PDA

Zobacz pełną wersję : mosimage i multithumb dla 1.5



agajtex
07-11-2008, 08:49
Witam,
Sciagnalem sobie ze strony kreacom.dk multithumb dla J1.5x
Zainstalowal sie poprawnie, ale mam kilka pytan.

Problem zaczyna się od razu przy dodaniu zdjęcia. W 1.0.x Joomli nie było problemu. Wstawiało się w oknie {mosimage} wybierało się z zakladki GRAFIKA po prawej stronie zdjęcie, zapisywało się ustawienia i wszystko dzialalo. Bot mosimage podmienial tekst na zdjecie.
W 1.5 nie ma czegos takiego, jak zakladka grafika, ktora pozwoli wybrac zdjecia. Jest tylko na dole Wstaw Grafike, ale to chce wstawic zdjecie w content, a nie o to chodzi.


Druga sprawa to taka, ze niby wszystko wlaczone jest, a zamiast podstawic lub nie (bo nie ma wybranego zdjecia) pod {mosimage} fotke, to w artykule wyswietla sie tekst {mosimage}

ppilus
07-11-2008, 16:39
u mnie tak wygląda fragment artykułu (podgląd html)
i multithumb działa bez problemu
<img alt="mt_gallery:" src="images/stories/Galeria1/01.jpg" />


obrazek wstawiam tak po prostu, dodaję mt_gallery: i śmiga :)

Miro2
11-11-2008, 15:26
u mnie tak wygląda fragment artykułu (podgląd html)
i multithumb działa bez problemu
<img alt="mt_gallery:" src="images/stories/Galeria1/01.jpg" />


obrazek wstawiam tak po prostu, dodaję mt_gallery: i śmiga :)

A można by to wytłumaczyć tak bardziej dokładne? Mam ten sam problem co agajtex (http://forum.joomla.pl/member.php?u=5136).
Jak było {mosimage} nie miałem problemów. Gdzie dodać mt_gallery? W Joomla 1.5.7 nie moge znaleźć atrybutu alt text..
Będę wdzięczny za pomoc.