PDA

Zobacz pełną wersję : Element flasha przysłania rozwijane menu



jerzyszczur
28-03-2008, 12:56
Witam
Mam drobny problem.
Wstawiłem na stronkę obiekt we flashu - mapka, w której klika się na gminę i otwiera się później strona jej poświęcona.
Z lewej strony mam menu zrobione w swmenufree.
Niestety mapka przesłania rozwinięte elementy z tego menu.
Nie wiem jak zmienić kolejność nakładania tych obiektów, tak żeby flash nie przesłaniał tego menu.
Można zerknąć na www.niskaemisja.pl aby zobaczyć o co mi chodzi.

rosolek
30-03-2008, 01:18
w kodzie flasha musisz dodać name="wmode" value="opaque"

np:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="960" height="130">
<param name="movie" value="adressssssss.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="wmode" value="opaque" /><param name="BGCOLOR" value="#B4AF91" />
<embed src="adressssssss.swf" width="960" height="130" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" wmode="opaque" bgcolor="#eeeff7"></embed>
</object>

jerzyszczur
30-03-2008, 16:52
Pomogło.
Dzięki.

b202
27-12-2008, 18:07
Ja mam użyte menu JA Trans Menu V2.0 i u mnie dodanie tego wpisu nie pomogło, jest jeszcze jakiś sposób?

zwiastun
27-12-2008, 18:17
dla warstwy z flashem określić minusowe z-index (nie pamiętam, czy w ogóle można, ale spróbować zawsze można)

b202
27-12-2008, 18:27
Tzn, pod IE działa, ale pod FF i Operą nie.
A co dokładnie wpisać i gdzie z tym z-indexem?

zwiastun
27-12-2008, 18:37
Wszystko można wytłumaczyć, ale tym sposobem to będzie forum dla wszystkich o wszystkim.
Problem CSS - szukaj w podręcznikach CSS, na jakimś forum CSS, czy też na forum poświęcony flashowi
z-index = właściwość stylu - nadawana elementowi przez przypisaną klasę albo identyfikator