PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja dodatków w joomla 1.0.8 PL - rozwiązanie problemu



suder
17-04-2006, 16:59
Jest porblem z instalacją czegokolwiek dodatkowego do joomli na serwerach ktore maja SafeMode = ON.

Mozna to obejsc. Wystarczy zainstalować patch, który można pobrać
stąd ----> http://www.joomlapl.com/component/option,com_remository/Itemid,32/func,fileinfo/id,63/

Zainstalowałem tego patcha na takim własnie serwerze (uprzednio oczywiście robiąc kopie bezpieczeństwa zaminenianych plików) i działa wszystko bez problemów. Działa z joomla 1.0.8 PL.


W dziale instal pojawia się dodatkowe menu gdzie wpisujemy login, haslo i nazew hosta do ftp - co kazdy stawiający joomlę powinien to znać.

Pozdrawiam.

Rybik
18-04-2006, 16:54
U nas ten patch jest tez do pobrania, nie wiem czemu lubicie daleko szukac :) Ale spoko strona Dylka i Josha też zasługuja na promocję :D

josh
26-06-2006, 22:37
@Rybik to jest blizej niz sie wydaje :D

pozdr

Rybik
27-06-2006, 00:14
znaczy sugerujesz ze serwer joomlapl. jest gdzies w zasegu mojego widoku z balkonu czy jak ? :P

josh
27-06-2006, 08:28
zalezy jak daleko siega Twoj wzrok :)

Rybik
27-06-2006, 08:53
no nie wiem ... serwer w Pulawach, Wy z Bialgo Stoku, temat z kosmosu .... bot jeden wie :)

Sova
02-07-2006, 01:55
:D.... to o czym był ten post?:eek::D

Dylek
26-08-2006, 21:03
Serwer jest w Niemczech, firma, ktora go obsluguje jest z Pulaw :)

gkp90
18-09-2006, 22:16
witam! mam już swoją stronkę ale jeżeli dodaję nowy artykuł, to mam opcję CZYTAJ CAŁOŚĆ, a zależy mi bardzo, aby mieć opcję KOMENTUJ. czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć coś o tym krok po kroku, lub czy ktoś zna szybkie rozwiązanie? oczekuję na odp..:) :) :)

gkp90
19-09-2006, 14:06
hej! mam już swoją stronke w Joomla ale mam mały problem. Otóz, kiedy dodaję nowy artykuł, mam pod nim opcją CZYTAJ CAŁOŚĆ, natomiast zależy mi bardzo na opcji KOMENTUJ lub KOMENTARZ. czy wiesz jak to zainstalować? oczekuję na odp. pozdro:)

mambojoe
08-10-2006, 21:20
Też mam podobny problem. Czy patch ruszy na najnowszej wersji i czy nie wgram sobie w ten sposób drugiego "virtue uploada" ;->

mambojoe
10-10-2006, 19:25
No dobra, a czy mógłby to ktoś zaktualizować pod Joomlę Current Version, bo mi się wyświetla komunikat

"Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: ftphostaccnt in /costamcostam/administrator/components/com_installer/admin.installer.php on line 46"

mambojoe
10-10-2006, 19:57
na wersji current (1.1.1 bodajżeż działa), ale... jest jedno "ale". No właśnie. Jak to cholera działa. Jest nazwa użytkownika, jest hasło, jest nazwa hosta. A co jeśli cms zainstalowany jest w folderze public_html/costamcostam/... ,a nie w tradycyjnym katalogu głównym. To po pierwsze. Po drugie. Co jeśli w katalogu głównym jest INNA strona, również na joomli. niektórzy pewnie pomyślą, że to szukanie dziury w całym, no ale w moim przypadku na prawdę tak jest, jak to opisane powyżej. Zatem, co zrobić, żeby nie "zaorać" kolesiowi jego strony (tej co jest w katalogu głównym), tylko zainstalować komponenty tam gdzie trzeba.

woitex
20-12-2006, 13:22
Witam...mam Joomla 1.0.7 pl. Zniknął mi pasek nad oknem do wprowadzania tekstu Nie mogę nic zrobić z wprowadzonym (wklejonym) tekstem. Wydaje mi się, że przyczyna tkwi w komponentach.Pojawia mi sie komunikat "Nie odnalazłem exp_config.php! Zainstaluj najpierw dodatek TinyMCE-EXP.Próba instalacji tego komponentu kończy się żle.Co robić??????

jacekd
06-01-2007, 17:29
Jak w temacie bo już nie wiem co zrobić, nie mogę zainstalować szablonów :(

jacekd
06-01-2007, 17:39
Pytanie jak w temacie bo mam niezmiennie "Błąd: W pakiecie instalacyjnym - brak pliku XML." A gdy ręcznie wrzucę na serwer i tak nie widzi Joomla szablonu pomimo że jest poprawny plik xml. Najdziwniejsze to to że raz Joomla zobaczyła nowy szablon i jest ale to tylko raz i teraz jeszcze dziwniejsze - mogę usunąć np. obrazki z images/ a strona i tak poprawnie się wyświetla ?!! Cuda ???



Jest porblem z instalacją czegokolwiek dodatkowego do joomli na serwerach ktore maja SafeMode = ON.

Mozna to obejsc. Wystarczy zainstalować patch, który można pobrać
stąd ----> http://www.joomlapl.com/component/option,com_remository/Itemid,32/func,fileinfo/id,63/

Zainstalowałem tego patcha na takim własnie serwerze (uprzednio oczywiście robiąc kopie bezpieczeństwa zaminenianych plików) i działa wszystko bez problemów. Działa z joomla 1.0.8 PL.


W dziale instal pojawia się dodatkowe menu gdzie wpisujemy login, haslo i nazew hosta do ftp - co kazdy stawiający joomlę powinien to znać.

Pozdrawiam.

michael87
11-10-2008, 10:53
Sorry, wgrałem do siebie joomlę 1.08, niestety nie mogę tworzyć folderów i wgrywać plików do biblioteki mediów, czy to jest z tym związane, jak można to zmienić?