PDA

Zobacz pełną wersję : Jak przywrócić hasło administratora?



zwiastun
28-09-2008, 13:17
Jeśli znasz skojarzony z kontem adres e-mail, a na witrynie udostępniona jest opcja "Nie pamiętam hasła", to najprostszym sposobem odzyskania hasła jest skorzystanie z tej funkcji.
W przeciwnym przypadku niezbędny będzie dostęp do bazy danych. Masz dwie możliwości:
albo dodajesz nowe konto głównego administratora,
albo zmieniasz hasło dla istniejącego konta.Zaloguj się do swojego programu obsługi bazy danych (np. phpMyAdmin). Najpierw, na wszelki wypadek, sporządź pełną kopię zapasową bazy danych.
Wykonaj poniższą kwerendę, która stworzy nowe konto głównego administratora nazwane admin2.

INSERT INTO `jos_users` VALUES (62, 'Administrator2', 'admin2', 'your-email@email.com', '21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3',
'Super Administrator', 0, 1, 25, '2005-09-28 00:00:00', '2005-09-28 00:00:00', '', '');
INSERT INTO `jos_core_acl_aro` VALUES (10,'users','62',0,'Administrator2',0);
INSERT INTO `jos_core_acl_groups_aro_map` VALUES (25,'',10);
Hasłem będzie słowo admin. Natychmiast zaloguj się do panelu administracyjnego i zmień to hasło na bezpieczniejsze oraz dokonaj innych potrzebnych zmian.

Uwaga: jeśli istnieje rekord z id=62, próba założenia nowego konta nie powiedzie się. Skorzystaj wówczas z drugiej, opisanej poniżej opcji.

Druga możliwość to zmiana hasła głównego administratora w tabeli użytkowników. Hasło przechowywane jest w tabeli jos_users w kolumnie password (w Twojej bazie może być inny przedrostek w nazwie tabeli).
Otwórz tabelę, znajdź rekord z danymi głównego administratora i wyedytuj go. Hasło musi być zaszyfrowane. Nie możesz więc jedynie wpisać nowego hasła w przeznaczonym na nie polu tekstowym.
Użyj jednego z trzech poniższych już zaszyfrowanych haseł:
- password = "hasła szyfrowane kluczem MD5"
------------------------------------------------------
- admin = 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3
- secret = 5ebe2294ecd0e0f08eab7690d2a6ee69
- OU812 = 7441de5382cf4fecbaa9a8c538e76783
Wklej wybrane z haseł w polu password, zapisz zmianę, a następnie zaloguj się na zaplecze witryny i zmień ustalone przed chwilą hasło na własne, niepowtarzalne, bezpieczne.

jaromiko
08-01-2009, 16:02
Zwiastun wybawco a jeśli an jedno ani drugie nie daje rady ...

Galopcasta
21-01-2009, 17:03
wyszedl komuniktat:
to nowa Joomla inaczej kodowa.....
coo co



INSERT INTO `jos_users`
VALUES ( 62, 'Administrator2', 'admin2', 'your-email@email.com', '21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3', 'Super Administrator', 0, 1, 25, '2005-09-28 00:00:00', '2005-09-28 00:00:00', '', '' )

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1062 - Duplicate entry '62' for key 1

zwiastun
20-02-2009, 15:03
Trudno, żeby zadziałało. Zapytanie należy wykonać, gdy nie istnieje konto/rekord. A skoro istnieje, to trzeba trochę ruszyć głową.

gosc1
24-03-2009, 16:57
Witajcie!!

Mam problem z Mambo. Chciałem zapytać na forum mambo ale tam nie mozna sie rejestrowac...
Chodzi o to, ze loguje sie na mambo, a nastepnie klikam Administrator, pojawia sie logowanie do Panelu Admina, wpisuje ponownie ten sam login i haslo co przed chwila i mnie nie loguje :confused: nie rozumiem o co chodzi...

