PDA

Zobacz pełną wersję : JOOMLA 1.5.1 & Multithumb 2.0 PL - problem



veren
20-02-2008, 22:26
Mam zainstalowane:
- JOOMLE 1.5.1,
- templatka -> siteground-j15-19.

Do tego doinstalowałem bota Multithumb 2.0 PL bot_multithumb20b1_3_pl.

Wszystko fajnie ale problem już zaczyna się przy dodaniu zdjęcia. W wcześniejszych wersjach Joomli nie było problemu wstawiało się w oknie {mosimage} wybierało się z boku zdjęcie zapisywało się ustawienia i wszystko chodzi cacy.

A jak mam postawioną stronę na Joomli 1.5.1 to mam problem aby ten bot działał. On jest prawidłowo zainstalowany, a tu jak na złość nie chodzi.

Może coś robie źle. Jak byście mogli mnie nakierować na właściwą drogę to wielkie dzięki WAM.

PS. Na wersji Joomla 1.5.0 nie dał się zainstalować bot Multithumb 2.0 PL ani wgranie na serwer nie pomogło.

Pozdrawiam

WojT
21-02-2008, 00:06
Veren - a czy jesteś na 100% pewny że bot multihumb jest przeznaczony dla joomli 1.5.x ?? Mnie się wydaje że on jest dla joomli 1.0.x - więc tu masz problem.
To że odpalisz pracę joomli 1.5.x jako Legacy nie spowoduje że wszystkie dodatki z wcześniejszych wersji będą działały poprawnie. Tak więc tutaj jest ten problem.

veren
21-02-2008, 00:17
To już mi rozwiązałeś problem WojT.
A co byś polecił z Galerii do Joomli 1.5.x

WojT
21-02-2008, 01:34
Co ci mogę polecić :) osobiście nie zajmuję się na razie jeszcze galerią do joomli więc jedynie mogę polecić Ci przejrzenie poniższego linka:
http://extensions.joomla.org/index.php?option=com_mtree&task=listcats&cat_id=1779&Itemid=35

veren
21-02-2008, 02:25
Dzięki

daniel777
23-02-2008, 13:41
Jak szukasz czegos prostego ale efektownego to spojrzyj tu:
http://www.phoca.cz/phocagallery/

Z J1.5.1 wspolpracuje swietnie!

nash
29-02-2008, 15:06
Ja bym polecił expose4 bardzo ładnie działa na nowej Joomli!

jack5566
16-10-2009, 14:16
Tu jest opis:
http://www.kreacom.dk/mambots/multithumb-for-joomla-15.html
A tu link do pobrania:
http://kreacom.dk/files/multithumb_for_j15_alpha3.zip
Wszystko działa !

smokii
04-11-2009, 11:49
Tu jest opis:
http://www.kreacom.dk/mambots/multithumb-for-joomla-15.html
A tu link do pobrania:
http://kreacom.dk/files/multithumb_for_j15_alpha3.zip
Wszystko działa !

Witam
OK Działa ale jak tego użyć
Pozdrawiam Smokii

Sorki CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM :D już wiem jak to się robi.

ffox
04-11-2009, 19:57
A nie powinieneś użyć {multithumb} zamiast {mosimage}?

diunida
13-11-2009, 11:48
Witam, jestem nowy w joomla, mam taki problem, mam joomla 1.51 do tego Multithumb for Joomla 1.5 alpha 3, chodzi wyświetlanie obrazków robienie miniatur itp...
Problem jest taki że nie mogę ustawić różnych parametrów miniatur, widocznych na stronie, zawsze czyta mi ustawienia domyślne z panelu multithumb (tam można zmieniać i działa)

może coś robię źle:
wpisuję w parametrach obrazka:
alt: "{multithumb popup_type=lightbox thumb_width=30}Nazwa obrazka"

nie robi to żadnej róznicy przy wyświetlaniu w kodzie strony widać ten zapis
alt="{multithumb popup_type=lightbox thumb_width=30}Nazwa obrazka"

ale w wielkościach nie widać tego height="100" width="150" (co jest ustawione w "zapleczu")

poradźcie coś!!