PDA

Zobacz pełną wersję : Nie moge nic zmienić w panelu admina



czajna
15-01-2008, 01:35
Witam,

mam następujący problem: klikam w konfiguracji PonyGallery na cokolwiek np. zmieniam "Wymagana akceptacja administratora" z TAK na NIE klikam zapisz i automatycznie wraca z NIE, które zaznaczyłem na TAK i nie zachodzą żadne zmiany. I tak ze wszystkimi polami. O co chodzi?

Używam najnowszej wersji tego komponentu i joomla 1.0.13

pozdro

Musso87
29-01-2008, 05:05
Mam identyczną konfigurację jak Ty, i tez mam cyrki z tym komponentem.
Mi natomiast połowa działa połowa nie.

Jest to o tyle irytujące, że gdy chcem zablokowac prawoklik, to mimo iż jest ustawione na "tak" to i tak nie blokuje. Wiem że ta funkcja działa prawidłowo na IE i FF, Opera to "łamie".
Poza tym w jakim stylu mają się wyświetlac obrazki, kiedy zaznaczam np. na lightbox, to wyświetla się w nowym oknie. Co jest nie tak...? I tak z połową funcji dzieją się dziwne rzeczy... Co robic?

W starszej wersji 2.41 nie miałem takich problemów. Wszysstko siedzi na serwerach home.pl.

inkos
29-01-2008, 13:28
Proponuję reinstal Pony. Mogło się coś nie wgrać poprawnie w trakcie instalacji.

sqtek
22-02-2008, 14:55
mam ten sam problem, reinstalacja nic nie pomogła. Pomocyyyy.....:(:confused:

Musso87
22-02-2008, 14:59
Częsciowo rozwiązałem swoje problemy, nawet z zbyt krótkim opisem (100 znakowym). Sporo rzeczy siedzi w Bazie danych. Tabela Pony_gallery i ich pochodne. Tam szukać:)

sqtek
22-02-2008, 23:34
niestety, nie znam się aż tak,aby wiedziec co w sql-u piszczy, że nie można zapisać konfiguracji. Poprostu po wciśnięciu klawisza "zapisz" wychodzi do głownego menu witryny :/

inkos
23-02-2008, 02:19
niestety, nie znam się aż tak,aby wiedziec co w sql-u piszczy, że nie można zapisać konfiguracji. Poprostu po wciśnięciu klawisza "zapisz" wychodzi do głownego menu witryny :/
Czy problem występuje tylko z tym komponentem czy też z innymi? Czy pojawił się od początku użytkowania tego komponentu czy też po np. instalacji jakiegoś dodatku lub zmianach w konfiguracji witryny?

sqtek
23-02-2008, 09:27
Problem występuje tylko z tym komponentem. Joomla 1.0.13PL. Pojawił się po zainstalowaniu go na nowo w najnowszej polskiej wersji czyli 2.5.0. Miałem wcześniej zainstalowaną wersję 2.2.0 PL ale tam był jakiś dziwny problem z widokiem szczegółowym (wogóle się nie pojawiał tylko przechodziło od razu do obrazka oryginalnego). Od razu mówię, że zabawe z joomla dopiero zaczynam, także możliwe, że coś pominąłem, ale inne komponenty działają OK.
Edit: po kliknięciu przycisku SAVE w konfiguracji galerii wychodzi do Panelu kontrolnego joomli (tak jakbym nacisnął START w górnym menu).

inkos
23-02-2008, 14:07
Problem występuje tylko z tym komponentem. Joomla 1.0.13PL. Pojawił się po zainstalowaniu go na nowo w najnowszej polskiej wersji czyli 2.5.0. Miałem wcześniej zainstalowaną wersję 2.2.0 PL ale tam był jakiś dziwny problem z widokiem szczegółowym (wogóle się nie pojawiał tylko przechodziło od razu do obrazka oryginalnego). Od razu mówię, że zabawe z joomla dopiero zaczynam, także możliwe, że coś pominąłem, ale inne komponenty działają OK.
Edit: po kliknięciu przycisku SAVE w konfiguracji galerii wychodzi do Panelu kontrolnego joomli (tak jakbym nacisnął START w górnym menu).
Skąd ściagnięta paczka z galerią?

sqtek
23-02-2008, 14:38
http://www.joomlapl.com/component/option,com_remository/Itemid,32/func,fileinfo/id,243/stąd :)

inkos
23-02-2008, 14:43
http://www.joomlapl.com/component/option,com_remository/Itemid,32/func,fileinfo/id,243/stąd :)
Gdzie masz serwer i czy ten problem występuje na każdej z przeglądarek czy tylko np. na jednej z nich?

