PDA

Zobacz pełną wersję : Problem - nowy item w menu - Joomla-PL



c3po
15-11-2005, 16:24
Witam.

Joomla! 1.0.1 Stable [ Sunburst ] 21-Sep-2005 16:30 UTC
PHP ver. 4.3.4

Przechodzę (w panelu admina) do: Menu -> mainmenu
i tu chcę dodać nowy item (New) i już wtedy wywala:



Warning: menuitem(/var/www/html/joomla/administrator/components/com_menus/content_category/content_category.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/joomla/includes/joomla.php on line 4052

Warning: menuitem(): Failed opening '/var/www/html/joomla/administrator/components/com_menus/content_category/content_category.class.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php/:/usr/share/pear/') in /var/www/html/joomla/includes/joomla.php on line 4052

Warning: menuitem(/var/www/html/joomla/administrator/components/com_menus/submit_content/submit_content.menu.html.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/joomla/includes/joomla.php on line 4053

Warning: menuitem(): Failed opening '/var/www/html/joomla/administrator/components/com_menus/submit_content/submit_content.menu.html.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php/:/usr/share/pear/') in /var/www/html/joomla/includes/joomla.php on line 4053

Warning: file_get_contents(/var/www/html/joomla/administrator/components/com_menus/component_item_link/component_item_link.xml): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/joomla/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1066



co prawda dodanie "Blog - artykuł z sekcji" (Blog - Content Section) przejdzie dalej i doda ale już "Tabela - artykuły z kategorii" zupełnie się wysypuje po naciśnięciu "Next"

W eng. wersji chodzi wszystko ok (tzn. na tym serwerze)

W czym tkwi błąd?

pozdrawiam
c3po

Rlyeh
15-11-2005, 17:39
Mogę się mylić, ale to wygląda jakbyś miał pomieszane pliki joomli ze sobą - tzn stara wersja z nową, albo niedokładnie uploadnięte.

Sterydziomal
15-11-2005, 17:43
najlepiej usuń wszystko i zainstaluj całą wersję 1.03... chyba że strona jest już bardzo rozwinięta to szkoda kasować :/

nie wiem czy zadziałą bo nie próbowałem tego ale nie da się nadpisać plików??? jak nie to zrób kopię bazy i wgraj ją potem do czystej kopii :)

c3po
15-11-2005, 17:59
Mogę się mylić, ale to wygląda jakbyś miał pomieszane pliki joomli ze sobą - tzn stara wersja z nową, albo niedokładnie uploadnięte.

Niestety to nie to. Dla pewności sciągnąłem jeszcze raz Joomla! 1.0.3 Stable [ JoomlaPL.com ] 14-Oct-2005 rozpakowałem do nowego katalogu, podpiąłem pod nowo utworzoną bazę danych a problem ten sam.

pozdrawiam
c3po

Sterydziomal
15-11-2005, 18:03
a na jakim serwerze masz postawioną joomlę???

c3po
15-11-2005, 18:24
a na jakim serwerze masz postawioną joomlę???



PHP built On: Linux 2.6.3-7mdk #1 Wed Mar 17 15:56:42 CET 2004 i686
Database Version: 4.0.18
PHP Version: 4.3.4
Web Server: Apache-AdvancedExtranetServer
WebServer to PHP interface: apache2handler
Joomla! Version: Joomla! 1.0.3 Stable [ Sunlight ] 14-Oct-2005 10:00 UTC


Tymczasem zrobiłem tak: wgrałem stable 1.0.3 angielską, do tego dorzuciłem "polskie" pliki z /language/ (z wersji polskiej) i jakoś hula. Jakoś. ;)

pozdrawiam
c3po

Joomla User
15-11-2005, 20:56
Sprawdź nazwy plików w podanych niżej katalogach, bo w jednej z wcześniejszych paczek przyplątały się tam jakieś niepotrzebne cyferki:

administrator/components/com_menus/content_category/content_category.class.php000644

administrator/components/com_menus/submit_content/submit_content.menu.html.php000644

administrator/components/com_menus/component_item_link/component_item_link.xml000644

Należy oczywiście usunąć to 000644

c3po
15-11-2005, 23:32
Sprawdź nazwy plików w podanych niżej katalogach(...)

BINGO!
Dzięki Ci Joomla User :)

pozdrawiam
c3po