PDA

Zobacz pełną wersję : joomla 1.5.7 - mod_stats nie działa



jacol
01-10-2008, 22:46
szukalem na forach i nie moge znalezc odpowiedzi na pytanie dlaczego i jak naprawic niedzialajacy moduł mod_stats ... w ogole nie zwieksza liczby odzwiedzajacych ... podobno trzeba gdzies wlaczyc w konfiguracji witryny, ale tego tez nie moge znalezc... dodam ze mam 2 witryne na joomli 1.5.4 i dziala licznik bez problemu...
prosze o pomoc
pozdrawiam

dkint
02-10-2008, 05:33
szukalem na forach i nie moge znalezc odpowiedzi na pytanie dlaczego i jak naprawic niedzialajacy moduł mod_stats ... w ogole nie zwieksza liczby odzwiedzajacych ... podobno trzeba gdzies wlaczyc w konfiguracji witryny, ale tego tez nie moge znalezc... dodam ze mam 2 witryne na joomli 1.5.4 i dziala licznik bez problemu...
prosze o pomoc
pozdrawiam

Witam

Tam nie ma co naprawiać ma działać i tyle - jedyna rzecz jaką możesz zrobić to aktualizować joomlę do 1.5.7 - zresztą poniekąd sam już sobie odpowiedziałeś - na jednej witrynie ci zlicza na drugiej nie więc nie jest problem z licznikiem - może poprostu jeszcze nikt cię nie odwiedza ... (przykre ale czasem tak na początku jest - dla pocieszenia - oczywiście zgaduję)


podobno trzeba gdzies wlaczyc w konfiguracji witryny, ale tego tez nie moge znalezc

bo nic takiego tam nie ma, więc się nie przejmuj, napiszę jeszcze raz uaktualnij joomlę, upewnij się, że nie korzystasz ze schowka (ewentualnie innego komponentu do cachowania strony) i sprawdź najlepiej z komputera z innego ip czy napewno nie liczy ..


pozdrawiam
Krzysiek

jacol
02-10-2008, 08:34
ok, juz działa, dziekuje za podpowiedz ... okazalo sie ze mialem wlaczone w pluginach System - Cache, jak go wylaczylem wszystko zaczelo smigac ...
dzieki jeszcze raz

jacol
02-10-2008, 14:00
a jednak nie dziala :( przeskoczyl licznik o 4 pozycje i znowu sie zatrzymal ... wszedzie gdzie bylo to mozliwe wylaczylem CACHE .... nie mam pojecia o co chodzi:confused:

crazyluki
02-10-2008, 17:15
czy w dodatkach (plugin) wylaczyles cache ( trzeba odpublikować dodatek )?

jacol
02-10-2008, 17:30
wylaczylem, narazie wszystko dziala, dzieki

PiotrSz
17-10-2008, 23:41
Jacol coś więcej !!! jak tego dokonałeś ja mam podobny problem. Przy instalce pisze : włącz w konfiguracji serwisu gromadzenie statystyk. Mały problem gdzie to uruchomi w joomla joomla 1.5.7 ????

PiotrSz
17-10-2008, 23:48
Podobną sytuację mam z zegarem analogowym, na stronie jest tylko puste miejsce w któryum powinien się znajdowa ??? Może ktoś mi pomoże.

grze69
04-03-2009, 05:04
u mnie tez nie dziala licznik: www.asgmichalin.grze.net (http://www.asgmichalin.grze.net)
cache wylaczone, zresetowane itd. jedyna rzecz ktora moze wskazac jakis trop to: jesli kliknie sie na "wiecej" w artykule na stronie glownej i potem wroci na strone glowna, to licznik dolicza wizyte...w czym rzecz? (joomla 1.5.9)