03-2008, 21:53
Witam,
korzystam z Pony Galery , to znaczy chciałbym i przy ładowaniu plików czy to pojedynczo czy z *.zip wywala mi komunikat typu:
_PONYGALLERY_FILENAME_BAD

Co zrobić aby poprawnie korzystać z tej galeri?
Jakie prawa do katalogów i plików powinny być w galeri (wystarczą 755 katalog i 644 pliki)?
Pozdrawiam i czekam na pomysły i sugestie

_PONYGALLERY_FILENAME_BAD

Patron
28-03-2008, 12:09
Witam,
korzystam z Pony Galery , to znaczy chciałbym i przy ładowaniu plików czy to pojedynczo czy z *.zip wywala mi komunikat typu:
_PONYGALLERY_FILENAME_BAD

Co zrobić aby poprawnie korzystać z tej galeri?
Jakie prawa do katalogów i plików powinny być w galeri (wystarczą 755 katalog i 644 pliki)?
Pozdrawiam i czekam na pomysły i sugestie

_PONYGALLERY_FILENAME_BAD
Miałem podobny problem - rozwiazanie jest proste - plik który uploadujesz nie może zawieraż polskich znaków, przecinków, myślników itd... a jak już dany plik zauploadujesz do systemu to wtedy zmieniasz jego nazwę na dowolną (z polskimi znakami itd..) :)

jokrasa
28-03-2008, 20:26
pamiętam o tym, ale to nie tu tkwi problem, bo plik , który chcem wgrać ma nazwę foto1.jpg.

niewiem jakie prawa nadac katalogom i plikom aby poprawnie zapisać pliki do galeri

mjr
13-05-2008, 23:11
A jak duże plik są. Bo tez miałem problemy przy wiekszych plikach. Na pewno powyżej 300 kB