PDA

Zobacz pełną wersję : animacja flash



Krakers
10-08-2008, 03:13
Witam, mam problem z umieszczeniem flasha na stronie, czytałem tutaj sporo tematów tego typu ale jak robiłem tak nie wychodziło
a mianowicie:
Ten kod:


<center><!--Begin Inset Area-->
<div id="inset">
<div class="wrapper">
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://adres_mojej_strony_celowo_tak_podaje/header.swf" width="792" height="255">
<param name="movie" value="header.swf" />
</object>
<div class="content">
<?php mosLoadModules('banner',-1); ?>
</div>
</div>
</div>
<!--End Inset Area-->

próbowałem wrzucać do pliku index.php w różne miejsca i za każdym razem animacja się pojawiała ale powodowała wyskakiwanie błędów lub znikanie większości strony
może mi ktoś doradzić w które miejsce powinienem wkleić ten kod? czy może kod ma być inny?
oto mój index <od momentu body>



<body>
<div id="mainout">
<?php if ($this->countModules('user4')):?>
<div id="user4">
<jdoc:include type="modules" name="user4" />
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clear"></div>
<?php if($this->params->get('showHeader')) : ?>
<div class="header">
<?php if($this->params->get('showLogo')) : ?>
<div id="logo">
<a href="<?php echo $this->baseurl ?>"><?php echo $mainframe->getCfg('logo') ;?></a>
</div>
<?php endif; ?>
<?php if($this->params->get('showSitename')) : ?>
<h1><a href="<?php echo $this->baseurl ?>"><?php echo $mainframe->getCfg('sitename') ;?></a></h1>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('top')):?>
<div id="topmodule">
<jdoc:include type="modules" name="top" />
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div id="border">
<?php if ($this->countModules('breadcrumb')):?>
<div class="bread">
<jdoc:include type="modules" name="breadcrumb" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('user3')):?>
<div id="topmenu">
<jdoc:include type="modules" name="user3" />
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clear"></div>
<?php if($this->params->get('showHeadmodules')) : ?>
<div id="headmodules">
<div class="clear"></div>
<?php if ($this->countModules('topnewsflash')):?>
<div id="topnewsflash">
<jdoc:include type="modules" name="topnewsflash" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('topadvert1')):?>
<div id="topadvert1">
<jdoc:include type="modules" name="topadvert1" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('topadvert2')):?>
<div id="<?php echo $topadvert2;?>">
<jdoc:include type="modules" name="topadvert2" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('topuser1')):?>
<div id="<?php echo $topuser1?>">
<jdoc:include type="modules" name="topuser1" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('topuser2')):?>
<div id="<?php echo $topuser2?>">
<jdoc:include type="modules" name="topuser2" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('topuser5')):?>
<div id="<?php echo $topuser5?>">
<jdoc:include type="modules" name="topuser5" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div id="mainarea">
<div id="leftmodules">
<?php if ($this->countModules('left')):?>
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />
<?php endif; ?>
</div>
<div id="rightmodules">
<?php if ($this->countModules('right')):?>
<jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />
<?php endif; ?>
</div>
<div id="contentarea">
<div class="cbox">
<div>
<div>
<div>
<?php if ($this->getBuffer('message')) : ?>
<jdoc:include type="message" />
<?php endif; ?>
<?php if($this->params->get('showComponent')) : ?>
<jdoc:include type="component" />
<?php endif; ?>
</div>
</div>
</div>
</div>
<?php if($this->params->get('showTopbutton')) : ?>
<div id="top"><a href="#"><?php echo JText::_('TOP'); ?></a></div>
<?php endif; ?>
</div>
</div>
<?php if($this->params->get('showFootermodule')) : ?>
<div class="footermodule">
<?php if ($this->countModules('newsflash')):?>
<div id="newsflash">
<jdoc:include type="modules" name="newsflash" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('advert1')):?>
<div id="advert1">
<jdoc:include type="modules" name="advert1" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('advert2')):?>
<div id="<?php echo $advert2;?>">
<jdoc:include type="modules" name="advert2" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('user1')):?>
<div id="<?php echo $user1?>">
<jdoc:include type="modules" name="user1" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('user2')):?>
<div id="<?php echo $user2?>">
<jdoc:include type="modules" name="user2" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<?php if ($this->countModules('user5')):?>
<div id="<?php echo $user5?>">
<jdoc:include type="modules" name="user5" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clear"></div>
</div>
<div class="foot">
</div>
<div id="sitename">
<a href="<?php echo $this->baseurl ?>"><?php echo $mainframe->getCfg('sitename');?></a>
<?php echo $bac; ?>
<?php echo JText::_('Powered by') ?> <a href="http://www.joomla.org">Joomla! </a>
</div>
<div id="rss">
<jdoc:include type="modules" name="syndicate" />
</div>
</div>
<!-- If you want remove copyright/backlink, please contact us: order@ahadesign.eu or visit http://www.ahadesign.eu. Do not remove without our permission
Wenn Sie den Copyright/Backlink-Hinweis entfernen moechten, kontaktieren Sie uns bitte. Eigenmaechtiges entfernen ist nicht gestattet. -->

<jdoc:include type="modules" name="debug" />
</body>
</html>

kamax
10-08-2008, 08:37
Spróbuj moduł o którym była mowa w tym poście http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=18534 Działa i jest bardzo wygodny

Krakers
10-08-2008, 12:21
jeśli mogę jeszcze jedno pytanie
w których plikach siedzą pliki z projektanta menu? chodzi mi o main menu itd, bo skasowałem niektóre a chciałbym je przywrócić z kompa
z góry thx