PDA

Zobacz pełną wersję : Czy Legacy Mode działa stabilnie?



kazislav
17-02-2008, 22:28
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to witam wszystkich!

Jestem na etapie nauki Joomla 1.5 i w najbliższych tygodniach mam zamiar oprzeć na tym systemie mój mały serwis. W związku z tym mam pytanie.

Czy po włączeniu LM działanie modułów/komponentów będzie w miarę stabilne?

Pytam gdyż jak na razie nie mogę znaleźć żadnego komponentu do zarządzania artykułami/tekstami.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

inkos
17-02-2008, 22:36
Czy po włączeniu LM działanie modułów/komponentów będzie w miarę stabilne?
Szczerze to jest mała loteria. ;) Sam Legacy Mode w trybie "on" jeszcze nic wielkiego nie znaczy. Dużo zależy od samego dodatku który został napisany na J! 1.0.x a ty "zmuszasz go" do pracy na nie do końca przystosowanym dla niego środowisku J! 1.5.x ;)

LM to moim zdaniem taka "proteza" aby w czasie kiedy nie ma jeszcze większości dodatków przepisanych od nowa ze "starej" do nowej wersji specjalnie dla 1.5.1 uzytkownicy mogli ich używać. To jednak jest coś zastępczego co nie zawsze musi działać poprawnie i nie będzie to wina Joomla a często tego dodatku i jego problemów z pracą w takim "dziwnym" środowisku.

Szibena
19-02-2008, 17:24
Mam podobne zdanie do Legacy Mode co inkos. J! 1.5 zdecydowanie się różni od J! 1.0 Komponenty, moduły, pluginy itd. stworzone dla J! 1.0 są przystosowane w większości do tylko tej wersji. Moim zdaniem lepiej jest wyłączyć Legacy Mode i czekać cierpliwie na dodatki przystosowane do J! 1.5.