PDA

Zobacz pełną wersję : Czy mogę usunąć lub zmienić treść stopki?



zwiastun
27-09-2008, 13:57
Tak, możesz. Pozwala na to licencja Joomla!. To zresztą zrozumiałe - w stopce witryny umieszczamy zwyczajowo notę o prawach własności jej wydawcy. Nie musisz więc zamieszczać ani noty „Copyright © 2008 Open Source Matters. Wszelkie prawa zastrzeżone.”, ani innego widocznego znaku typu „Wykonano na Joomla!” .
Mamy jednak nadzieję, że znajdziesz jakiś sposób promocji Joomla! oraz wyrażenia wdzięczności jego Twórcom. Może będzie to specjalna strona z podziękowaniami i informacją o wykorzystanym oprogramowaniu, może niewielki przycisk graficzny z odnośnikiem do strony Polskiego Centrum Joomla! (http://www.joomla.pl/) lub Centrum Joomla! (http://www.joomla.org/).
Kilka rozwiązań graficznych oraz kod umieszczający grafikę na stronie witryny znajdziesz pod adresem Promocja (http://www.joomla.pl/index.php/content/view/170/54/).

soltys
20-05-2009, 20:17
A czy znalazłby się ktoś tak rzyczliwy i powiedział, jak to zrobić? W sensie, jak skasować ten tekst :) Bo im dłużej się męczę z brakiem moich umiejętności edycji treści tej stopki, tym mam mniejszą ochotę na jakąkolwiek promocję tego oprogramowania. Chętnie pochwalę się, że używam łatwego w użyciu i intuicyjnego oprogramowania :)

damsaw
19-03-2010, 00:58
jeśli masz podstawowy szablon joomla... wchodzisz do rozszerzenia/szablony/twoj szablon, klikasz na edytuj html szablonu i na końcu masz treść stopki

<p id="power_by">
<?php echo JText::_('Powered by') ?> <a href="http://www.joomla.org">Joomla!</a>.
<?php echo JText::_('Valid') ?> <a href="http://validator.w3.org/check/referer">XHTML</a> <?php echo JText::_('and') ?> <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">CSS</a>.

modyfikujesz odpowiednio i jedziesz

pozdrawiam

damsaw
19-03-2010, 01:00
fffff f f f f 3fefrr

soltys
16-05-2010, 09:13
Dziękuję :)