Raqela
21-05-2009, 23:26
:) Niesamowite, po zerknięciu na Twój wpis doznałam olśnienia, dzięki niemu uzmysłowiłam sobie, czemu od ponad trzech miesięcy nie mogłam się załogować do panelu administratora, jakiś czas temu przed tym zaczęłam robić stronę w joomla, niestety po jakimś czasie i chwilowej przerwie okazało się ze w ogóle nie mogę załogować się do panelu administratora i jak dotąd wydawało mi się ze jest to wina od strony cmsu joomla. Już nawet myślałam ze to co udało mi się zrobić to jest już stracone. Okazuje się jednak ze przez cały ten czas logując się podawałam zły login (nazwę użytkownika, jaką podaje się przy logowaniu do panelu serwera) jednak jak okazuje się pamięć czasem może być zawodna. Cieszę się ze szukając odpowiedzi na nurtujący mnie problem trafiłam na Twój artykuł, I chociaż nie musiałam stosować się do zawartych w nim porad to i tak bardzo mi pomogłeś. Serdeczne dzięki:))):)

Jola
19-12-2009, 21:43
Witam,
przygotowałam skrypt php ułatwiający zmianę hasła dla wersji Joomla 1.5.*.
- Pozwala zmienić login i hasło Super Administratora lub utworzyć jego konto.
- Plik RatujAdmina.php (po rozpakowaniu) należy umieścić w głównym katalogu Joomla (np. wgrać przez ftp)
- W pasku przeglądarki wpisujemy adres http://twoja_witryna/RatujAdmina.php
- Skrypt rozpoznaje czy istnieje konto Super Administratora i w zależności od wyniku umożliwia:
- zmianę loginu i hasła (konto istnieje)
- założenie nowego konta (konto nie istnieje)
- Po zmianie hasła lub założeniu konta należy BEZWZGLĘDNIE USUNĄĆ plik RatujAdmina.php z serwera (ktos inny mógłby z niego skorzystać)
- Zalogować się do panelu administratora (po założeniu konta login: admin_new), zmienić hasło Super Administratora (login) i zapisać zmiany.

Powinnam napisać tu serię mądrości o konieczności stosowania odpowiednio długich i skomplikowanych haseł.
Wystarczy przejrzeć posty użytkowników zaczynające się od słów: włamanie, ratunku, ktoś zmienił mi hasło, itd.
Nie będę moralizować tylko podam link do programy generującego hasła, z którego sama korzystam.
Atory Password Generator (http://www.atory.com/Password_Generator/) - mały i prosty w użytkowaniu (działa na XP, Vista - podobno kłopot).
Ps.
Wprowadziłam małe poprawki do skryptu - obecna wersja jest nowa.

nikszal
19-12-2009, 21:46
@jolass - jestem pełen podziwu. Wesołych Świąt :)

trzepiz
19-12-2009, 21:52
@jolaass - brawo ;) ..

big_krzysiek
19-12-2009, 23:57
super @ jolaass...:-)...
skrypt dziala...:-)

keran
04-01-2010, 18:01
Może i przydatne ale hasło można odzyskać również modułem logowania z dostępnych w nim linków ew. bez modułu jeśli nie jest opublikowany ale znając adres linka do odzyskiwania:

-> twoja_domena/index.php?option=com_user&view=reset

lub użytkownika:

-> twoja_domena/index.php?option=com_user&view=remind

sprawa się komplikuje jeśli włączony jest jakiś sef.

big_krzysiek
07-01-2010, 00:52
mam nieskromne pytanie...:-)

czy skrypt dziala w j 1.0 ?

przetestowalem w 1.5 na nazwa.pl i jest ok...
ale w 1.0...na ovh..niestety...:-(

Jola
07-01-2010, 16:26
Dodaję skrypt RatujAdmina1.0.php dostosowany dla Joomla 1.0.*
Skrypt poprawiony i dostosowany do wersji php 4 (<5.0)
Informuję przy okazji, że skrypt do wersji 1.5.* został poprawiony (okazało się, ze w pewnej sytuacji - popsucia konta admina - nie działał poprawnie)

moje
09-01-2010, 18:36
Dodałem małą modyfikację od siebie, teraz trzeba podać jeszcze tajny szyfr aby było można wprowadzić jakiekolwiek zmiany.

Dla Joomla 1.5.*

Opis:

Pozwala zmienić login i hasło Super Administratora lub utworzyć jego konto.
Plik RatujAdmina.php (po rozpakowaniu) należy umieścić w głównym katalogu Joomla (np. wgrać przez ftp).
W pasku przeglądarki wpisujemy adres: http://{twoja_witryna}/RatujAdmina.php??sc=XXXXXXXXXXXXXXXX

w miejsce {twoja_witryna} należy wstawić adres swojej witryny
w miejsce XXXXXXXXXXXXXXXX należy wstawić tajny szyfr
w przypadku braku lub niepoprawności szyfru jakiekolwiek zmiany nie będą możliwe

Skrypt rozpoznaje czy istnieje konto Super Administratora i w zależności od wyniku umożliwia:

zmianę loginu i hasła (jeśli konto istnieje)
założenie nowego konta (jeśli konto nie istnieje)

Po zmianie hasła lub założeniu konta należy BEZWZGLĘDNIE USUNĄĆ plik RatujAdmina.php z serwera (ktoś inny mógłby z niego skorzystać)
Zalogować się do panelu administratora (po założeniu konta login: admin_new), zmienić hasło Super Administratora (login) i zapisać zmiany.


