PDA

Zobacz pełną wersję : "Nie mogę znaleźć pakietu instalacyjnego."



s1ntex
24-10-2008, 17:20
Witam,

mam problem z moją Joomlą (1.5.7).

Nie mogę zainstalować na niej absolutnie żadnych dodatków ani szablonów (Tak, były to na 100% dodatki do 1.5.x), podczas instalacji wyskakuje mi komunikat:


Ostrzeżenie: Nie udało się usunąć pliku
Nie mogę znaleźć pakietu instalacyjnego.

Znalazłem parę rad w związku z tą sprawą:

1. Safe Mode administrator serwera ustawił na moją prośbę na Off
2. w panelu administracyjnym mojego serwera (a nie Joomli) przeszedłem do Menadżera plików, w folderze, w którym zainstalowana jest Joomla znalazłem pusty plik .htaccess, otworzyłem go (użyłem funkcji Edit) i wpisałem w 3 wierszach:

php_flag register_globals off
php_flag magic_quotes_runtime off
php_flag short_open_tag off

Zrobiłem wszystko jak pisze i nadal nic. (O Safe mode pytałem się administratora)

Serwer mam na livenet.pl.

Czy mogę prosić o pomoc? Raczej nie chciałbym zmieniać hostingu (opłacony już), czy jest jakaś rada?

Z góry dziękuję za pomoc!

zwiastun
25-10-2008, 01:24
A czy wspaniały administrator był Ci łaskaw wytłumaczyć (nie musiał), że gdy przesyłałeś pliki na serwer z włączonym safe mode, to i pliki i katalogi "zyskały" sobie właściciela, który zapewne jest inny niż ten co obsługuje www?

s1ntex
25-10-2008, 13:17
Serwer miał ustawiony Safe Mode na Off już tuż przed moją joomlą, od początku działania serwera.

neo_fox
25-10-2008, 13:50
To jest dobre LOL :D


php_flag register_globals off


Kto ci to tam kazał pisać ? :cool:

s1ntex
25-10-2008, 14:46
Nikt mi nie kazał, szukałem na forum porad i i jeden gość tak wpisał i zadziałało.

Ma ktoś jakąś solucję?

neo_fox
25-10-2008, 17:58
i jeden gość tak wpisał i zadziałało.

Czegoż to siła autosugestii nie potrafi zdziałać LOL :D

Zobacz w panelu administracyjnym w menu "pomoc" -> "Informacje o systemie" -> Zakładka "Ustawienia PHP" czy Safe Mode (Tryb bezpieczny) jest faktycznie wyłączony.

Sprawdź w zakładce "prawa do katalogów" czy są one zapisywalne

Skontroluj w ustawieniach globalnych ścieżkę do katalogu tymczasowego

s1ntex
25-10-2008, 18:17
Ech, Chmody, chmody, chmody..

Dzieki, EOT. ;)

zoltar83
18-02-2009, 16:20
jeśli używacie też nowszych wersji Joomla! należny pamiętać również o włączeniu pluginu "legacy plugin" :D

Mrmisiek
25-04-2009, 22:37
Mam ten sam problem z tą różnicą że używam wersji 1.5.10. Przy każdej próbie zainstalowania jakiegokolwiek rozszerzenia (spolszczenie Joomla, galeria itd.) wyskakuje
Ostrzeżenie: Nie udało się usunąć pliku
Nie można znaleźć pakietu instalacyjnego.
A wgrywanie rozszerzeń ręcznie do katalogów na serwerze jest dość pracochłonne i zajmuje (przynajmniej mnie) sporo czasu. Czy jest na to rada? Czy to przez złego dostawcę usług hostingowych, czy ja gdzieś zawiniłem? Podczas tworzenia mojej strony postępowałem według "Bibloteczka Komputer Świat Własna strona WWW bez programowania." nie ma tam jednak opisu tych problemów, z którymi się zetknąłem, być może dlatego że wybrałem inny serwer WWW (moja strona WWW założona jest w cba.pl a w "Komputer Świat" w home.pl).
Proszę o pomoc...
Z góry dziękuję.

zwiastun
25-04-2009, 22:51
Problem został dokładnie opisany na www.pomoc.joomla.pl i po raz kolejny nie będzie! Nie będzie też powielania odnośników do materiałów, w których został omówiony!