PDA

Zobacz pełną wersję : DocMan - Nie działa guzik zaakceptowania pliku!



TruMan
30-08-2008, 16:04
Otóż. Kombinowałem z DocMan, kombinowałem i przekombinowałem. Otóż starałem się ununąć niektóre rzeczy które można wpisać w docman przy specyfikacji pliku. Chciałem zostawić tylko tytuł, kategoria i plik. No i szukałem, szukałem i coś zrabałem.

Tu jest wersja docmana po wszystkich moich przeróbkach :D

http://www.naszepanstwo.ovh.org/com_docman_1.4.0rc3.zip

Problem jest taki, że jak się zalogujesz i chcesz wrzucic plik to dochodzisz do ostatniego korku gdze sie wpisuje tytuł, wybiera kategorie itp i naciska się w końcu zaakceptowanie to nic się nie dzieje. Lipa. Figa i tyle.

Jak ktoś chce zobaczyć to wystarczy, że zaloguje się (login "test" hasło "aaaa") i wrzuci plik (w tej chwili tylko jpg) i spróbuje go zaapisać. Nie da się. Ktoś może mi wskazać błąd w moich oprzeróbkach?

inkos
06-09-2008, 12:14
Jak się wycina bezmyślnie to czasem takie są tego efekty. Najlepiej będzie jesli wycinanie kodu rozpoczniesz od poczaku kazda ze zmian testując lub tez przemyslisz czy ci ta kastracja komponentu jest potrzebna. :)

chayenne
10-11-2008, 16:56
ja mam J! Wersja 1.5.7 i DOCman v1.4.0 RC1 - nic nie grzebane - tylko wgrany jezyk polski i takze mam ten sam problem.

jak klikne przy 3 kroku ptaszka do zatwierdzenia to nie widac dokumentu.

jest widoczny w administratorze jako plik i trzeba recznie przypisac go do dokumenty (kategorii)

jakie moze byc tego rozwiazanie?

xqleg
02-12-2008, 23:11
ja mam J! Wersja 1.5.7 i DOCman v1.4.0 RC1 - nic nie grzebane - tylko wgrany jezyk polski i takze mam ten sam problem.

jak klikne przy 3 kroku ptaszka do zatwierdzenia to nie widac dokumentu.

czy ktoś już doszedł do rozwiązania tego problemu?
U siebie (J! 1.5.8 oraz DOCMan 1.4.0 RC3) zauważyłem, że problem tan pojawia się po wrzuceniu polskiego języka a dokładnie pliku polish.common.php

Brakowało w nim kilku komunikatów oraz zmienna do tłumaczenia była w cudzysłowie a w orginale był średnik. Poprawiłem ale to nic nie daje.

Może jakaś komuś się narzuca podpowiedź jak szukać błędu?

fox
22-01-2009, 09:40
ja mam joomle 1.5.9 i DocMana 1.4.0rc3 i tak samo nic nie robiłem a zatwierdzić nie można od strony frontera
rozwiązał już ktoś ten problem?

fox
22-01-2009, 13:02
Rozwiązałem problem. Tak jak kolega wyżej napisał błąd był w pliku polish.common.php . Do pobrania z tego linku: http://www.e-mp3music.pl/language_docman_polish.rar W archiwum jest ten plik poprawiony i drugi plik polish.frontend.php odpowiedzialny za wyświetlanie buttonów.
Testowałem z wersją DocMana 1.4.0rc1 i u mnie wszystko działało ale powinien też działać w wersji 1.4.0rc3. Jeśli będą jakieś błędy to dajcie znać.

grzechu0071
15-07-2009, 01:37
Rozwiązałem problem. Tak jak kolega wyżej napisał błąd był w pliku polish.common.php . Do pobrania z tego linku: http://www.e-mp3music.pl/language_docman_polish.rar W archiwum jest ten plik poprawiony i drugi plik polish.frontend.php odpowiedzialny za wyświetlanie buttonów.
Testowałem z wersją DocMana 1.4.0rc1 i u mnie wszystko działało ale powinien też działać w wersji 1.4.0rc3. Jeśli będą jakieś błędy to dajcie znać.

Proszę o wstawienie tego pliku jeszcze raz, ponieważ ten link nie działa, a mam ten sam problem.
Pozdrawiam

fox
15-07-2009, 08:48
teraz ten link powinien zadziałać http://www.e-mp3music.pl/language_docman_polish.rar zmieniałem serwer i dlatego nie działał (nie było pliku)

grzechu0071
15-07-2009, 20:56
Wielkie dzięki za te pliki, wczytywanie nowego pliku działa jak należy :)
Pozdrawiam

grzechu0071
15-07-2009, 22:11
Zauważyłem jednak jeszcze jeden problem, w momencie edycji z frontendu ten przycisk nie działa, tak samo jak nie działał podczas wczytywania nowego pliku.
Sprawdźcie jak jest u was, może też nie działa?
Pozdrawiam

fox
09-10-2009, 11:28
ja już tego komponentu nie używam, ale pewnie chodzi o plik językowy jak poprzednio