Do pobrania:
www.przeklej.pl/download/0007cra56/ratujadmina-v-1-1-zip
---
Niestety tak, bo nie mam możliwości dodania pliku w tym temacie. Proszę moderatora/administratora o wstawienie pliku na forum.

platf00s
02-05-2010, 19:45
Witajcie! Ktoś włamał mi się na stronę www.gargulec.org. Hasło w panelu administratora zostało zmienione. Niestety przez ftp też nie mogę się dostać. Strona jest na home.pl. Zacytowane tu rady nie rozwiązują problemu. Czy może ktoś pomóc? Czy powinienem zacząć budować sronę jeszcze raz?

big_krzysiek
08-05-2010, 16:21
witaj!
strone mogl ci ktos shaczyc...ale dostep do ftp-a?, musialby miec hasla do homa...

w panelu administracyjnym hostingu ustaw nowe haslo i postepuj jak przy wlamaniu na strone...
jesli nie masz kopii bazy danych sprzed wlamu, popros administracje o przywrocenie jej...

Renak
03-06-2010, 22:52
Witam,
pobrałem skrypt, ale: u mnie w polu password w tabeli jos_users KAŻDA instalacja nie wpisuje md5(hasło) ale jakąś inną wartość, łańcuch dłuższy niż 32 znaki. Wypełnienie pola wartością md5(hasło) ręcznie, via phpMyAdmin bądź za pomocą skryptu powoduje niemożliwość zalogowania się tymże hasłem, we wszystkich instalacjach młodszych od 1.5.0.
Proszę o pomoc - naprawdę nie mam pojęcia gdzie leży problem

Jola
06-06-2010, 02:24
Witam,
"w polu password w tabeli jos_users KAŻDA instalacja nie wpisuje ....... łańcuch dłuższy niż 32 znaki." - tak ma być i tak robi Joomla.
Po co zmieniasz hasło ręcznie albo za pomocą skryptu (którego?)?

Renak
06-06-2010, 11:16
Po to, by się zalogować do admina. Hasło podane przy instalacji nie działało. Problem dotknął kilku użytkowników Waszego forum, ale zostali zbyci odpowiedziami typu "chłopie, jak wpisałeś hasło, to ono musi być, itp"

Niestety, nie zawsze. Na forum szukałem najpierw informacji jak zahashowane jest hasło admina. Wyczytałem, że MD5. Z Twojego tekstu wynika, że przy instalacji - nie. "łańcuch dłuższy niż 32 znaki - tak ma być" - a więc nie MD5.

Wpisywanie hasha do tabeli ręcznie lub nie(Twoje pytanie o skrypt nie ma nic do rzeczy - wszystkie działają tak samo)nic nie dało.

Wiedziałem, że tak czy inaczej uporam się z problemem - w końcu dość długo zajmuję się softem i u mnie działa, ale ciekaw byłem i jestem
DLACZEGO TAK SIĘ dzieje.

I to by by było na tyle. Jak ktoś potrafi wyjaśnić problem, będę wdzięczny ale za odpowiedzi odsyłające do dokumentacji dziękuję.

Renak

Jola
07-06-2010, 01:50
Sprawa ma się tak: wyjaśniać skąd się biorą te dodatkowe znaki (ponad 32) to jakby podać jak się włamać do mercedesa. :)
Ważne jest to, że jeśli zapiszesz hasło do bazy zakodowane md5('hasło') to Joomla nie będzie miała nic przeciwko temu.
Czyli standardowo dopisuje dłuższe hasło, ale na 32-znakowe też się godzi.
Nie podałeś z jaką wersją Joomla masz ten problem.
"Wielu użytkowników zgłaszało podobny problem" - ci, którzy otrzymali pomoc nie raczyli napisać co było powodem, z mojego doświadczenia wynika, że za każdym razem była inna przyczyna.

