PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z instalacją składników bląd PCLZIP



Janusz
03-02-2008, 14:25
Witam!
Przy próbie instalacji składników boty moduły, komponenty Joomla 1.13 PL UTF-8 pojawia się komunikat:
Błąd nieodwracalny "PCLZIP_ERR_BAD_FORMAT (-10)"
Co robić?
Proszę o pomoc
Janusz

:mad::mad:

inkos
03-02-2008, 14:36
Co robić?
Podaj tutaj dokładną konfiguracje serwera na której masz Joomle. Sprawdź też czy te pliki które chcesz instalowac dają się normalnie rozpakować na lokalnym komputerze(czy nie są uszkodzone)? Sprawdź też czy masz wolne miejsce na serwerze.

Janusz
03-02-2008, 15:16
Instalowałem wcześniej składniki i było ok. Po zainstalowaniu AkoComment Tweaked SE 1.4.6-pl zobaczyłem , że brak polskich znaków, więc pod Gżegżołką zmieniłem standard polskich liter na UTF-8, odinstalowałem i przy ponownej instalacji zaczął pojawiać się opisany błąd..
Sprawdziłem na serwerze mam dużo wolnego miejsca, pliki się rozpakowują w obie strony...,
Ot i kłopot.

Janusz
03-02-2008, 18:16
Przyjrzałem się przy wkopiowywniu plików na hosta, tworzą się pliki z zawartością 0 bajtów i komunikat o braku miejsca na device.
Trochę dziwna sytuacja, gdyż jak oglądam ststystyki na hoscie to mam jeszcze b.dużo wolnej przestrzeni na strony www i na bazy a tu taki numer..
Cosik nie tak z moim hostem?
Jak podczyściłem trochę pliki na hoscie to instalka poszła ale wtrybie ręcznym.
w trybi automatycznym dalej komunikat PCZIP ......
:mad::mad:

inkos
03-02-2008, 18:32
Cosik nie tak z moim hostem?
Po pierwsze proponuję kontakt z Twoim administratorem.
Po drugie poszukaj na forum.joomla.org są tam podobne problemy do Twojego i propozycje orziwązań. W szukajce wpisz treść komunikatu czyli: "pclzip..."

Ponadto po raz kolejny proszę też info kto jest Twoim dostawcą i jaka jest aktualna konfiguracja Twojego servera (bez danych typu hasła itp)

I na koniec: jeśli to nie produkcyjny serwer tylko do testów to ostatecznością może być usunięcię i ponowna instalacja Joomla. Już bez AkoComment. ;)

Edit:
Poczytaj sobie na temat samego AkoComment na tym forum.

Janusz
03-02-2008, 20:50
Dzki za rady.
Biorę się za lekturę na forum, jeżeli rozwiąże mój problem to napiszę
Zainstalowałem ręcznie składniki AkoComment. Instalacja z automatu pliki zip
nie działa.
Link do mojej strony www.ramsoft.pl (http://www.ramsoft.pl)

Janusz
04-02-2008, 22:50
Witam!
Poszperałem na różnych forach i znalazłem podpowiedz link poniżej:
http://forum.joomla.org/index.php/topic,164241.msg789621.html#msg789621
Po przeczytniu podpowiedzi postanowiłem przespać się z problemem.
Dzisiaj na próbę zaczytałem z automatu jednego bota w postaci spakowanej zip i
o dziwo instalacja przeszła /standardowo kodowanie gżegżółką na format UTF-8).
Myślę, że jakieś działania na hoście ( hosting Active24) uzdrowiło sytuację. Zamykam więc temat.
Janusz
------------------------
www.ramsoft.pl (http://www.ramsoft.pl) Centrum informacji o programach