PDA

Zobacz pełną wersję : Newsy - Więcej artykułów…



Cierpa
13-04-2008, 12:50
Na końcu strony ukazany jest napis "Więcej artykułów..." z linkami do poszczególnych artykułów (u mnie newsami).

Jak się tego pozbyć, tak aby nie zniszczyć tego:


<< Początek < Poprzednia 1 2 Następna> Ostatnia >>

Strona 1 z 2

crazyluki
13-04-2008, 14:13
wyłącz paginację.

Cierpa
13-04-2008, 15:31
a dokładniej... jak się nazywa ten moduł czy dodatek? Już wszystko powyłączałem ze złości i jak jest tak jest "Więcej artykułów..."

zwiastun
13-04-2008, 22:39
Się waści nie złości tylko nauczy czytać: Wyłącz PAGINACJĘ! napisał Ci crazyluki. To Ci powtórzę: wyłącz paginację!

Cierpa
17-04-2008, 19:43
wyłączyłem i nic nie dało... czy nie da się tego usunąć np. w pliku index.php szablonu?

dark_sand
20-04-2008, 11:32
kolego wejdz w menu w panelu admina potem menu glowne i czasem nazwane jest ono HOME lub STRONA GLOWNA w kazdym badz razie to menu jest oznaczone jako domysle zolta gwiazdka i tam w parametrach tego menu przestawiasz masz je pozwijane po prawej stronie!!! ustawiasz ilosc artyolow paginacje itp ****************************y!!! bylo to juz

Cierpa
20-04-2008, 18:32
ok! wielkie dzięki dark_sand ! jeżeli taki temat pojawiał się często na forum, to bardzo przepraszam za wiadomo co :)

crazyluki
20-04-2008, 18:34
wystarczyło wejść na pomoc.joomla.pl :)

Maniak89
02-02-2009, 00:58
Chciałbym powrócic do tematu...
Paginacja to Pokaż/Ukryj Wyniki podziału na strony np.(2-5 z 5) a w temacie mamy Więcej artykułów... które wyświetlają (u mnie) wszystkie artykuły z następnej strony jako link... właśnie nie mogę się tego pozbyc oglądałem w kodzie źródłowym jest to "blog_more". Panowie :( gdzie to znaleźc, jak wyłączyc ? A co do :
<< Początek < Poprzednia 1 2 Następna> Ostatnia >>

czy nie powinna wyłączyc to zmieniona opcja z dodatku pagenavigation.php ? bo wlasnie u mnie nie wyłączyła :(

zwiastun
02-02-2009, 01:08
Wpisz w arkuszu CSS
.blog_more div strong {display: none}

Maniak89
02-02-2009, 01:26
Szukałem oczywiście w plikach *.css szablonu...
Znalazłem linijki w 2 plikach.
Zamieniłem - nie pomogło.
Usunąłem - zmieniło wygląd Więcej artykułów... na zwykły napis (wczesniej była jakaś dekoracja) oraz usunęło coś podobnego do <hr>.

próbuje cały czas coś znaleźc.. nie wiem co jest :(

zwiastun
02-02-2009, 01:31
Możliwe, że szablon, z którego korzystasz, nadpisuje tu oryginalny kod.
Podejrzyj źrodło, odszukaj ten fragment, może otoczenie jest inne, podana propozycja odnosiła się do standardowego rozwiązania, w którym ten fragment ma takie otoczenie:


<div class="blog_more">
<div>
<strong>Więcej artykułów&hellip;</strong>
</div>Ewentualnie wklej tu fragment, jaki jest u Ciebie

zwiastun
02-02-2009, 01:39
Inne rozwiązanie: Sam zastosuj technikę nadpisywania standardowych szablonów. Wytłumaczę na przykładzie widoku przeglądu Strona startowa:
1. W katalogu swojego szablonu załóż katalog /html/com_content/frontpage a następnie przekopiuj do niego z katalogu com_content/views/frontpage/tmpl plik default_links.php
2. Otwórz w swoim ulubionym edytorze ten plik
3. Zrób, co chcesz z liniami:

<div>
<strong><?php echo JText::_( 'More Articles...' ); ?></strong>
</div>
Możesz je usunąć, możesz zakomentować, możesz zmienić tekst na inny.

