PDA

Zobacz pełną wersję : Joomla 1.0.2 i TinyMCE



wszelaki
13-10-2005, 18:45
Zainstalowałem Joomla 1.0.2 w wersji oryginalnej i mam problem z TinyMCE.
Zabrałem się do wstawiania stron i okazało sie że edytor nie ładuje pliku językowego.

Zamiast tekstów są tylko znaczniki zmniennych.

Czy ktoś miał taki problem ?


Pozdrawiam,



Daniel

stone
13-10-2005, 20:08
Co masz namysli ze sa 'znaczniki zmiennych' ? W ktorym dokałdnie miejscu i w jakiej sytuacji?

wszelaki
13-10-2005, 20:14
Co masz namysli ze sa 'znaczniki zmiennych' ? W ktorym dokałdnie miejscu i w jakiej sytuacji?

W edytorze zamiast normalnych tektów sa teksty w stylu : {$lang_theme_style_selekt}

stone
13-10-2005, 20:20
a sprawdz na serwerze czy plik jezykowy sie wgral oraz czy zgadzaja sie wszystkie literki i rozszerzenie

wszelaki
13-10-2005, 20:54
a sprawdz na serwerze czy plik jezykowy sie wgral oraz czy zgadzaja sie wszystkie literki i rozszerzenie

Zrobiłem jeszcze jeden test. Wykasowałem starą instalkę i zrobiłem wszystko od zera. Odpaliłem na świeżej wersji i wszedłem do dodawania - Static Content Item: New i edytor pokazuje wszystko ok.
Następnie wykasowałem z menu pozycje strony głównej żeby dodać własną i po kolejnej wizycie na Static Content Item edytor rozjechał się.

stone
13-10-2005, 21:08
Hmm, byc moze to bug, nie udalo mi sie jednak wywalac mi go u siebie na localu. Moze najprosciej bedzie zmienic edytor, on i tak nie jest najlepszy

wszelaki
14-10-2005, 09:10
Moze najprosciej bedzie zmienic edytor, on i tak nie jest najlepszy

A co polecasz ?

stone
14-10-2005, 10:12
Tmedit - bardzo dobry, ale czasem sa problemy z niektorymi polskimi znakami gdyz skroty klawiszowe sie pokrywaja, musialbys sprawdzic jak jest w Twoim przypadku

MosCE - TinymCE o wiele bardziej rozudowany, moga wystapic problemy z trybem html pod innymi przegladarkami niz IE

Oba sa generalnie lepsze od tego co jest domyslniew joomla

webmario
21-03-2006, 13:12
dzieki