Tyle jestem w stanie podpowiedzieć nie widząc problemu. Jeśli chcesz to utwórz mi na chwilę konto na zapleczu o prawach superadministratora i jego dane podeślij mi na PW. Popatrzę i ewentualnie będę w stanie Ci podpowiedzieć coś konkretnego. Skończę to po prostu usuniesz to konto. :)

sqtek
23-02-2008, 19:20
inkos, wyrzuc część wiadomości prywatnych bo nie można już do ciebie nic wysłać :) i odezwij sie na gg jak mozesz.

inkos
23-02-2008, 19:26
inkos, wyrzuc część wiadomości prywatnych bo nie można już do ciebie nic wysłać :) i odezwij sie na gg jak mozesz.
Posprzątałem już skrzynkę ale przy takiej "popularności" jak dzisiaj to może być ciężko za chwilę. :) Teraz juz powinno być oki :)

danyboy
26-02-2008, 20:28
Przyłączam się do osób oczekujących na rozwiązanie...

Po kliknięciu w Save lub Cpanel dostaję komunikat:

Sesja wygasła, zaloguj się.

Joomla 1.0.13 PL utf
Pony Gallery 2.5.0 PL

Katalog sesji ma prawa zapisu...
Co do przeglądarki to w FF i IE to samo.
Pomocy ! :D

Pozdrawiam
Dany
www.danyboy.pl (http://www.danyboy.pl)

inkos
26-02-2008, 21:01
Przyłączam się do osób oczekujących na rozwiązanie...
Czy Twoja PonyGallery ma zainstalowanego bugfixa 0.3 dostępnego na stronie joomgallery.net? Jeśli nie to po wcześniejszym backupie danych wykonaj tą aktualizację.

danyboy
26-02-2008, 22:16
Tak i to nie pomogło.
Ściągnąłem nawet z tej strony obecną wersję 2.5.0 która już niby zawiera tą łatkę. Ten sam efekt...

Pozdrawiam
Dany
www.danyboy.pl (http://www.danyboy.pl/)

Ksiaze
24-04-2008, 01:10
Panowie, ja mam ten sam problem. Prawoklik nie dziala. poza tym nie zauwazylem jeszcze jakichs wiekszych bledow, ale mozliwe sa sa. Albo komponent ma dziury, albo niekompatybilny z wersja Joomla. Gdyby ktos mial pomysl co z tym zrobic bede wdzieczny, bo komponent calkiem do rzeczy.

sekju
05-05-2008, 11:21
Witam,
Dyskusja widzę wygasła, a ja mam ten sam problem...
Jeśli ktoś sobie poradził, to może opisze jak i co było powodem.
Działała mi wersja 2.20 od JOKRISA, ale tam tez byly male bledy, no i wkurzalo mnie, ze mozna oceniac zdjecie nieskonczona ilosc razy, a galeria ma byc do rozstrzygniecia konkursu. Mialem nadzieje, ze nowsza wersa bedzie sprytniejsza, wiec zainstalowalem. Niestety proba zapisu konfiguracji konczy sie wylogowaniem:( Probowalem wersje 2.51 oryginalna, 2.50 spolszczona z joomlapl.com i wszedzie to sama, proba zapisu konfiguracji=logout.
Moja Joomla to 1.11 stable.
Ktos ma jakis pomysl w czym moze tkwic problem? Moze jakies ustawienia glowne joomli?

inkos
05-05-2008, 11:36
Moja Joomla to 1.11 stable.
To jest Twój problem.

Ksiaze
05-05-2008, 15:36
sekju w zasadzie Pony 2.2.0 z WWW.JOKRIS.INFO dziala mi dobrze, procz tego prawoklika. Uzywam Joomla 1.13
POny i tak dzialal najlepiej ze wszystkich galerii jakie przetestowalem. Najwiekszy koszmar byl z RSGallery. Tego to dopiero nie idzie ustawic (kilka roznych wersji testowalem)
Pozdrawiam

zwiastun
05-05-2008, 16:57
Wydano już wersję 2.5.1. Dyskutowanie o byczkach w wersjach wcześniejszych i szukanie rozwiązań jest zaśmiecaniem
forum
i mózgów!