PDA

Zobacz pełną wersję : phoca gallery w artykule (Joomla1,5,7



herdzik
14-09-2008, 21:09
Witam.
Bardzo proszę o pomoc jak "wkleić"galerię do ARTYKUŁU.
Stworzyłem galerię, stworzyłem KAREGORIĘ.
Bez problemu tworzę przycisk w menu z którego otwiera mi się galeria.
Ale mam problem z którym borykam się od 2 dni.
Chcę zamieścić galerię w artykule.
Po wklejeniu do artykułu kodu:


nazwa kategori -1

{phocagallery view=1}

{phocagallery view=1|categoryid=1|
imageid=0|limitstart=0|limitcount=2|
fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFBF00|bgcolorhover=#BF FF00|imagebgcolor=#FFD24D|
bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|
detail=1|displayname=1|displaydetail=1|displaydown load=1|float=right}

i nic - nie działa.
Próbowałem już chyba wszelkich możliwości a czuję że błąd jest bardzo błachy
Pomocy

dkint
14-09-2008, 21:32
Witam

Być może, błąd polega na tym, że nie wgrałeś pluginu - Phoca Gallery Plugin

pozdrawiam
Krzysiek

herdzik
15-09-2008, 08:41
wielkie dzięki krzysztof,
wiedziałem że błąd jest banalny a ty mnie naprowadziłeś , plugin był wgrany ale nie aktywny.
teraz wszystko ok.
jeszcze raz wielkie dzięki

saddam_husajn
23-02-2009, 09:03
Witam
Mam problem z galerią Phoca Gallery w artykule


http://www.phoca.cz/images/documentation/lt.gifphocagallery view=category|categoryid=3|
imageid=9|limitstart=0|limitcount=2|
fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFBF00|bgcolorhover=#BF FF00|imagebgcolor=#FFD24D|
bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|
detail=1|displayname=1|displaydetail=1|displaydown load=1|float=righthttp://www.phoca.cz/images/documentation/gt.gif

Id kategorii mam 3 a id zdjecia mam 9
Wiec takie oznacznia wpisałem w kodzie ale na stronie widze jedynie kod a nie zdjecie...ps mam wgrany Phoca Gallery Plugin

elgato
17-03-2009, 22:07
Witam
Mam problem z galerią Phoca Gallery w artykule


http://www.phoca.cz/images/documentation/lt.gifphocagallery view=category|categoryid=3|
imageid=9|limitstart=0|limitcount=2|
fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFBF00|bgcolorhover=#BF FF00|imagebgcolor=#FFD24D|
bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|
detail=1|displayname=1|displaydetail=1|displaydown load=1|float=righthttp://www.phoca.cz/images/documentation/gt.gif

Id kategorii mam 3 a id zdjecia mam 9
Wiec takie oznacznia wpisałem w kodzie ale na stronie widze jedynie kod a nie zdjecie...ps mam wgrany Phoca Gallery Plugin

Witam ! jestem początkującym użytkownikiem Joomli 1.5.9 ale hobbystą w programowaniu stron ;)
Mam ten sam probelm i wiem że jest to bzdura już próbowałem przełączac edytor w tryb prosty i rozszerzony wpisywac to w kodzie html ale nic ... szukam tego już od dobrych 3 godzin po necie ! PROSZĘ O POMOC !!! chciałem się zainteresować Joomla ale kurcze normalnie nie mogę skminić podstaw

janosiku
06-10-2009, 16:12
Chodzi mi o umieszczenie galerii Phoca w artykule. Wstawiłem taki kod:
{phocagallery view=category|categoryid=1| limitstart=2|limitcount=1|detail=0|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1"}
...i działa, ale nie tak jak chcę... Wyświetla się galeria ale w innym stylu niż chcę. Konkretnie to się nazywa Modal Popup Box a ja chcę w stylu Shadowbox.

A drugie pytanie podobne- zainstalowalem plugin mod phocagallery random image wyswietlajacy losowe galerie i w opcjach jest sposob wyswietlania shadowbox ale nie dziala.

Moze ktos ma doswiadczenia z Phocą i mi coś podpowie...

adamp4
01-04-2012, 20:02
Witam, zacznę od tego, że temat znalazłem w google i częściowo mi pomugł.
Mam pytanie, co zrobić by zdjęcia nie wyswietlały się w losowej kolejności tylko według ustawionej kolejności?
Wstawiłem (chyba) odpowiedni kod ale nadal jest losowe wyświetlanie

kod który użyłem

{phocagallery view=category|categoryid=3|imagerandom=0|displayna me=0|displaydownload=0|displaybuttons=0}

Artykuł z galerią: http://swmaksymilian.leszno.pl/aktualnosci/40-uroczyuste-powicenie-palm.html

Wielkie dzięki za pomoc

aniam71
09-05-2012, 22:05
witam,jestem poczatkujacym uzytkownikiem joomli.chcialam załozyc galerie zdjec i nic z tego.utworzyłąm kategorie i załadowałam zdjecia,co zrobic by je zobaczyc na podgladzie strony?

tomeekm
09-05-2012, 22:15
Witam!
Dodać kategorię do pozycji menu :)

aniam71
10-05-2012, 10:06
a czy mogłbys mi powiedziec jak to mam zrobic? jestem laikiem a chcialabym sie tego nauczyc

acesabre
13-05-2012, 20:15
A czy koleżanka przeglądała dokumentacje na stronie wtyczki lub zna chociaż podstawy pracy z Joomla tj. tworzenie/edycja dokumentów, tworzenie/edycja elementów menu ?

aniam71
13-05-2012, 21:15
włanie znalazlam jakis kurs joomla1.5 i poczytałam,wiec troszke juz wiem,ale to kropla w morzu.moze ktos mi poleci jakas strone z darmowym kursem joomli,moze jakies filmiki z lektorem

tomeekm
13-05-2012, 21:25
Może skorzystaj z Elektronicznej Biblioteki Joomla! -> www.wiki.joomla.pl