PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z pluginem Slimbox



moje
28-03-2008, 22:42
Witam, mam problem z wyświetlaniem obrazków w artykule, gdzie zamiast obrazka (miniaturki obrazka) wyświetla mi się część kodu slimbox - url_obrazka{/slimbox}
Mam ustawione w joomli 1.5.0 "przyjazne" adresy ale bez mode_rewrite i bez dopisywania .html na końcu.
Jak temu zaradzić? Czy istnieje jakiś inny działający dodatek do joomli pozwalający wyświetlać obrazki w nowych oknach?

lucyver
29-03-2008, 08:47
Jeśli chodzi o pierwszą część Twojego pytania, to miałem podobny problem. Strosując składnię z pomocy ze strony domowej, nie działało i był taki efekt, jak piszesz.

Aby zadziałało, musisz:

1. Zrobić miniaturkę obrazka ręcznie, bo slimbox jej nie generuje.
2. Następnie umieść obrazek i miniaturkę w katalogu na serwerze w zasobach CMSa (np. images/katalog/)
3. W tekście artykułu wstaw kod {slimbox images/katalog/foto.jpg,images/katalog/miniaturka_foto.jpg}, oczywiście wpisując odpowiednią ścieżkę do obrazków i nazwę pliku obrazka i miniaturki

Po instalacji Slimboxa musicz go włączyć.
Jak wejdziesz z górnego menu Rozszerzenia -> Dodatki i klikniesz w Content - Slimbox, to przeczytasz:

How to use
{slimbox images/img_1.jpg,images/timg_1.jpg,Things I like; images/img_2.jpg, images/timg_2.jpg, Why does this happen to me?; images/img_3.jpg,images/timg_3.jpg, when will it end?; images/img_4.jpg,images/timg_4.jpg}

Pozdrawiam ;)

--------------------

Aha, dodam jeszcze, że mam włączony plugin System - Legacy (Tryb zgodności: 1.0) i nie wiem, czy Slimbox tego wymaga

moje
29-03-2008, 15:00
Dzięki wielkie. U mnie nie w opisie jest tylko "SLIMBOXDESCINPLUGIN".

EDIT:

Slimbox działa bez włączonego Legacy :)

Piotr111
22-05-2008, 18:10
Czy nie można tego jakoś prościej stosować? Czy tylko ręcznie można robić slimbox? Czy jest jakiś sposób, abym nie musiał wpisać jakiś kodów w teksty?
Korzystam z JCE