PDA

Zobacz pełną wersję : komponent banners i jego zarządzanie



kylix999
14-03-2006, 22:50
mamy taką funkcje jak robimy templatki:
mosLoadModules ( 'banner',-1

ok w ten sposób używamy moduł banners ale czy coś przeoczyłem czy moduł banners może obsługiwać tylko pojedynczy jeden banner na stronie?

jak wyświetlić kilka banerów i jak nimi zarządzać w joomli?

może jest jakieś rozszeżenie zarządzające większą iością banerów, tak żebym mógł załadować wiele reklam jednocześnie na jednej stronie itp

viper
14-03-2006, 23:18
ArtBanners (http://www.joomla.pl/index.php?option=com_josresource&Itemid=55&func=detail&id=2)

zwiastun
14-03-2006, 23:31
Moduł banery może obsługiwać tyle banerów, ile chcesz, nie jest potrzebny do tego artBanners, choć może być pomocny.
Kopujesz moduł banery, mieszczasz w nowej pozycji i po wszystkim

Kriskce
18-03-2006, 21:49
Podepnę się tutaj choć na razie korzystam ze zwykłego komponentu banner

A jak zrobić żeby można było dodać sam kod banera, bez wybierania grafiki, bo jeśli się nie wybierze grafiki to wyskakuje komunikat o konieczności wybrania.

korzystałem z poradnika zamieszczonego Tutaj (http://www.pomoc.joomla.pl/pomoc/index.php/content/view/350/26/) a to jego fragment:
Dowolny kod banera [Custom banner code]: Umożliwia wprowadzenie kodu programu, skryptu, treści ogłoszenia, itp. (Poszukaj w Podręczniku dla programistów więcej informacji), ale niestety ta dalsza część jest po angielsku z czym niestety nie dam sobie rady :(

aktualnie korzystam z Joomla 1.0.7

Sova
18-03-2006, 23:28
Odpowiem trochę szybko i na skróty: podaj kod bannera, który chcesz wyświetlić i wybierz dowolny obrazek bannera jaki posiadasz - powinien i tak pojawić się na stronie właściwy banner... u mnie to działa:D

Kriskce
19-03-2006, 17:02
OK to pomogło Dzięki.

Ale teraz mam kolejny problem
mianowicie wgrałem sobie artbaners i gdy przechodzę do menadżera banerów wyskakuje mi taki komunikat błędu:


Fatal error: Non-static method MENU_Default::MENU_Default() cannot be called statically in /home/k/o/n/konkursy/www/administrator/components/com_artbanners/toolbar.artbanners.php on line 63

rubeus
29-09-2006, 12:21
mam ten sam problem co przedmówca i nie wiem jak to rozwiązać

Anubiz
04-10-2006, 11:56
No to w końcu jak rozwiązać problem większej ilości banerów?:eek:
Kopiowanie modułów to takie mało optymalne rozwiązanie (dobrze, że nie trzeba ze 100 banerów wrzucać...).

W Artbaners i owszem... można wsadzić więcej banerów ale ja mam mały problem - jak chce by było "published" to jest "published but has finished" i nic się nie wyświetla... ma ktoś jakiś pomysł:confused:

Sova
04-10-2006, 22:29
Sprawdź w opcjach ustawień bannerów - jest tam opcja odpowiadająca za ilość ich wyświetleń.

traczu
11-10-2006, 19:41
u mnie niby wszystko ok ale i tak amm mały problem z tym
ArtBanners Module

Ustaw parametry 'kategorii' lub 'banerów' w Panelu Admina.
Więcej informacji w pliku readme.txt. ?? co z tym zrobić??
przeczytałęm readme ale jakoś tego nei kumam

veganfamily
21-12-2007, 08:46
mam problem z modułem artbannersplus sciągniętym z joomla.pl . zamiast możliwości wyboru parametrów to mam jedno duże pole. wpisanie w nim count=4 powoduje że wyswietlają sie 4 banery ale gdy dopisze orientation=horizontal nadal wyswietla pionowo.
co można zrobić żeby parametry działały poprawnie?
pozdrawiam

veganfamily
22-12-2007, 10:14
sam znalazłem :) jakby ktoś potrzebował to dopisanie orientation=1 daje poziomo a orientation=0 pionowo
:)