PDA

Zobacz pełną wersję : Joomfish 2.0beta +Joomla 1.5 błąd



manipulator
15-04-2008, 13:26
Witam,
Zainstalowałem Joomla 1.5 wraz z dodatkowymi językami w jakich chce mieć stronę. Po instalacji komponentu Joomfish 2.0 beta (który zainstalował się poprawnie) wszyzstko jest ok - do momentu publikacji zainstalowanego modułu jfish_language_selection. W momencie uaktywnienia tego modułu zamiast strony WWW pokazuje mi się ekran z takim komunikatem:
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/s/starostwo022/public_html/modules/mod_jflanguageselection/mod_jflanguageselection.php on line 61
Czy ktoś wie co może być przyczyną ? Joomla goła w wersji 1.5.2 stable, wgrane tylko języki i szablon robiony na zamówienie. Szablon chodził z joomfishem w tej wersji na serwerze prezentacyjnym twórcy szablonu.
Proszę o pomoc !

crazyluki
15-04-2008, 16:34
na pewno masz dobrze skonfigorowany ten moduł (language_selection) i wszystkie języki ?

kurtz
15-04-2008, 19:49
crazy.. z ciekawosci zapytam. jak u Ciebie działa JF 2.0 Beta ? Pytam, bo pewnie masz wdrozony skoro odpowiadasz. zastanawiam się nad instalacją i nie wiem ... radź. w końcu to Beta.

crazyluki
15-04-2008, 20:29
mam na localhoscie (do testowania) i znalazłem parę błędów (już zgłosiłem je). podstawowe funkcje działają, sądzę że dla siebie już można kombinować, lecz dla kogoś - wstrzymałbym się.

kurtz
15-04-2008, 21:09
dzięki. wrzuć co to za błędy.

manipulator
23-04-2008, 11:22
Wydaje mi się że problemem jest to że mam na serwerze PHP4. A w info o tym releasie jest w known issues że może nie chodzić z PHP4 przy włączonym SEF. Niestety sef wyłączyłem i nadal problem ://

osmin
26-04-2008, 23:46
Rozwiązanie jest błahe. Musisz włączyć dodatek Joomfish - Abstraction Layer

manipulator
28-04-2008, 14:17
Rozwiązanie jest błahe. Musisz włączyć dodatek Joomfish - Abstraction Layer
Dokładnie tak ! Zrobiłem to parę dni temu ale zapomniałem napisać ! mimo to dzięki!:D