PDA

Zobacz pełną wersję : jak wkleić animacje Flash w artykule w joomla 1,5,7



herdzik
25-09-2008, 12:07
W najnowszej joolma 1,5,7 próbuję wstawić animacje Flash (swf.) w artkule. We wcześniejszych wersjach nie było z tym problemu a teraz w menu artykułu zabrakło bezpośredniego buttona do wstawiana Flash-a. Próbuję też przez normalne wklejenie zdjęcia i nie okno ze zdjęciami nie widzi plików swf. Nowa wersja - nowe kłopoty...
Zainstalowałem moduł - The Flash Module jest aktywny. Ale chodzi mi o wklejenie animacji do artykułu....uuuuu

Bardzo proszę o pomoc

herdzik
25-09-2008, 13:45
Ok poszło wkleiłem po prostu kod do html ale czy jest jakaś możliwość innego wstawiania animacji. Może ktoś wie jak to zrobić

Michael_23
25-09-2008, 14:45
Musisz dać ścieżkę bezwzględną ( z http ).

Button jest, wygląda jak fragment taśmy filmowej
("insert/embeded media")

herdzik
25-09-2008, 17:25
tak zrobiłem dzięki

dragonfly108
01-12-2008, 21:45
O rany wielkie dzięki, ile ja sie z tym mordowałem.....

Mastercheat
18-12-2008, 16:13
witam
Kurcze, robię u siebie właścnie tak i nic.
Wklejam całą ścieżkę potem insert i niby jest szary prostokąciś z literką f.
ale jak biorę zastosuje to on znika?
o co chodzi? czy coś jeszcze trzeba ustawić?
Avi też tak samo znika

dragonfly108
18-12-2008, 16:16
a nie masz przypadkiem wersji 1.5.8?

Mastercheat
18-12-2008, 16:20
A no racja ma 1.5.8
ale co w związku z tym?
ps. kurcze ale szybko odpowiedź :cool:

dragonfly108
18-12-2008, 16:31
To powinno Ci pomóc:
http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=23280

kurtz
18-12-2008, 18:39
można też użyć kilku bezpłatnych botów. np do wstawiania flash. w shadow box'ie.

Mastercheat
19-12-2008, 11:21
Dzięki wielkie

Lunatic
23-12-2008, 19:25
dragonfly108 dzieki wielkie za ten link, administruje joomle 1.5.8 od niedawna i zaskakuja mnie pewne rzeczy... ;)

rymgal
25-01-2009, 11:15
No niestety nie działa plik swf nadal Niech napisze ktoś co naprawdę zrobić:)

Lunatic
25-01-2009, 13:41
Rymgal
Jeli masz joomle 1.5.7 to uzyj button ktory wyglada jak tasma filmu a nazywa sie multimedia/embeded i musisz podac pelna sciezke z http do pliku flash.
Jesli masz 1.5.8 to musisz najpierw zrobic to co jest wyjasnione tu:
http://3we.pl/index.php?option=com_c...a-b1&Itemid=46 (http://3we.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=217:joomla153-stable-2008-04-22-230000&catid=2:kategoria-b1&Itemid=46)

zwiastun
25-01-2009, 13:58
Lunatic - na swoją stronę możesz zaprosić bez "sztuczek". Problem opisany jest na tym forum razy kilka, w tym jest dokładna instrukcja w FAQ: http://forum.joomla.pl/showthread.php?p=99021#post99021

