PDA

Zobacz pełną wersję : comprofiler - pytanie o plik rejestracyjny



efect1
16-11-2008, 00:08
Witam

Gdzie znajduje się plik umożliwiający rejestracje użytkowniką ( w jakim folderze ? )

Dokładnie chodzi mi o to ze podczas rejestracji wyświetla się link w przeglądarce
twojadomena.pl/index.php?option=com_comprofiler&task=registers gdzie znajduje się plik na folderze odpowiedzialny za rejestracje - chciałbym zmienić w nim kilka rzeczy

Pozdrawiam

xfm
16-11-2008, 04:13
Prawdopodobnie to ten:
components\com_comprofiler\comprofiler.html.php
poniewaz to co znajduje sie w folderze Plugin jest odpowiedzialne juz za wyswietlanie profilu. Kwestia tez co chcesz zmienic, bo moze sie okazac ze nie koniecznie to musi byc ten plik. Tak btw. jakiej wersji CB używasz?

efect1
16-11-2008, 12:16
Używam wersji 1.1
Niestety nie jest to ten plik :(
Chciałbym przy rejestracji zmienić dakie pierdoły jak kim jesteś na coś innego etc
Podrzucam zrzut

http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/zrzut_ekranu.png

xfm
16-11-2008, 14:57
Aby zmienić ten tekst, wystarczy jeżeli zalogujesz się do panelu w Joomla, potem z menu wybierzesz Community Builder, a następnie Field Menagement i tam masz wszystkie nazwy pól włącznie z podpowiedziami po najechaniu na ikone z pytajnikiem. Jeżeli by się jednak okazało że czegos tam nie ma, to pozostaje plik językowy:
\components\com_comprofiler\plugin\language\defaul t_language\default_language.php

efect1
16-11-2008, 16:29
dzięki
mam jeszcze jeden problem
w CB 1.1
jak są zakładki co zrobić aby dodać je do menu . Chciałem skopjowac link ale zorientowałem się ze sa one w js wszystkie z taka sama końcówka

/index.php?option=com_comprofiler&Itemid=93&task=userDetails#
http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/zrzut_ekranu-21.png

xfm
16-11-2008, 16:41
Tutaj niestety nie pomoge, bo sam nie wiem.

efect1
16-11-2008, 16:49
kurcze męczę się na tym jak by to możnba było zrobić , gdy wywalę js wszystko jest widoczne na jednej stronie :(
Jakby tu przerobić
próbowałem dodać coś do linu /index.php?option=com_comprofiler&Itemid=93&task=us erDetails# ale też nic , czy przypadkiem nie trzeba odwołać się do mysql ?

xfm
17-11-2008, 04:12
A szukałeś na oficjalnej stronie CB? Tam jest sporo tutoriali jak co zrobić, więc może znajdziesz odpowiedz, no chyba ze tutaj ktos Ci pomoże, ale ja tym razem nie mam zielonego pojęcia.
Dobrym sposobem na szukanie tego co potrzebujesz z pliku jest jakiś program którym można przeszukac ich zawartość pod katem interesującego ciągu znaków, ja do tego celu używam TextPad'a, naprawdę zaoszczędza sporo czasu, plus jakiś programik do porównywania zawartości, np. WinMerge.

efect1
17-11-2008, 16:05
szukałem nic takiego nie ma :(
Coś nietypowy ten problem :)

xfm
17-11-2008, 19:49
Bardzo nietypowy :)