Renak
07-06-2010, 09:23
Do Mercedesa wyjątkowo prosto: do środka na rympał i podmieniamy komputer. Tak zrobiłem z Joomlą;-)

Problem polegał na tym, że Joomla właśnie nie godziła się na zakodowane md5('hasło') i to - jak napisałem - (nie wiem, dlaczego treści moich postów nie widać; ale nie chcę w to wnikać, raczej nie przewiduję aktywnego tu pobytu) dotyczyło wersji <1.5.0 - 1.6 beta2> nawiasy ostre,
w becie 1.6 jest OK.

I to oczywiście pod windą, bo pod *.nixami zawsze jest OK.

"za każdym razem była inna przyczyna" - bywa, jeśli spectrum przypadków jest krótkie.

Miłego dnia.
Renak

maximo
12-06-2010, 19:05
Powiem jedno. Pewnie zaraz admin się wkurzy i da mi ostrzeżenie, ale naprawdę muszę podziękować za RatujAdmina do 1.5
Po instalacji za choinkę nie mogłem wejść do PA, nie mogłem w phpmyadminie zmienić nazwy admina i hasła, a dzięki temu skryptowi zrobiło się samo i wejście na PA jest możliwe.
Wielki szacuneczek :_0 i podziękowania.

słuchacz
21-10-2010, 19:44
JAuthentication::__construct: Nie można wczytać biblioteki uwierzytelniania.
Nazwa lub hasło użytkownika są niepoprawne albo nie posiadasz u nas konta.

skrypt działał i powiedział że hasło zmienione, tak samo jak przez jos_users i nadal pojawia mi się taki komunikat.

Co robić?

Jola
22-10-2010, 20:42
W tym (http://forum.joomla.pl/showthread.php?37011-Nie-mog%C4%99-si%C4%99-zalogowa%C4%87-do-panelu-admina&highlight=zalogowa%C4%87) wątku (zwłaszcza #4) jest napisane jak się sprawdza (zmienia) czy dodatek jest włączony.
Do przeszukania dodatków typu autentication zapytanie powinno brzmieć:

SELECT * FROM `jos_plugins` WHERE folder='autentication'

Jola
30-12-2010, 00:33
Ostatnio pojawiło się wiele wątków na forum gdzie wskazanym działaniem jest sprawdzenie czy wszystkie dodatki Joomla, odpowiedzialne za logowanie, są włączone.
Przerobiłam RatujAdmina (wresja 1.5.*) tak, żeby sprawdzał i mógł włączyć wymagane pluginy (joomla z kategorii user i authentication). Poza tym zmieniłam sprawdzanie istnienia konta Super Administratora - odbywa się to na podstawie przypisania do grupy Super Administrator a nie id=62. Dokładniejszy opis w przeczytaj.txt
Zapraszam do korzystania.
//edit
12.08.2011 dzięki czujności @wojsmol wprowadziłam poprawkę do skryptu: w przypadku zdefiniowania innego przyrostka tabeli w Joomla niż jos pojawiała się problem ze sprawdzeniem konta Super Administratora ponieważ w zapytaniu do bazy został wpisany jos "na sztywno"

wspolpraca
28-01-2011, 20:29
Jolaas jesteś wielka! Uratowałaś niejedno istnienie, w tym mnie. Tak głupio sobie zablokowałam admina......
Chciałam założyć sobie konto użytkownika, żeby zobaczyć, czy wczytują się strony dostępne po zalogowaniu. Kliknęłam na link w mailu i się przytkało. Czemu, nie wiem. Swoją drogą, czemu, jeśli rejestruję sobie użytkownika z kontem na onet, to nie dochodzą linki do zalogowania.

Nim zadałam pytanie, grzecznie przegrzebałam forum i na szczęście natknęłam się na twój skrypt.

Ze swojej strony, zachęcam do większej wyrozumiałości dla początkujących. Dla Was wiele słów i znaczen jest normalne już :)
Od dwóch dni zaprzyjaźniam się z Joomlą, udalo mi się przenieść całą moją stronę i zgłębiam dalej.

Mam głupkowate pytanie, proszę o odpowiedź dla półidioty, łopatologiczne.
Jak robić kopię strony w joomli. Tak, że jak cuś umrze, to odtworzę moją pracę.

Co znaczy zrób pełną kopię bazy. Co mam pozaznaczać w exporcie? gdzie to się przekopiowało? No i czy mam co jakiś czas kopiować wszystko z ftp?
Wiem, ze to nie ten wątek...

vajrus
08-02-2011, 22:47
Dzieki!