Lunatic
25-01-2009, 14:25
Lunatic - na swoją stronę możesz zaprosić bez "sztuczek". Problem opisany jest na tym forum razy kilka, w tym jest dokładna instrukcja w FAQ: http://forum.joomla.pl/showthread.php?p=99021#post99021

zwiastun,
Jak widisz wpisuje cokolwiek na tym forum raz na ruski meisac, wiadomosci o tym nie znalazlem a ze ktostam moze poczatkujacy pyta i nie pisze co probowal to mu odpisalem. Wim ze jestes jakims tam administratorem i czujesz sie tu supermenem, forumowym super glina i jesli cie tak bardzo gryzie to ze dodalem w profilu strone domowa to moze powinnisce usunac taka opcje. Nie zalezy mi na promowaniu strony na tym forum raczej nie dotyczy ono tego czego dotyczy moja strona, gdybym promowal bylbym tu regularnie, pozatym juz usunolem adres z profilu. Nie wiem czy wszyscy administratozy tego forum czerpia przyjemnosc ze zniechecania uzytownikow, jesli macie za duzo ludzi to mozecie zablokowac twrzenie nowych kont albo wprowadzic oplate.
Nejednokrotnie widzialem twoje wpisy i musze niestety stwierdzic ze to dziecinada. Moze powinienes sie wyzyc na jakichs odpowiednich czatach?

zwiastun
25-01-2009, 15:00
Czy nie za dużo czytasz swoich myśli między moimi wierszami?
PS Gdzie wyczytałeś, że kogokolwiek gryzie podanie linka do strony domowej w profilu? Powtarzam raz jeszcze: na swoją stronę możesz zapraszać WPROST!

Lunatic
25-01-2009, 16:58
Czy nie za dużo czytasz swoich myśli między moimi wierszami?
PS Gdzie wyczytałeś, że kogokolwiek gryzie podanie linka do strony domowej w profilu? Powtarzam raz jeszcze: na swoją stronę możesz zapraszać WPROST!

Piszesz ze moge zapraszac na swoja stone bez sztuczek. Ale ja nie zapraszam ani nie zapraszalem na swoja strone, link ktory podalem w poscie jest do odpowiedzi na na to pytanie Dlaczego nie dziala flash w joomli 1.5.8, sam skozystalem z tego wiec podalem... link ten wczesniej umiescil chyba dragonfly, to nie jest moja strona. Wiec moze powinienes sie wczesniej zastanowic nad swoimi dziwnymi sugestiami, ze niby uzywam sztuczek zeby zapraszac na moja strone.

dragonfly108
26-01-2009, 10:41
Zwiastun ma rację, link prowadzi do strony która wcale nie jest o joomli. Sam go wkleiłem bo to była strona którą najszybciej "wygooglałem" i nie zwróciłem uwagi co na nie jest.
Zamiast wchodzić w czcze dyskusje po prostu wyedytowałem swój post i wkleiłem link do rozwiązania które znajduje się na tym forum.

woker20
17-07-2012, 11:52
Ja zaś polecam użyć Custom Flash i nie męczyć się z ustawieniami edytorów bo ja już próbowałem wszystkiego i mimo ze mam joomla 1.7.3 to i tak nic nie dawało efektu. Dopiero ten dodatek mi pomógł. jest bardzo prosty w instalacji dostępny do kilku wersji od 1.5 do 2.5. Zaś używanie to wpisanie w artykule jednej linijki i tyle.

Bazyl
17-07-2012, 12:46
mam joomla 1.7.3
Hm...
Pomyśl o aktualizacji, by któregos dnia nie zobaczyć takiego obrazka: strona po włamaniu (http://www.piotrkwiatkowski.pl/blog/joomla/porady/item/16-aktualizacja-joomla-by-nie-stracic-strony).

woker20
17-07-2012, 13:14
Wiem ze 1.7.3 to nie najnowsza wersja. I aktualizacja się przyda jak najbardziej. Troszkę tylko się boję jak ta stronka będzie wyglądać po aktualizacji? Czy czasem coś się nie poprzestawia nie tak jak powinno? No ale trzeba będzie zaryzykować. Ale wolę to zrobić wieczorem kiedy większość osób do których adresowana jest strona śpi :D Dzięki za radę bazyl :)

Bazyl
17-07-2012, 13:22
Najpierw robisz kopię, pobierasz na komputer, aktualizujesz, sprawdzasz, czy chodzi, przenosisz na serwer.