PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wrzucaniem plku zip



pzm1910
16-03-2006, 17:20
Witam !

Kiedy chce wrzucić plik zip z fotkami to wyskakuje mi taki błąd



Filename:
New Filename: sdz0_20060316_1157350337.
Upload complete...

Warning: getimagesize(): Read error! in /var/www/sites/yoyo.pl/g/i/gim11/administrator/components/com_ponygallery/admin.ponygallery.php on line 450
ERROR: Source file not found!

w czym błąd , please pomóżcie

pozdro

livio
16-03-2006, 20:16
Please? Co to u licha ma znaczyć?
To może być safe_mode, który ze względu na niski IQ adminów YoYo.pl jest włączony.

pzm1910
16-03-2006, 20:27
a jest szansa że mogą to wyłaczyć admini yoyo.pl
??

livio
16-03-2006, 20:36
Nie, bo nie będą wiedzieli, jak rozwiązać problemy bezpieczeństwa na serwerze współdzielonym.

enjoy777
04-04-2006, 11:33
w panelu admina ustawiasz wielkosc pliku zip, z ktorego wciagasz obrazki, o ile pamietam standardowo jest to jakies 2 MB jesli twoj zip jest wiekszy masz ten komunikat, jak przepakujesz obrazki i podzielisz zeby kazdy byl np po 1MB to powinno zadzialac, oczywscie mozesz zmienic wpis w panelu, u mnie zachulalo

enkei
13-08-2006, 00:20
Wiem że do stary temat ale mi też tak wyskakuje

Nazwa pliku: Acura/
Nowa nazwa pliku: acura0_20060813_555859740.ra/
Zakończono wgrani...
BŁĄD: Plik źródłowy nie został znaleziony!


plik zajmuje 400kb i niewiem co z tym zrobić bo potrzebuje wrzuć ponad 100mb zdjęć :/

Rybik
13-08-2006, 15:29
regulamin forum -> ustawienia serwera podaj

enkei
13-08-2006, 22:26
Jestem tu początkujący i niewiem gdzie to sprawdzić
znalazłem to i jest to dziwne bo pisze Unwriteable w dwóch ostatnich
a jest to ustawione na chmod 777 i może przez to ?


administrator/backups/Writeable
administrator/components/Writeable
administrator/modules/Writeableadministrator/templates/Writeable
components/Writeable
images/Writeable
images/banners/Writeable
images/stories/Writeable
language/Writeable
mambots/Writeable
mambots/content/Writeable
mambots/editors/Writeable
mambots/editorsxtd/Writeable
mambots/search/Writeable
media/Writeable
modules/Writeable
templates/Writeable
/home/tunerracin/domains/fastcars.pl/public_html/fc/cache/Unwriteable
/tmp/Unwriteable

Rybik
14-08-2006, 20:49
a przy instalacji nie widziales ze /tmp niewritable ? nie pisalo, ze moze nie dzialac Joomla?
proponuje dogadac to z administracja serwera, bo po stronie Joomla wszystko jest ok

aL_CooL
23-03-2007, 11:02
mam podobny problem tyle ze u mnie na 100% ustawienia sa prawidlowe, joomla 1.0.10 + nakladka do wersji 1.0.11 i dalej nie dziala...

BŁĄD: Plik źródłowy nie został znaleziony!

sam juz nie wiem o co w tym chodzi, przy ustawieniach ON w pliku globals.php zaczely dzialac mi komponenty, teraz kazdy folder mam ustawiony z CHMOD`em na 777 i dalej nie dziala... prosze pomozcie