PDA

Zobacz pełną wersję : zlib



Sterydziomal
11-11-2005, 18:26
pisze mi podczas instalacji komponentu że nie ma zainicjowanej biblioteki zlib i to prawda serwer ma ja wyłączona. czy da się jakoś w cpanelu albo inaczej ją uruchomić?


tutaj ktoś miał podobny problem:
http://www.mambers.com/showthread-t_25869.html

ale ja nie mam pliku php.ini w katalogu windowsa...

zwiastun
11-11-2005, 21:32
To se ne da. Pogadaj z adminem serwera. A obejść to utrudnienie możesz instalując wszystko metodą Z KATALOGU na serwerz (przesyłasz rozpakowane pakiety do jakiegś katalogu i wskazujesz go jako instalacyjny)

Sterydziomal
11-11-2005, 21:58
no mam pliki do zlib... i dajmy na to że wrzuciłem je na serwer do katalogu
/zlib i teraz co??? a może mi ktoś podać link do odpowiednich plików które mam wrzucić? byłbym bardzo wdzięczy bo to niezwłocznie potrzebuje... no i przydałby się opis jak to ustawić bo przeszukuje neta i nic narazie jasnego nie znalazłem...

zwiastun
15-11-2005, 13:30
Czy Ty jesteś administratorem tego serwera?
Jeśli tak, to wiesz, jak to zrobić, jeśli nie, to możesz sobie te pliki wysłać do kosza.
Jeśli jednak jesteś administratorem, a nie wiesz, jak zainstalować bibliotekę zlib, to forum, na którym zadajesz pytanie odpowiednie nie jest. To jest forum użytkowników joomla, a nie apache, php, itd.

Sterydziomal
15-11-2005, 14:15
heh spoko tylko pytam bo moduł jest do joomli więc chyba warto wiedzieć czemu nie działą... nie??? :[ :[ :[ :[

nexus246
15-11-2005, 14:16
Tak sie wlasnie konczy wciskanie tekstow ze to system dla nieinformatyków. Zawsze predzej czy pozniej sie okazuje ze trzeba posiadac wiedze w temacie informatyki. Taki zwiastun z Ciebie mądrala? To czemu nie wytłumaczysz nieinformatykowi powoli żeby zrozumiał że zlib nie da się zainstalować z poziomu Joomla?