PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatkowe dane wypelniane przy rejestracji uzytkownika



big_krzysiek
22-10-2008, 22:38
witam!
poszukuje rozszerzenia do joomla 1.5.7 (dzialajacego prawidlowo), przy pomocy ktorego mozna stworzyc baze danych uzytkownikow, zawierajace dodatkowe pola wypelniane przy rejestracji z mozliwoscia ich edycji po rejestracji.
na forum (http://forum.joomla.pl/search.php?searchid=612291)nie znalazlem podobnych informacji.
pozdrawiam
krzysiek

neo_fox
23-10-2008, 13:45
Community Builder (http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,210/Itemid,35/) :rolleyes:

big_krzysiek
24-10-2008, 20:30
dzieki za odpowiedz...

chociaz jesli moge sie skromnie spytac...czy pokusil sie ktos o napisanie spolszczenia do Community_Builder_1.2_RC_3 ...to z 1.1 za bardzo nie dziala...nie wszystko jest przetlumaczone a sciagniete spolszczenie (http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=12042&highlight=community+builder) utf-8 "krzaczy" na joomli 1.5.7

ewentualnie, czy jest inny komponent (moze byc platny), zeby uzytkownik podczas rejestracji mial mozliwosc wpisania wiecej danych i mozliwosc ich zmiany.

pozdrawiam
k

pyziak
25-10-2008, 10:19
co do krzaczenia się to jest tam taki myk, że trzeba przekonwertować do chyba ISO 8859-1 lub ISO 8859-2 (poszukaj na forum) używając na stronie utf-8, wyczytałem to na forum, tez walczyłem z tym cały dzień, teraz jest ok. A ze spolszczeniem to rzeczywiście strona administracji jest słabo spolszczona. Również się przyłączam z prośbą o jakieś kompetentniejsze tłumaczenie

grzegorz21
13-12-2008, 00:09
Również mam problem z tym by znaleźć na forum dokładne informacje jak poprawnie zainstalować (bez krzaków) język polski dla cb przy j 1.5.8.

pyziak
13-12-2008, 11:03
@grzegorz21 (http://forum.joomla.pl/member.php?u=16314) jaką wersje masz CB ? jak masz kodowana stronę w utf-8 czy ISO ?

grzegorz21
13-12-2008, 18:45
Posiadam j 1.5.8 z włączonym trybem zgodności 1.0
cb najnowsze 1.2 RC4.
Co do tego w jakim kodowaniu pracuje moja joomla to nie wiem gdzie to znaleźć.

Zrobiłem za to coś innego.
Pobrałem jakiś pakiet językowy którzy mi krzaczył i podmieniłem plik polish.php zamist default_language.php zmieniając oczywiście nazwę. No i działa.
Zastanawiam się czy w ten sam sposób podmieniać resztę plików.

Na razie tego nie robię, bo wszystko czego potrzebuje działa OK, nie krzaczy. ;).