PDA

Zobacz pełną wersję : 1.52 stopka



dark_sand
27-03-2008, 21:11
Jak wyedytowac stopke? wiem ze bylo o tym na forum przeczytalem jednakze w joomla 1.52 cos pozmieniali...

Chcialbym dodac swoj adres www w tym miejscu a w stylu szablonu na grafice wybic ze to joomla...

prosze o info... a nie odp. typu bylo 1000 razy bo nie bylo...a w wyszukiwarce jest 4 tematy na krzyz o tym i to starszych wersjach pozdrawiam!!!

Szibena
27-03-2008, 21:15
Przecież było jak zrobić własną stopkę w J! 1.5 ;):


Napis pod stroną nazywany jest stopką. To tak na przyszłość ;). Jednym ze sposobów zmienienia treści stopki jest:
- Stworzenie nowego modułu - W PA wchodzisz w Extensions-> Module Manager, klikasz New, wybierasz Custom HTML, pozycja Show Title ustawiasz na No, wybierasz pozycję menu np. User 4 i w podpunkcie Custom Output piszesz sobie coś co ma być pod stroną.
- Edycja templatki - Jak mówiłeś, że to zrobiłeś to odnajdź miejsce, gdzie znajdował się ten napis i wyczyść wszystko co się znajduję między znacznikami <div> czy <td> itp. by zostało tylko miejsce gdzie znajdowała się stopka. Następnie wklej coś takiego:
<jdoc:include type="modules" name="user4" style="rounded" /> W name podaj nazwę pozycji, którą wybrałeś dla utworzonego wcześniej modułu.

I tyle. Mam nadzieję, że pomogłem.
P.S - Miło by było gdybyś dodał krótką informację, że korzystałeś z Joomla!

I to działa we wszystkich wersjach J! 1.5.

crazyluki
27-03-2008, 21:55
a czasem nazwy nowego miejsca na moduł nie trzeba by dodać w templateDetails.xml ? inaczej wydaje mi się że ciężko by było wybrać to miejsce by opublikować moduł.

Szibena
27-03-2008, 22:01
a czasem nazwy nowego miejsca na moduł nie trzeba by dodać w templateDetails.xml ? inaczej wydaje mi się że ciężko by było wybrać to miejsce by opublikować moduł.

Wiesz, na mojej stronie wszystko się działa jak należy, ale oczywiście można dodać pozycję do templateDetalis.xml

dark_sand
28-03-2008, 12:08
szibena to albo wyszukiwarka zle dziala albo zla nazwa tematu albo gdzies jest wrzucony ale nie w 1.5;/ ... ju zzrobilem dzieki spoko dziala nawet nie pomyslalem ze tak zrobili jako modul zawsze trzeba bylo pliki edytowac :D

mmike
30-03-2008, 13:13
a czasem nazwy nowego miejsca na moduł nie trzeba by dodać w templateDetails.xml ? inaczej wydaje mi się że ciężko by było wybrać to miejsce by opublikować moduł.

To jest standardowa nazwa położenia modułu.
Oczywiscie wlasnie nazwy mozesz dodac, i ja z tego korzystam dla przejrzystosci i orientacji, ale nic nie szkodzi wykorzystywac standardowe.