Skrypt dziala ZACNIE!!!!!! uratowales mi zycie!! :)

Abarthi
08-03-2011, 12:05
Uwielbiam Cię Kobieto, kimkolwiek jesteś :))
I wszystkiego najlepszego z okazji, no.

herhorz
28-03-2011, 21:43
Skrypt bardzo pomocny.
Dziękuje i pozdrawiam

nokiae61
13-04-2011, 09:25
dzięki wielkie również

scopy
15-04-2011, 17:59
Wielkie dzięki .Naprawdę wielki ukłon.Jola jesteś wielka.:up::up:Przez pomyłkę wyłączyłem plugin Authentication - Joomla skrypt ratuj admina sam rozwiązał problem.

paul_pivo
24-04-2011, 13:17
Ja również się przyłączam, skrypt jak najbardziej ok:)

Whiteck
16-05-2011, 11:58
Dziękuję! Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko przyłączyć się do podziękowań :)

gottlich
15-09-2011, 18:11
a macie taki dla 1.6 ?

gottlich
15-09-2011, 18:15
a jest taki dla 1.6 ?

ziemi100feles
16-09-2011, 21:10
Witam. Mam problem, mam nadzieję, że dla wielu z Was będzie drobnostką. Na początek muszę się przyznać, że nie mam zbyt dużego pojęcia o budowaniu stron www. Ale ponieważ miałem coś do przekazania światu ;-))) zaparłem się i z pomocą Komputer Świata udało mi się zrobić własną stronkę w zasadzie bez żadnego przygotowania... Dzięki Joomli. Niestety pewnego dnia odpalając stronę ujrzałem komunikat Pirates was here. Stronę udało mi się odtworzyć dzięki firmie hostingowej. Ale dziś próbowałem wprowadzić na niej nowe informacje i okazało się, że nie jestem w stanie zalogować się do zaplecza. Hasło i login były poprawne. Obawiam się, że to konsekwencja ataku korsarzy. Mam nadzieję, że mogę zmienić hasło na serwerze logując się przez FileZillę. Tylko... no właśnie... JAK TO ZROBIĆ... Jeżeli ktoś wie i chciałoby mu się wytłumaczyć mi jak - wiara w ludzi powróci ;-))) Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rafał

Winnetou
09-10-2011, 17:25
Przydała by się aktualizacja co by działała także na Joomli 1.7 :)

wwebol
04-11-2011, 15:21
Witam. Mam problem, mam nadzieję, że dla wielu z Was będzie drobnostką. Na początek muszę się przyznać, że nie mam zbyt dużego pojęcia o budowaniu stron www. Ale ponieważ miałem coś do przekazania światu ;-))) zaparłem się i z pomocą Komputer Świata udało mi się zrobić własną stronkę w zasadzie bez żadnego przygotowania... Dzięki Joomli. Niestety pewnego dnia odpalając stronę ujrzałem komunikat Pirates was here. Stronę udało mi się odtworzyć dzięki firmie hostingowej. Ale dziś próbowałem wprowadzić na niej nowe informacje i okazało się, że nie jestem w stanie zalogować się do zaplecza. Hasło i login były poprawne. Obawiam się, że to konsekwencja ataku korsarzy. Mam nadzieję, że mogę zmienić hasło na serwerze logując się przez FileZillę. Tylko... no właśnie... JAK TO ZROBIĆ... Jeżeli ktoś wie i chciałoby mu się wytłumaczyć mi jak - wiara w ludzi powróci ;-))) Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rafał

Hasło możesz zmienić w bazie MySQL. Wpisz w google odzyskiwanie hasła joomla i znajdziesz kilka porad jak to zrobić... :)

blacklady
08-02-2012, 01:12
Już prawie straciłam wszelką nadzieję kiedy znalazłam to forum. Proszę o info czy ten magiczny skrypt, o którym piszecie działa na wyższe wersje joomli? Mam nadzieję, że tak, bo w przeciwnym razie straciłam pracę z ostatniego pół roku :wystraszony: :wsciekly:. Help please.

beRRo
17-02-2012, 22:21
Może ktoś się przyczyni do aktualizacji tego pluginu na wersję najnowszą joomla. ?

beRRo
17-02-2012, 22:27
Aktualizacja do wersji najnowszej jest mi niezwłocznie potrzebna...

