PDA

Zobacz pełną wersję : Security Images - niby działa a jednak nie



eagle-eagle
07-09-2008, 17:17
Witam, na wstępie chciałem zaznaczyć, że próbowałem użyć opcji 'szukaj' ale za 7 razem gdy wpisuje CAPTCHA i nadal wmawia mi się że 'string doesn't match' mam dość i otwieram nowy wątek na forum. Sprawa ma się tak:

1. Zainstalowałem SecurityImages - najnowszą wersję pod Joomla 1.5
2. Zainstalowałem plugin do tej wersji
3. Uruchomiłem działanie SecurityImages w komponentach
4. Ściągnąłem patche do tej wersji SecurityImages i przez FTP zgrałem pliki na serwer
5. We ustawieniach SecurityImages w zakładce 'CheckYourSystem' nadal mam taki błąd: 'SecurityImages patches for Joomla! are not active, is it your choice? Did you forget to deploy the patches? if no go to control panel and set "use securityImages = true"'

Pytanie: w control panel nie ma nic takiego, więc co jeszcze powinienem zrobić żeby to w końcu zaczęło działać????

Z góry dzięki.
pozdrawiam

dkint
07-09-2008, 17:52
Witam, na wstępie chciałem zaznaczyć, że próbowałem użyć opcji 'szukaj' ale za 7 razem gdy wpisuje CAPTCHA i nadal wmawia mi się że 'string doesn't match' mam dość i otwieram nowy wątek na forum. Sprawa ma się tak:

1. Zainstalowałem SecurityImages - najnowszą wersję pod Joomla 1.5
2. Zainstalowałem plugin do tej wersji
3. Uruchomiłem działanie SecurityImages w komponentach
4. Ściągnąłem patche do tej wersji SecurityImages i przez FTP zgrałem pliki na serwer
5. We ustawieniach SecurityImages w zakładce 'CheckYourSystem' nadal mam taki błąd: 'SecurityImages patches for Joomla! are not active, is it your choice? Did you forget to deploy the patches? if no go to control panel and set "use securityImages = true"'

Pytanie: w control panel nie ma nic takiego, więc co jeszcze powinienem zrobić żeby to w końcu zaczęło działać????

Z góry dzięki.
pozdrawiam


Witam

Jeśli faktycznie wykonałeś pkt.4 to powinieneś mieć coś takiego w konfiguracji joomli w zakładce system -
Use SecurityImages against spammers

pozdrawiam
Krzysiek

ania-b
03-02-2009, 18:57
ja mam banalne pytanie gdzie dokładnie zgrać te patche przez ftp?
po rozpakowaniu patcha do 1,5,9 mam 4 foldery: administrator, components, language, modules?
gdzie to dokładnie mam skopiować przez ftp? do components?
Security images juz zainstalowałam? ania

zwiastun
03-02-2009, 19:27
posłać je tak, jak są = do tych katalogów