PDA

Zobacz pełną wersję : Zły rozmiar animacji flash



Algol
19-02-2008, 13:03
Męczę się już jakiś czas z takim problemem :mad: : W Joomla 1.0.13PL wstawiam animację flash jako baner i otwiera mi się w małym okienku z grubą czarną ramką, w dużo mniejszych rozmiarach niż uruchamiana poza Joomlą choćby w IrfanV .. albo IE7. Myślałem, że może coś jest źle z animacją (bo sam ją zrobiłem) więc pościągałem z sieci różne inne animacje flash i jest to samo. Ale jeżeli wklejam jakąś maleńką animację to otwiera się poprawnie, grafika .jpg czy .png też normalnie. Rozmiary animacji (px na px) ustawiłem zgodnie z rozmiarami okienka na baner w templatce.. :o

inkos
19-02-2008, 13:17
Męczę się już jakiś czas z takim problemem :mad: : W Joomla 1.0.13PL wstawiam animację flash jako baner i otwiera mi się w małym okienku z grubą czarną ramką, w dużo mniejszych rozmiarach niż uruchamiana poza Joomlą choćby w IrfanV .. albo IE7. Myślałem, że może coś jest źle z animacją (bo sam ją zrobiłem) więc pościągałem z sieci różne inne animacje flash i jest to samo. Ale jeżeli wklejam jakąś maleńką animację to otwiera się poprawnie, grafika .jpg czy .png też normalnie. Rozmiary animacji (px na px) ustawiłem zgodnie z rozmiarami okienka na baner w templatce.. :o
A linka do strony to można dostać?

Algol
19-02-2008, 13:50
Sorki.. Stronki jeszcze nie ma w sieci :( Jest w fazie konstruowanie, a uruchamiam ją w krasnalu na lokalnym dysku. (czy to może być przyczyną problemu???)

ciepol_ml
01-04-2008, 01:55
No ciezko cokolwiek bez kodu i linka bo nie wyobrazam sobie o co chodzi.
Ale jak juz tak Ci zalezy, to moze pozbądz sie wogole obramowania i nadaj je w pliku .FLA.
Malo profesjonalne rozwiazanie, ale moze zanim znajdziesz odp. pomoze.

Gruby40
07-04-2008, 15:00
witam - mam podobny problem
wgrałem moduł do flasha i wstawiłem baner ale widać tylko białą ramke
http://www.beyond.favere.org/
może ktoś mi pomoże - bardzo prosze