Stavros
29-02-2012, 15:03
Zainstalowałem Joomlę 2.5.1 instrukcję brałem z wikipedii (bo jestem zielony w temacie) Na początku Xampp potem joomlę. Wszystko zainstalowało się bez problemu. Problem pojawił się gdy chciałem się zalogować do panelu administratora. Hasło oraz login są nieprawidłowe. Właściwie to nei wiem czy obie te wartości czy tylko jedna. Wszystko pisałem na kartce podczas instalacji i nie wprowadzałem tych danych nie wiadomo skąd. Skąd więc może być problem z zalogowaniem?? Program xampp jest uruchomiony, a ta moja stronka i panel jest tylko na dysku twardym. Oczywiscie na email mi nie przyjdzie powiadomienie o haśle czy też nazwie użytkownika.

Pol731
09-05-2012, 10:29
Przydała by się aktualizacja co by działała także na Joomli 1.7 :)

Przyłączam się do prośby, od 6 miesięcy siedzimy z kumplem w wolnych chwilach nad stroną i jak już wczoraj witałem się z gąską wszystko mi padło :placz: Wpierw nie mogłem się wylogować z zaplecza jako admin bo robiła sie pętla i wracałem zalogowany a jak zmknąłem okno i widocznie mnie wylogowało na skutek zamknięcia sesji to się juz nie mogłem zalogować bo sie robi pętla przy logowaniu jako admin. Co robić :wystraszony: wiele już rzeczy próbowałem i nic chyba tylko skrypt może mnie uratowac więc prośba do Joli ratuj :placz:

markpm
03-07-2012, 00:16
Witam,
inny administrator przestawił mi uprawnienia z głównego administratora na administratora. Da się jakoś to odwrócić?

Dza
19-08-2012, 11:50
@jolass jestesś najlepszy. Wielkie dzięki!


[ Jestem kobietą :) ]

Jola
16-02-2013, 03:27
Witam,
nowa wersja RatujAdmina_2.5 wraz z poprzednikami trafiła do plikowni.
Wkrótce powinna się pojawić w dziale: Dostęp i bezpieczeństwo -> Dostęp do witryny
Pozdrawiam

raven81
02-04-2013, 07:28
Jola dzięki z skrypt. Gdzie mogę podrzucić ci jakąś darowiznę?

Jola
09-04-2013, 02:12
Witam,
myślę, że Fundacja PCJ (http://fundacja.joomla.pl/wydarzenia/w-fundacji/99-nowe-wersje-rozszerzen-info-ciacho) jest dobrym miejscem :)

souacz
18-04-2013, 18:21
W dwujęzycznych trzeba chyba .htaccess zmienić bo niemożliwe jest wywołanie adresu http://strona.pl/RatujAdmina.php, dokłada się automatycznie przedrostek języka http://strona.pl/pl/RatujAdmina.php

Jola
19-04-2013, 13:40
@souacz o którą wersje J! chodzi - ja nie spotkałam się z takim zachowaniem.

souacz
19-04-2013, 14:47
Miałem tak na 2.5.9 wczoraj, strona dwujęzyczna, domyślny pl, .htaccess używane, czysty plik bez 301 itp.
Nie mogłem wywołać adresu RatujAdmina więc w końcu przywróciłem z kopii Akeeba, zmieniając przy instalacji hasło.
Tak więc nie wnikałem za bardzo w przyczyny, może jakiś mój byk.

Jola
20-04-2013, 02:38
Ja spróbowałabym utworzyć katalog pl i tam umieścić RatujAdmina.php :)

souacz
20-04-2013, 03:57
Myślałem o czymś takim ale nie próbowałem bo sądziłem, że skrypt ma taką konstrukcję, że musi być w root... Myślałem też żeby go umieścić w katalogu administrator. W sumie miałem kopię więc zajęło mi to 5 minut. A klientka, która zmieniła hasło i zapomniała go już przebierała nóżkami ze zniecierpliwienia, taki typ klientki :D

Wysłane z mojego GT-I9070

Jola
20-04-2013, 13:08
To prawda RatujAdmina zadziała tylko w katalogu głównym, chodziło mi raczej czy plik się otworzy.
Sprawdziłam jeszcze raz - sytuacja, o której piszesz, występuje u mnie tylko wtedy, kiedy popełniam literówkę w nazwie pliku.
Dodaje wówczas /pl/i burzy się, że nie ma takiego pliku :).

souacz
20-04-2013, 14:23
To wszystko jasne, mea culpa, musiałem zrobić literówkę.
Choć w sumie kopiowałem nazwę pliku z instrukcji w plikowni...

souacz
20-04-2013, 14:28
Sprawdziłem właśnie, miałaś rację, musiałem zrobić byka, sorry za zamieszanie.