Maniak89
02-02-2009, 01:49
Mam identyczny kod który umieściłeś...
Mogę sobie pozwolic na całkowike usunięcie tego ! ewentualnie mam backup.
zmazałem każde blog_more ze wszsytkich plików css. próbowałem ustawic różne :none i :hidden ale nic.
Jak dla mnie wygląda mi to na plik index.php który pod <!-- Start Content --> ma cos wpisane.

zwiastun
02-02-2009, 01:53
Raczej nie usuwaj, bo to nie jest rozwiązanie problemu - po aktualizacji znów będziesz musiał poprawiać.
Zrób wedle opisu w poprzednim poście (musisz jedynie trzykrotnie powtórzyć operację, bo dotyczy to także przeglądu artykułów w kategorii i przeglądu artykułów w sekcji
W components/com_content nic nie zmieniaj!

Maniak89
02-02-2009, 01:56
Przejrzałem wszystkie szablony jakie mam w poszukiwaniu:
com_content/views nie istnieje taki katalog nawet w przykładowych szablonach.

Mam u siebie katalog /html/com_content/frontpage hmm dałoby radę wrzucic "gotowca" default_links.php ?
oczywiście z już zmienionymi do moich potrzeb linijkami

Maniak89
02-02-2009, 02:07
Przeszedłem na szablon beez. Znalazłem w nim:
katalog html/com_content/section i inne.. a w nim
blog_links.php
default_links.php
z wyrażeniem:
<h2>
<?php echo JText::_('More Articles...'); ?>
</h2>
lecz usunięcie tego nic nie zmieniło

zwiastun
02-02-2009, 02:21
Coś kombinujesz...
a) nie pisałem Ci, że w Twoim szablonie ma być katalog com_content/views; pisałem o takim katalogu w głównym katalogu Joomla!
b) Szablon beez zawiera kilkanaście plików nadpisujących standardowe szablony, w tym szablony przeglądów. Wymagają one odpowiednich arkuszy stylów, więc - jeśli się na tym nie znasz dobrze - pozostaw to w spokoju.
Procedurę Ci objaśniłem. Przeczytaj z uwagą i wykonaj (musisz w katalogu twój_szablon/html/com_content założyć katalogi /category, /section/ /frontpage i do wszystkim przekopiowac z macierzystych wspomniany plik, a następnie go zmienić

Maniak89
02-02-2009, 02:55
No fakt rozpędziłem się...
nie wiem czy dobrze zrozumiałem to zdanie:
"do wszystkich przekopiowac z macierzystych wspomniany plik, a następnie go zmienić"
a więc: do katalogów które utworzyłem
/category, /section, /frontpage i dla pewności /article wrzuciłem zmieniony plik default_links.php sprawdziłem lecz to nie przyniosło efektu :(
Żeby nie pisac co chwilę przekopiowalem zmienione pliki z
/category/tmpl, /section/tmpl, /frontpagetmpl, /article/tmpl do ich odpowiedników w moim szablonie LECZ nie wszędzie były to pliki default_links.php skopiowałem blog_links.php (bo nie było default_)

przed kazdym kopiowaniem robilem backup... później od początku...
Chyba jednak ograniczę się do wrzucenia wszystkich artykułów na jedną stronę.. może zmienie troche layout lecz nie ukrywam, że lepiej byłoby wypisac po np. 10 artykułów (krótkich) niż straszy odwiedzającego cieniutkim suwakiem strony...

dzieki za szybką odpowiedz ;]

zwiastun
02-02-2009, 03:11
com_content/views/category/blog_links.php do /twoj_szablon/html/category/blog_links.php
com_content/views/section/blog_links.php do /twoj_szablon/html/section/blog_links.php
com_content/views/frontpage/default_links.php do /twoj_szablon/html/category/default_links.php.php

Usuwasz z nich (z tych w katalogu Twojego szablonu):

<div>
<strong><?php echo JText::_( 'More Articles...' ); ?></strong>
</div>
Uwaga:
Nie testowałem takiej cząstkowej zmiany, możliwe, że trzeba skopiować także pozostale pliki definiujące szablon widoku (a więc np. także blog.php, blog_item.php

Maniak89
02-02-2009, 03:41
Żeby nie pisac co chwilę przekopiowalem zmienione pliki z
/category/tmpl, /section/tmpl, /frontpagetmpl, /article/tmpl do ich odpowiedników w moim szablonie LECZ nie wszędzie były to pliki default_links.php skopiowałem blog_links.php (bo nie było default_)Jak pisałem w poprzednim poście.. właśnie to zrobiłem lecz nie zadziałało..
Teraz poszło ! nie wiem musiałem coś schrzanić wcześniej :D
Niby to to... lecz usunęło tylko napis: Więcej artykułów... a linki zostały xP

zwiastun
02-02-2009, 03:48
Ja się już pogubiłem...
Po to, żeby się nie wyświetlały linki (wraz z tym Więcej artykułów) wystarczy w ustawieniach pozycji menu w parametrze: Ilość odnośników wpisać 0; Nic więcej robić nie trzeba.