PDA

Zobacz pełną wersję : Rsgallery2 i pl??



oprych
29-07-2008, 22:35
Witam

Mam Joomle 1.5.4
zainstalowalem galerie RSGallery (wersja 2.0.0 beta1)

Nie ma jednak polskiego języka, chcociaz w katalogu jest tłumaczenie.
Próbowałem później sam przetłumaczyć, ale nie mogę znaleźć wersji angielskiej.

Może ktoś pomoże? :)

inkos
30-07-2008, 12:51
Jakto nie mozesz znalezc wersji angielskiej? W ogole sprawdzales co masz w paczce? Przygladnij sie a dopiero potem pisz posty.

oprych
30-07-2008, 22:38
to ja wiem, tylko nie mogę tego znaleźć już po instalacji
myślalem, że w opcjach można zmienić język.

teraz przychodzi mi do głowy jedynie odinstalowanie galerii, podmienienie języka angielksiego na polski, ale wątpie aby nie bylo łatwiejszego sposobu. Tymbardziej, że jeśli tak zrobie to strace wszystkie wgrane zdjęcia.

Dlatego też interesuje mnie gdzie są teksty po instalacji.

inkos
31-07-2008, 00:10
Dlatego też interesuje mnie gdzie są teksty po instalacji.
Najprawdopodobniej gdzies w katalogu components/com_rsgallery lub administrator/components/com_rsgallery2 lub podobne. Nie wiem gdzie konkretnie gdyz nie uzywam tego komponentu. Odszukaj - spolszcz co trzeba i podmien na serwerze.

oprych
31-07-2008, 02:17
sprawdzilem i wydaje mi sie ze nie ma jednego pliku odpowiedzialnego za tlumaczenie, nalezy w kodzie grzebac -a to jest troszkę żmudne zajęcie ;(

inkos
31-07-2008, 08:31
sprawdzilem i wydaje mi sie ze nie ma jednego pliku odpowiedzialnego za tlumaczenie, nalezy w kodzie grzebac -a to jest troszkę żmudne zajęcie ;(
Coś mi się zdaje ze oszukujesz. ;) Sprawdz dobrze a znajdziesz i plik i katalog z plikami języka. :)

oprych
31-07-2008, 14:17
kurcze nie ma ;0

żeby sie upewnić postawiłem na czystej joomli tą galerię,
wg. pliku instalacyjnego powinien być katalog "languages", ale nie ma

jak wróce, a nie będzie odpowiedzi spróbuje utworzyć ten katalog, zobaczymy co z tego wyjdzie

dudedesign
15-08-2008, 14:36
Katalog główny 'language' w joomla -> pl-PL -> plik: pl-PL.com_rsgallery2.ini

rudybronx
01-09-2008, 22:18
I wszystko odtąd będzie proste jak barszcz ukraiński :D

JJ79
18-12-2008, 18:39
Pewnie nie uwierzycie, ale u mnie tego nie ma ... mam ten sam problem .. nie mogę znaleźć pliku lang, jak kolega wyżej napisał ... nie mam takiego pliku ini.
RSG2 na J1.5.8 i jest kilka rzeczy w jezyku polskim, to samo z wyświetlaniem...