PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wyświetlaniem RSGallery2 Slideshow



Qbik
21-02-2008, 00:35
szukałem na forum, ale nic nie znalazłem

Mam problem z RSGallery2 Slideshow nie wyświetla miniatur jak wchodzę we właściwości danego obrazka to pojawia się taki adres http://wikaro.pl/http://wikaro.plimages/rsgallery/thumb/dscn7250.jpg.jpg

jak to wygląda w praktyce można spr http://wikaro.pl/index.php?option=com_user&view=login&Itemid=80

w ustawieniach RSGallery2 Slideshow jako link do obrazów podałem images/rsgallery/thumb

jakiś pomysł

Korzystam z Joomla 1.5.1

Szibena
21-02-2008, 10:03
W ustawieniach RSGallery 2 Slideshow podaj dokładny adres katalogu strony, ponieważ aktualnie adres katalogu wygląda tak: http://wikaro.pl/http://wikaro.pl/images/rsgallery/thumb/17.jpg.jpg
Gdy usunie się jedno http://wikaro.pl z podanego wyżej adresu wszystko działa.

Qbik
21-02-2008, 10:40
to wiem podawałem bezpośredni link i ciągle dodaje to http://wikaro.plhttp://wikaro.pl do adresu

przed chwila spr z bezpośrednim linkiem w takiej postaci /home/users/wikaro/public_html/joomla/images/rsgallery/thumb

i adres obrazka pokazał się taki http://wikaro.pl/http://wikaro.pl/home/users/wikaro/public_html/joomla/images/rsgallery/thumb/08-8.jpg.jpg

Szibena
21-02-2008, 10:46
nie taki bezpośredni link! Tylko np. http://wikaro.pl/images/rsgallery/thumb ;)

Qbik
21-02-2008, 18:46
ok dodałem tak jak napisałeś i cały czas przed podany przeze mnie adres dodaje "http://www.wikaro.pl/http://www.wikaro.pl"

widać to http://wikaro.pl/index.php?option=com_user&view=login&Itemid=80

Przy okazji pojawiło się jeszcze coś Przy standardowym random image

żeby wyświetlał obrazek muszę podać dokładny adres ale mogę podać albo dla http://www.wikaro.pl albo http://wikaro.pl w jednym z przypadków mam tekst no image :( Jakiś pomysł bez

Szibena
21-02-2008, 19:39
To już nie wiem. Radziłbym Ci przerzucić się na PhocaGallery. Efekt wydaje mi się, że jest lepszy od tego, który ma RSGallery2.

Qbik
21-02-2008, 20:03
ok spr PhocaGallery dzięki,

jakby co to bede pytał ;)

Qbik
22-02-2008, 12:54
Szibena wielkie dzięki myślałem że jestem skazany na RSGallery a PhocaGallery jest jak świeży powiew :D

efekt widać na www.wikaro.pl

Jeszcze trochę zabawy mnie czeka z małym dopieszczaniem ale wreszcie działa to co chciałem
Dzięki jeszcze raz

Wiesz może jeszcze gdzie w plikach językowych mogę znaleźć "Display Num" bo szukam i nie mogę namierzyć chciałem żeby wszystko w galeriach na stronie było po polsku, a tylko to mi zostało

inkos
22-02-2008, 13:30
Radziłbym Ci przerzucić się na PhocaGallery.
Szibena: Rzeczywiscie Phoca jest ciekawą propozycją i dobrze że ją tutaj "reklamujesz" ;) dlatego też korzystając z okazji mam pytanie: Czy mogę Cię prosić o wykonanie polskiej wersji jezykowej dla tego komponentu i umieszczenia jej w kategorii tłumaczenia na tym forum? :)

Qbik
22-02-2008, 13:34
służę pomocą w tłumaczeniu ;)

inkos
22-02-2008, 14:16
służę pomocą w tłumaczeniu ;)
Qbik: Dziękuję i czekam na efekty Twojej pracy. :)

Szibena
22-02-2008, 15:35
inkos: Czy oferta dalej aktualna? ;) Jak tak to może nawet dzisiaj będzie tłumaczenie PhocaGallery.

inkos
22-02-2008, 15:40
inkos: Czy oferta dalej aktualna?
W tej chwili ja nie mogę nic tutaj zdecydować. ;) Skontaktujcie się nawzajem i ustalcie czy jest potrzebna jakaś pomoc z Twojej strony czy nie. :)

Jeśli Qbik rozpoczał już prace i nie potrzebuje pmocy :D to moze zajmiesz się innym tłumaczeniem - nieprzełumaczonych "na nasze" komponentów do Joomla jest wiele.

A do Joomla 1.5 w polskiej wersji językowej jest ich naprawdę bardzo mało więc zawsze możesz dołożyć swoją cząstkę do budowania polskiej społeczności Joomla tłumacząc jakiś inny dodatek. ;)

Qbik
22-02-2008, 20:48
ok tłumaczenie zamieściłem w tym wątku
http://forum.joomla.pl/showthread.php?p=64101#post64101

gotrek
14-10-2008, 14:56
Qbik - widzę, że na swoje stronie http://www.wikaro.pl/ masz w lewej kolumnie Losowe zdjęcia, próbuje właśnie u siebie taki element wstawić, ale coś mi nie idzie. Powiedz mi jak masz to skonfigurowane?