PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z templatka novus-zawartosc strony ponizej modulow



srocciano
16-03-2008, 16:43
Witam mam problem z wyswietlaniem strony z templatka rt_novus w IE .
Po wejsciu na strone zawartosc tresci wyswietla sie ponizej wysokosci modulow po lewej stronie .
Jednak po kliknieciu ponownie na link w menu wszystko sie przesuwa do gory i jest ok.
W Operze i Mozzilli wszystko jest ok .
Czy ma ktos na to jakies rozwiazanie?

Oto adres strony www.martakoziol.pl (http://www.martakoziol.pl)

a tak wyswietla sie zle zaladowana strona
http://images29.fotosik.pl/177/9e29e3a523749867m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9e29e3a523749867)

pozdrawiam Artur

inkos
16-03-2008, 20:20
Witam mam problem z wyswietlaniem strony z templatka rt_novus w IE .
Po wejsciu na strone zawartosc tresci wyswietla sie ponizej wysokosci modulow po lewej stronie .
Jednak po kliknieciu ponownie na link w menu wszystko sie przesuwa do gory i jest ok.
W Operze i Mozzilli wszystko jest ok .
Czy ma ktos na to jakies rozwiazanie?

Oto adres strony www.martakoziol.pl (http://www.martakoziol.pl)

a tak wyswietla sie zle zaladowana strona
pozdrawiam Artur
Witamy na forum jednocześnie zapraszając do lektury regulaminu a także takiego umieszczenia w swoim poście tego screena aby nie rozwalał on szablonu forum. :mad: To Twój pierwszy post więc będzie Ci to wybaczone - następnym razem już nie.

A co do problemu - temat był już na forum w sprawie nie tylko tego szablonu ale i innych - widać niezbyt solidnie przyłożyłeś się do szukania.

ewelcia
05-11-2008, 20:14
Witam. Mam identyczny problem.
Czy ktoś życzliwy mógłby wskazać mi miejsce, gdzie temat ten był już poruszany?

ewelcia
06-11-2008, 20:14
Pozwolę sobie napisać jednego posta pod drugim.
Dla wszystkich osób oczekujących pomocy. Dokonać można tego dość prosto.
Wystarczy dopisać w: template_css.css : #main-column { zoom: 1; }

pozdrawiam

servantez
16-09-2009, 20:05
hmmm, mnie niestety rozwiązanie powyżej nie pomaga... są jeszcze jakieś inne propozycje?

davit
01-09-2010, 09:56
Po roku podbijam temat, ponieważ mnie spotkał ten sam problem. Tempatke Novus zastosowałem do najnowszej Joomla i również niektóre komponenty wyświetlają mi się pod modułami. Co dziwne część komponentu jest na górze, a potem jest wielka przerwa i dalsza część wyświetla się pod modułem. Zastosowanie #main-column { zoom: 1; } nie działa, są jakieś inne rady?

Robster
01-09-2010, 10:00
Na początek proponuję podać link do strony.

EDIT:
Zamiast podbijać, powinieneś założyć nowy temat. Skoro informacje zawarte w tym temacie nie pomogły w Twoim przypadku, to znaczy, że problem dotyczy czego innego.


EDIT2:
W pliku CSS z klasy .clear usuń linijkę clear: both; i będzie gitara.

davit
01-09-2010, 11:20
Problem został rozwiązany dla komponentu Listbingo po usunięciu linijki celar:both; z klasy .clear
Ten sam problem można także rozwiązać, dodając do css w tempaltce linię:
.clear {
clear: none !important;
}
Problem ten zadziałał w stosunku do komponentu Listbingo, ale do innego już nie.
Dużym problemem może być tu że ta stara templatka jest przystosowana do joomla 1,0