PDA

Zobacz pełną wersję : Komponenty dla wersji 1.5



tanatos
12-03-2008, 12:35
Jakie komponenty współpracują z wersją 1.5 ??

Przetestowałem:
VM - nie działa
katalog Sogo2 - działa raczej OK.
Joom!Fish - nie działa
Art*Links - nie działa

inkos
12-03-2008, 12:57
Jakie komponenty współpracują z wersją 1.5 ??

Przetestowałem:
VM - nie działa
katalog Sogo2 - działa raczej OK.
Joom!Fish - nie działa
Art*Links - nie działa
Czy mamy tutaj wypisywać wszystkie komponenty jakie sa np. w zasobach joomla.pl i na extensions.joomla.org czy tez porozmawiac o kilku konkretnych? Jesli to pierwsze to juz mozemy zaczac przepisywac caly katalog jesli to drugie to z wymienionych przez ciebie pozycji np. VM ma opracowywana wersje dla Joomla 1.5.x ale nie jest ona jeszcze wersja dla serwisow produkcyjnych. Z innymi komponentami jest podobnie - wersje "natywne" dla Joomla 1.5.x sa dopiero tworzone. A jak dziala Legacy - wiedzą Ci którzy z niego korzystają. ;)

tanatos
12-03-2008, 13:16
Czy mamy tutaj wypisywać wszystkie komponenty jakie sa np. w zasobach joomla.pl i na extensions.joomla.org czy tez porozmawiac o kilku konkretnych?

Moim zamierzeniem, było bardziej podanie informacji o tym które komponenty współpracują już z 1.5

inkos
12-03-2008, 13:26
Moim zamierzeniem, było bardziej podanie informacji o tym które komponenty współpracują już z 1.5
Czy robienie takiego spisu ma jakiś sens? W tej chwili jest tych komponentów już dość dużo. Jedne bardzo popularne a inne inforumujące np. o pogodzie w jakims azjatyckim kraju chyba nie będą u nas aż tak popularne. ;) Zresztą informacje o tym znajdziesz w katalogu na extensions.joomla.org. Kazdy z komponentów ma oznaczenie z jaką wersją Joomla współpracuje a także w opisach jest informacja czy to jest wersja "natywna" czy tez wymagajaca trybu Legacy.

Oczywiście jeśli bardzo się upierasz i chcesz to mozesz zrobić tutaj spis z natury wszystkich takich komponentów, modułów i pluginów. :D

Szibena
13-03-2008, 19:00
Czy robienie takiego spisu ma jakiś sens? W tej chwili jest tych komponentów już dość dużo. Jedne bardzo popularne a inne inforumujące np. o pogodzie w jakims azjatyckim kraju chyba nie będą u nas aż tak popularne. ;) Zresztą informacje o tym znajdziesz w katalogu na extensions.joomla.org. Kazdy z komponentów ma oznaczenie z jaką wersją Joomla współpracuje a także w opisach jest informacja czy to jest wersja "natywna" czy tez wymagajaca trybu Legacy.

Oczywiście jeśli bardzo się upierasz i chcesz to mozesz zrobić tutaj spis z natury wszystkich takich komponentów, modułów i pluginów. :D

A jeśli w opisie nie ma to i tak masz podane do jakich wersji jest dany dodatek. Jeśli jest do J! 1.0, lub J! 1.0 i J! 1.5 to bez Legacy nie będzie działać poprawnie ;)

alagyrd
01-07-2009, 20:48
mam takie pytanie troche sie bawilem wczesniej w jportalu i w php fusion i tam sa infopages tekst statyczne a w joomli nie moge tego znalesc moze ktos mi powie jak sie nazwa ten komponent odpowiedzialny za to??

magdaa
01-07-2009, 23:09
jaką funkcję spełnia "infopages" ?

keran
01-07-2009, 23:59
Tkzw. "materiały statyczne" były dostępne w joomli serii 1.0.x
W obecnej serii i przyszłych już tego raczej nie znajdziesz bo zarządzanie artykułami jest tak dobrze dopracowane, że robienie takich 'protez' nie ma sensu. Joomla idzie z postępem technologicznym i nadąża a może nawet i wyznacza nowe trendy rynku systemów CMS :)

magdaa
02-07-2009, 01:15
no jakaś tam forma materiałów statycznych z joomla 1.0.x , w Joomla 1.5 istnieje - materiały nieprzypisane: http://wiki.joomla.pl/Dwa_typy_artyku%C5%82%C3%B3w

po prostu w kategorii i sekcji ustawiasz na: nieprzypisane.

Agness
11-11-2009, 14:28
a ja mam wielka prosbe szukam i co instaluje to sie nie da uprawnienia sa mam werjse joomla 1.5 szukam czegos co mogloby mi wrzucic cennik
Czy ktos z Was zna moze jakis taki komponent ale ktory by dzialal ?
pozdrawiam Aga