PDA

Zobacz pełną wersję : Kłopot z Art*Forms



feco
18-03-2006, 01:16
Witam wszystkich. Jestem tu nowy, a w temacie Joomla dopiero raczkuję, choć większych problemów póki co nie miałem. Teraz mam problem z tworzeniem formularza w art forms 2b5 dev pl. Sprawa wygląda tak, że tworzy mi puste formularze, nie da się ich opublikować, a przy próbie publikacji powiela mi ten sam (pusty) formularz i wyświetla mi takim komunikat -> http://84.205.187.10/podkarpacie/art_forms.JPG
Dodam tylko że mam joomla 1.08 PL jeśli ma to znaczenie. Może ma ktoś dobry komponent do tworzenia formularzy (poza facileforms), lub może mi udostępnić działający Art*Forms?

Aha, nie wiem dlaczego ale w bazie w form_id wszędzie wstawia 0 i pewnie stąd ten problem. Jeśli ktoś miał podobną sytuację i poradził sobie z tym proszę o radę :-)

Pozdrawiam
Łukasz

feco
20-03-2006, 13:04
Temat można zamknąć. Ręcznie "przerobiłem" bazę danych i póki co działa.

stone
21-03-2006, 00:39
a dlaczego facileforms Ci nie podeszły, pracowałem na tym i dosyć ładnie chodziło

feco
21-03-2006, 10:22
a dlaczego facileforms Ci nie podeszły, pracowałem na tym i dosyć ładnie chodziło

Przede wszystkim nie załączało mi plików, które miałyby zostać wysłane z formularzem. Nie mówię, że ten komponent jest zły, ale na pewno jest dla mnie bardzo toporny w tworzeniu formularza. Teraz i tak nie ma to znaczenia, bo formularz już jest z załącznikami :-)

pieniak
05-04-2006, 20:31
Feco - podzieliłbyś się jak...


Temat można zamknąć. Ręcznie "przerobiłem" bazę danych i póki co działa.

.... ją przerobiłeś. U mnie jest to samo. A może jest jakiś inny komponent do tworzenia formularzy ????

Pozdrawiam

:o

pomian1
18-10-2006, 11:34
u mnie podobny problem - przerobiłem ręcznie w bazie z 0 na 1 (published) no ale nie funkcjonuje "zapisz" pojawia się potem tylko na stronie opis formularza i send - po wysłaniu pustego otrzymuję mejla z pustym formularzem. Co może byc nie tak z tym zapisem? aha po zapisie na liscie foemularzy pojawia się jego kopia i tak w kółko, usunąć z poziomu admina się nie da - trzeba w bazie recordy usuwać. Będę zoobowiązany za pomoc