PDA

Zobacz pełną wersję : Mam zainstalowany język polski, ale zaplecze jest po angielsku



zwiastun
27-09-2008, 13:53
Joomla 1.0
Zaplecze standardowego Joomla 1.0 obsługuje tylko język angielski. Obsługa innych języków została dodana przez Polskie Centrum Joomla! w wydaniach polskich oznaczonych jako JAL (Joomla! plus Admin Language) lub JIE (Joomla! International Edition). Jeśli chcesz mieć zaplecze Joomla 1.0 w innym języku, niż z angielski, zainstaluj jedną z tych wersji. Uwaga: Istnieją wprawdze tłumaczenia zaplecza na kilka języków, ale niekoniecznie kompletne i łatwo dostępne. PCJ udostępnia tłumaczenie na język polski.

Joolma 1.5.
Dla zaplecza Joomla 1.5 dostępne są różne języki, ale standardowo nie są one instalowane. Jeśli chcesz mieć zaplecze w języku ojczystym, pobierz odpowiedni pakiet językowy i zainstaluj go, korzystając na zapleczu z menu Rozszerzenia » Instalator. Następnie wybierz w menu Rozszerzenia » Języki i ustaw zainstalowany język jako domyślny. Zmiana języka nastąpi natychmiast.
Użytkownicy uprawnieni do logowania się na zaplecze, zawsze mogą określać swoje preferencje językowe w parametrach swojego konta. W konfiguracji witryny można również umożliwić zmianę preferencji językowych wszystkim zalogowanym użytkownikom.
Więcej o pakietach językowych przeczytasz na stronie Serwis pomocy (http://help.joomla.org/content/view/1651/62/). Pakiety języka polskiego znajdziesz zasobach Polskiego Centrum Joomla! (http://www.joomla.pl/).

adam_per
24-10-2008, 20:36
joomla_1.0.15+JAL.zip , jeśli to zainstaluje to czy będe miał wszystko po polsku (zaplecze administracyjne i resztę ) i czy będę później nowszą wersję 1.5 doinstalować ?
(file:///C:/Documents%20and%20Settings/Grubasy.9C971441749D467/Pulpit/adam/jomla/joomla_1.0.15+JAL.zip)

jaromiko
05-03-2009, 11:50
Zwiastunie ty nasz a co jak za nic nie mozna zmienic na zapleczu jezyka admina i czesc jest po polsku a aczesc po angielsku mam taka 1.0.15 i sie ubrałemw spoleczne działanie .... taki chłopie mam problem i co nie zrobie zle, jak znajdziesz czas zerknij na ten zrzut http://www.jaromiko.republika.pl/admin.jpg sory za klopot ... no i w Krakowie na piwo zapraszam ;)

ticp
22-03-2009, 14:46
Witam.

Mam problem
otóż działam na joomla 1.5.2 ma zainstalowany język polski dla zaplecza i witryny i niestety zaplecza działa w języku polskim a witryna w dalszym ciągu jest w angielskim.

Proszę o sugestie co mogę robić źle.

Z góry dziękuję

ticp
22-03-2009, 14:53
witam.

Mam zainstalowany język polski dla zaplecza i witryny, ale niestety nie działa na witrynie a w zapleczu wszystko jest ok...

Może mi ktoś zasugerować co robię źle??

pozdrawiam

demikon
29-12-2010, 19:01
Włśnie instaluję pakiet językowy do wersji 1.5.21. Ściągnąłem plik językowy ze strony joomla.pl. Robię wszystko zgodnie z zaleceniami (starałem się przygotować) - teoretycznie to nic trudnego. Ale cały czas pojawia się komunikat: "Error! Could not find a Joomla! XML setup file in the package". Nie rozumiem dlaczego?
Bardzo proszę o pomoc.

gisplan
14-02-2014, 11:27
Witam.
Interesuje mnie uruchomienie wielojęzyczności w joomla 3.2 - aktualnie teoretycznie uruchomione - jednak nie tłumaczy treści - (czy w przypadku przełącznika języka, jeśli nie tłumaczy treści, to znaczy że trzeba utworzyć zestaw artykułów w wersji angielskiej, czy moduł "sam tłumaczy"

zwiastun
14-02-2014, 12:18
jeśli nie tłumaczy treści, to znaczy że trzeba utworzyć zestaw artykułów w wersji angielskiej, czy moduł "sam tłumaczy"
To nie jest tłumacz tylko system obsługujący witrynę wielojęzyczną. Jedyne, co "tlumaczy", to etykiety i komunikaty systemowe.

brokona
14-03-2018, 17:43
zainstalowalam polski jezyk, ale nie moge go ustawic ...
czy moze miec na to wplyw fakt ze komputer nie ma jezyka polskiego zainstalowanego?