PDA

Zobacz pełną wersję : Miniaturki w tekscie? czy to mozliwe?



towpawel
24-03-2008, 23:14
Może jestem głupi ale NIGDZIE nie znalazłem podstawowej (przynajmniej dla mnie informacji) - za pomocą czego można wstawić do tekstu miniaturki grafik. IMHO ów brak odpowiednich botów jest największym mankamentem wersji 1.5x - po co mi bajerek uploadujący pliki na serwer jezeli nie mogę zrobić z automatu miniaturek?? Multithumbs dla 1.5x ma się pojawić podobno w kwietniu - wszystko co sprawdzałem rozwala kod strony - na nic się zdaje legacy system. Co zrobić? Może ktoś wpadł na jakiegoś bota, który działa pod 1.5.1 ?

pozdrawiam!
Paweł

Qbik
25-03-2008, 00:05
za pomocą phocagallery mozna dodawac miniatury do artykułów spr na ich stronie phoca.cz

crazyluki
25-03-2008, 00:18
Protos Lightbox > ja używam tego. Zastępczo póki nie pojawi się coś lepszego. Nie tworzy miniaturek, za to jest ładny efekt gdy się kliknie na zdjęcie.

Jdwind
15-04-2008, 08:07
A coś podobnego, tylko na Joomla! 1.0.15? Używałem JoGadget, ale na jednym serwerze tekst nie obkłada mi zdjęcia (zdjęcie otwiera się po kliknięciu w light boksie dobrze), nie wiem dlaczego. Protos Lightbox wygląda ciekawie, tylko ja jeszcze nie "wsiadłem" ja Joomla! 1.5. Pozdrawiam.
EDIT:
Znalazłem MultiThumb (http://www.joomla.pl/index.php/content/view/319/2/). Chyba o to mi chodziło, później przetestuję. A może mi ktoś odpowiedzieć, czy można mieść zainstalowany JoGadgets i MultiThumb (niekoniecznie używając ich na jednej stronie), czy nie ma ku temu żadnych przeciwskazań?
Pozdrawiam.

Hurtado777
18-04-2008, 12:55
Mam joomle 1.0.13, czy jest możliwe żeby do artykułów dodawać obrazki, tak by w locie9automatycznie) tworzyła się miniaturka??

crazyluki
18-04-2008, 14:42
http://www.joomla.pl/index.php/content/view/319/2/
tylko przeczytaj uważnie:)

Jdwind
18-04-2008, 22:01
Możesz mi podpowiedzieć coś odnośnie MT? Mam obrazki już wsadzone za pomocą edytora JCE. I teraz, po opublikowaniu MT wszystkie które mam na stronie są pomniejszone do określonych rozmiarów, podlinkowane itd. Jak teraz mam pozmieniać te ustawienia dla konkretnych obrazków? W każdym przypadku mam wchodzić do edytora i co wpisywać? Jeżeli możesz mi podpowiedzieć, będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Hurtado777
18-04-2008, 22:06
tyle, że ja mam już zainstalowanego bota multithumba,ale nie można nic z nim robić, tylko ustawić parametry wszystkie. Ale przy pisaniu artykułu jest menu mosimage(wstaw obraz), wyłączyłem tego bota, ale nadal nie widać multithumba...

Hurtado777
18-04-2008, 22:32
Możesz mi podpowiedzieć coś odnośnie MT? Mam obrazki już wsadzone za pomocą edytora JCE. I teraz, po opublikowaniu MT wszystkie które mam na stronie są pomniejszone do określonych rozmiarów, podlinkowane itd. Jak teraz mam pozmieniać te ustawienia dla konkretnych obrazków? W każdym przypadku mam wchodzić do edytora i co wpisywać? Jeżeli możesz mi podpowiedzieć, będę wdzięczny. Pozdrawiam.


Sorki, ale nie pomogę, bo po prostu jestem z tego słaby...

Jdwind
18-04-2008, 23:05
Myślałem raczej o Crazyluki ;) Ale dzięki za szczerość i dobre chęci :D Pozdrawiam.

cezarc
12-06-2008, 15:59
Jeśli jeszcze Cię to interesuje (chociaż pewnie już do tego doszedłeś)to globalne ustawienia Multithumb można nadpisywać w artykule, a tutaj link do generatora ustawień: http://www.kreacom.dk/mambots/multithumb/mtparams/
Pozdrawiam

Pavvel70
02-03-2009, 21:08
Protos Lightbox > ja używam tego. Zastępczo póki nie pojawi się coś lepszego. Nie tworzy miniaturek, za to jest ładny efekt gdy się kliknie na zdjęcie.

Też go używam, ale wokół miniatury są ramki, których nie mogę się pozbyć (znikają po najechaniu myszką)

- przykład: http://www.biznesklasa.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59:niszczarka-jp-820c&catid=75:stan&Itemid=79

Może jest jakiś sposób na to, aby miniaturka wyświetlana była bez ramek?
Będę wdzięczny za podpowiedź.

pozdrawiam