PDA

Zobacz pełną wersję : Gaeleria w joomla 1.5.6



AgnesP
24-08-2008, 00:40
Mam problem z funkcjonowaniem galerii w joomla 1.5.6. Instalowałam Phoca Gallery 1.8.8 i wszystko fajnie ale nie widać obrazów.Pozmieniałam atrybuty wszędzie na 755 i nadal wyskakują błędy odnośnie wczytywania obrazów.Próbowałam przez ftp i z panelu phoca i nic.W bazie galeria jest widoczna ,w pliku php.ini jest biblioteka Gd2 .Testowałam też galerię PonyGallery i RSGallery2 i problem z wczytywaniem występuje nadal. Bardzo zależy mi na galerii, w sumie dlatego tworzę stronę a tu nic...Co źle robię,co mogłam pominąć?Szukałam ale nie mogę znaleźć odpowiedzi.Bardzo proszę o pomoc !
pozdrawiam
Agnieszka

inkos
24-08-2008, 10:05
Pominęłaś tak głupią sprawę jak zapisane w regulaminie punkty dotyczące serwera na jakim dziala twoja Joomla.

kedar
24-08-2008, 11:03
AgnesP miałem podobne problemy podczas kiedy zmieniłem wersje J! na 1.5.x. Piszesz, że testowałaś PonyGallery (nie działa pod nowszą linią J!) jest jego następca, nazywa się JoomGallery (http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,5481/Itemid,35/) i doskonale sobie radzi na J! 1.5.6 sprawdź u siebie.

AgnesP
24-08-2008, 23:41
Dzięki bardzo kedar za podpowiedź. Faktycznie joomgallery sprawdziała się doskonale :). Gdybym napisała wcześniej ....a tak straciłam cały dzień na testowanie .Ta galeria jest naprawdę super,szybko wczytuje zmiany ,dla mnie jest akuratna ,jeszcze raz dziękuję.....
pozdrówka

bg_wolf
29-08-2008, 18:57
A jest już może jakaś galeria pod 1.5.6 po polsku...dwa dni szukałem, przeszukiwałem, testowałem i niestety lipa :(

Może ktoś coś podrzuci :) ??

kedar
30-08-2008, 17:55
JoomGallery już prawie mam do końca zrobione po polsku. Mogę wstawić tutaj jak skończę. Ale bardzo łatwo możesz sam zrobić wersję PL, możesz wykorzystać pliki z PonyGallery, kilka linijek dodatkowo przetłumaczysz i w kilka chwil masz gotowca.

bg_wolf
31-08-2008, 13:16
Juz znalazlem najbardziej mi odpowiadająca galerie...Phoca Gallery :) Ale z chęcią przetestuję Twoją polską wersję JoomGalery :)

intreco
13-09-2008, 11:43
Mam to po polsku ale bez admina.Mogę udostępnić.
www.fotogielda.eu
zy admina trzeba tłumaczyć czy da się posiłkować adminem z ponnygallery?:(

Gdzie jest zapisany admin w ponnygalery ?

crazyluki
13-09-2008, 11:47
w administrator/language/

thordur
01-11-2008, 03:10
takie cos mi wywaliło joomgallery po instalacji: Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of usort(). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. in /administrator/components/com_joomgallery/common.joomgallery.php on line 657

intreco
09-12-2008, 12:27
osobęktórej dawalem plik językowy olski do joomgalery.
Sam go utraciłem.:)

crazyluki
09-12-2008, 17:24
intreco (http://forum.joomla.pl/member.php?u=14085):
napisz jeszcze raz post po polsku.

Testerr
01-04-2009, 23:42
Mam małe pytanie , szukam , ale nie mogę coś znaleźć.Niby zwracam się ze sprawą prostą, jednak muszę zapytać. Jest może spolszczenie do JoomGallery 1.5 ? Zainstalowałem jednak sobie , ale nie wiem czy istnieje jakieś spolszczenie.Jeśli istnieje , to skąd można pobrać ? Z góry dziękuję . To chyba jedyne miejsce gdzie można się zapytać. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

zwiastun
01-04-2009, 23:45
A obejrzałeś dokładnie na stronie projektu? O ile wiem, ktoś coś próbował zrobić

Testerr
02-04-2009, 00:21
A obejrzałeś dokładnie na stronie projektu? O ile wiem, ktoś coś próbował zrobić

Serdecznie dziękuję. Udało mi się znaleźć wszystko to co chciałem narazie.Gdyby nie podpowiedź , pewnie bym się męczył.Jeszcze raz dzięki.

Mając tyle pytań - a Administrator dawał mi tydzień , 2 tygodnie nauki - załapałem częściowo podstawę w sumie w 3 godzinki. Może nie dużo , ale zawsze coś ...

Jeszcze raz pozdrawiam.

zwiastun
02-04-2009, 00:25
Podstaw można się nauczyć w kilka godzin, wstrzemięźliwości w zadawaniu nieprzemyślanych i niepotrzebnych często pytań o wiele trudniej. tak łatwo wklepać w klawiaturę...